Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?

Предложението е на Валери Симеонов, но ще реши ли проблема...
Обновена: 9 юли 2017 12:15 | 9 юли 2017 12:06, Петя Славова
74
Борят изчезването ни: Държавата плаща издръжка за трето дете?
Снимка: архив, Булфото

Държавата да плаща издръжката за трето дете. Предложението е на вицепремиера Валери Симеонов. Той планира да се създадат и условия българите от чужбина да се върнат да живеят и работят у нас. За да стане по-лесно, специално назначеният да надвие демографската криза вицепремиер го измисли: държавата ще поеме разходите за трето дете.

"Това наистина е само идея. Не е влязло в управленската програма на кабинета”, коментира пред Нова тв Христина Христова, съветник на Валери Симеонов по социалната политика.

Още по темата

"Хубаво е да се пристъпи към конкретни действия. И да се направят определени стъпки за това", коментира Милена Златкова.

А Христина Христова отвърна: "През годината в семействата се раждат около 5000 трети деца. Около 34 000 са родените като първо дете във фамилията. Според мен всякакви мерки в тази посока трябва да бъдат поощрявани. Трябва да се стимулира отговорното родителство".

Парите за насърчаването обаче още нито са ясни, нито са сигурни - щели да се обсъждат във властта. Заедно с още мерки: българите от чужбина да бъдат изкушени да се върнат у нас. Резерв ще се търси и в Северозапада. Да се задържат младите там, но да работят.

Социалното министерство започва срещи с младите хора и кметовете на Видин, Монтана и Лом. До септември щели да разберат какви са им проблемите и как да ги решат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бургазката батка пак се изцепи.
49
6
 
9
 
! Отговори
Белчо преди 6 години
Имам 0 деца и стига толкова.
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов,българите от чужбина няма да се върнат у нас да хрантутят 240 тунеядци в парламента и армията от неработещи а само размножаващи се .И тези които са тук ще избягат заради политиканстването на политиканите.Накрая ще останете само дУпетати и * избиратели.Хванете се гуша за гуша.Бели роби няма да сме на олигарси,мутробизнесмени и безполезно размножаващите се.Всички вие политикани от всички партии унищожавате България и българите.
47
0
 
3
 
! Отговори
бай преди 6 години
Ас шъ съ васползвъм сас сигурнос
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добра идея в ..семеиство с работещи родители. семейството внася по малко дод и здравни.
45
0
 
1
 
! Отговори
Jicaple преди 6 години
Elektricheskata offshorna mafia sha si otglejda bankovi abonati...
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закон:При раждане на второ дете в семейство с ипотечен заем,лихвата по него се изравнява с годишната инфлация.Детските-само като намаление от дължимия данък.И въвеждане на ред в държавата.Инвитро-безплатно.Пълно е със самотни жени.Нека бъдат окуражавани да си родят чрез инсеминация от донор-ако разбира се покриват нормални изисквания за социално отговорни хора.Има какво да се направи.Воля трябва!От това по-важен въпрос държавата няма!
43
0
 
20
 
! Отговори
мтм преди 6 години
тормозът над населението ще ни затрие успешно.всъщност го знаят нашичките големци.оставете хората на мира стига сте ни въртяли на шиш.стига експерименти.стресът е в основата на изчезването.,болестите Ане са парите .р омите го доказват.те просто си живеят живота без грижи и както им харесва.могат го ,ние не сме възпитани така.
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 43От къде накъде да им плащаме учебниците и дрехите? Те и без това ги продават, след като ги вземат.Който е създал деца, да спазва конституцията, да ги храни, възпитава и да им даде образование. Не го ли направи - лишаване от гражданство и да хваща по света накъдето му видят очите.Вече 70 години ги отрупваме с бонуси, но не се очовечват. Значи пътят не е този. Да не пречим на естествения път на еволюцията.
41
0
 
12
 
! Отговори
Карагията преди 6 години
Нямаме държава а той щял да върне хората от чужбина ***.плащайте на *** и така нататъка...
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Насърчаване на раждаемостта през данъчни облекчения, безлихвени кредити и детски надбавки - само за семейства на студенти и работещи! За останалите - само с ваучъри за детски дрехи и учебници!!!
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости. Дори при родени близнаци сега държавата плаща едно майчинство - може би заради това, че на близнаците са им необходими само по една обувка, за да върви по новите пътища,а може би и по половин памперс. Стимули. илюзия. Празни приказки. Та камо ли трето дете. Звучи несериозно, подигравателно.
38
1
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Язък сега *** ще раждат само три....
37
3
 
25
 
! Отговори
Решението преди 6 години
Глоба в размер на 50 000 лв за всяко дете, родено от хора, които не могат да осигурят финансовите средства, нужни за отглеждането му!Те нямат пари, за да си платят глобата в брой. Тогава, в трудови лагери, а децата им в социални домове. Няма да излиза от този лагер, докато не отработи наложените му глоби /по 50 000 лв за всяко дете/ и не отработи също и издръжката на децата му в соц.дом.Така някои цял живот няма да излязат от тези лагери. ще отглеждат плодове и зеленчуци, или ще бачкат в мините
36
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я стига глупости. На кой, по дяволите, му е хрумнало, че трябва да има по-голяма раждаемост? Напротив, раждаемостта трябва да се ограничава, защото планетата скоро няма да може да ни издържа, а всички столици - в това число и София - са зверилници!
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но за четвърто да не дават нищо, че пак черноглавите ще се развихрят. Китай може да ограничава раждаемостта, а ние не можем
34
0
 
37
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
Пари за новородено да се дават само в случай, че и ДВАМАТА родители са пълнолетни и имат задължителното по закон средно образование!!!! СЕМЕЙНО ПОДОХОДНО облагане - пари ще вземат само тези които плащат данъци..... Това са мерките, *** ПАТРИДИОТИ!!!!!! ОСТАВКАТА 3 е решението за България.....
33
1
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Жегата на никой не прощава абе заплатите кицат бре симеончо
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че най-голям процент на интелигентни деца се пада на такива произлезли от средната класа. За съжаление, в България такава класа не съществува. Повечето от хората са бедни, което насочва по-голяма част от тях към основни инстинкти за оцеляване. Както и да го направите вече е много късно. И учителите и те нямат интерес да да възпитават деца, които семейството и обществото вече са тласнали в някаква посока.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко пъти по 30 год трябва да минат ,за да разберете. Че Денокрацията е за богатите държави ?!?))