Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ

119 депутати са в групата за приятелство с Русия
24 юли 2017 20:05,
225
Русофилите в НС – два пъти повече от приятелите на САЩ
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg, архив

Половината от българските депутати се писаха русофили. Това сочи справка на сайта на Народното събрание. Според документа налице е рекорден интерес на депутатите към Русия.

В така наречената "Група за приятелство България-Русия" в Народното събрание членуват 119 народни представители от общо 240.

За сравнение в групата за приятелство със САЩ има почти наполовина по-малко – 68 депутати.

"Битката" за "руската" група е толкова голяма, че БСП и ГЕРБ си поделят председателството. От страна на левицата е Антон Кутев, а управляващата партия е издигнала за свой шеф Красимир Велчев.

Групата, която обединява любовта на родните депутати към Русия, има и трима зам.председатели – Веселин Марешки от "Воля", Волен Сидеров от "Атака" и ген. Симеон Симеонов от ДПС.

Интересен факт е, че след обичта на българските депутати към руснаците, е тази към китайците. 73 народни представители са се включили в групата за приятелство с Китай. Четирима депутати са в групата за приятелство с КНДР.

Най-малък интерес народните представители проявяват към Камбоджа. Тази група за приятелство е от двама членове, следвана от тази за приятелтво с Афганистен- трима. Общо в сегашния парламент групите за приятелство с различни страни от целия свят са 87.

През уикенда пък Николай Малинов запази поста си на председател на Национално движение "Русофили" след заседание на общото събрание на организацията. Това е най-голямата неправителствена организация у нас, в която членуват над 37 000 души, пише "Труд". Патриарх Неофит и премиерът Бойко Борисов изпратиха приветствие до форума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
11
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Имаше един план в зората на дУпекрацията известен като "планът Ран", донесен ни от "новите ни задокеански братя" в лицето на САЩ!Та, този план предписваше преструкторирането и закриването на цели сектори от промишленоста и икономиката, включително и закриването на външните пазари за произведената ни продукция.Е, изпълнихме всичко по "Плана Ран", като добри и послушни ученици... и затова днес сме по-бедни и от румънците!
136
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите в НС два пъти повече от приятелите на САЩДано най-после българските *** глави да проумеят защо сме два пъти по-бедни от Румъния.
135
1
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Дремнах пред телевизора,та сън не ме хваща..Пък нали и на кмпютъра му е скучно в тая демокрация,та затова така-малко да покълва клавиатурата...
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щирлиц, къде ходиш, и ти ли будуваш...
133
1
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Верно ли?Пак така много депутати станаха франкофони,седесрали,царисти,и какви ли не,а всъщност си останаха едни червени ненаситни лапачи-приватизатори.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Волен Сидеров сега от кои е ?
131
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срещу Турция да се защитиш без помощта на Русия?! Няма да стане, никой друг няма да си мръдне пръста. И газови потоци няма да имаме. И качествени АЕЦ също. България все избира грешната страна. Така ще ни ограбват краварчетата и нищо няма да има насреща
130
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хм спомням си за един голям безплатен подарък в зората на демокрацията ни от САЩ - за един голем кораб от САЩ с царевицата заразена с амброзия . И кво стана с животните които ядоха от нея - тук може да има истински ветеринари да кажат.
129
10
 
16
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Хека тия русофили да кажат,къде им учат и живеят децата.Има ли поне на един ,детето му да е в Русия.Карат ли тия русофили, руски коли , и гледат ли на руски телевизори.Да не изброявам и други неща...............
128
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До СатаНАТОНай-съществената причина да сме в НАТО е за да не ни бомбардират САЩ!Щото тия много не подбират,ама засега не са го правили с член на Алианса и приемаме това за гаранция.То комай друга полза няма,щото НАТО не решава проблема с Турция,ама никак.
127
1
 
6
 
! Отговори
Очевидно преди 6 години
Приятели на България май липсват....Губи се рационалното в цялата работа-с Русия трябва да сме приятели,но с дистанция,на САЩ да не противоречим излишно,но без раболепие,в ЕС да се борим за равноправие,а с Турция...С Турция -добри отношения,но и постоянно търсене на начини как да се защитим,което неминуемо ще се наложи в един момент.
126
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ормално е русофилите и в народното събрание и като цело българите да са в пъти повече от приятелите на САЩ. Русия ни е два пъти не само освободила ,но и два пъти възродила като държава, като икономика, като пазари и във военно отношение. Но защо тогава се спряха големите проекти като Южен поток и АЕЦ Беляне. Защо ни нема на руските пазари било за плодове и зеленчуци, консерви и пр.
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не самоА какво направи партия "СУДЖУК" бе умник оръфан?
124
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Не самоКомчугуните за 45г. съсипаха България повече отколкото турците за 450г. С подкрепата на Масква!Тъ панарко, в моя град за 45 г. с подкрепата на Москва построиха четири завода, а сега с подкрепата на САЩ и Европа ги разрушиха и четирите
123
7
 
7
 
! Отговори
Не само преди 6 години
До Анонимен Най големите злини за България са дошли по направлението Русия МоскваКомчугуните за 45г. съсипаха България повече отколкото турците за 450г. С подкрепата на Масква!
122
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в нормално 45 ни убиваха американските бомбадировки...няма как да е иначе
121
10
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До НайденовКато си болшинство защо БГ е в НАТО бе, умник? Нема ли да излезеш партизанин?
120
12
 
11
 
! Отговори
Найденов преди 6 години
КОЛКОТО И ДА Е НЕПРИЯТНО НА ШЕПИЧКАТА МАЛОУУМНИ ИДИООТИ РУСОФОБИ, В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ ОГРОМНОТО СМАЗВАЩО БОЛШИНСТВО СМЕ БИЛИ, СМЕ И ЩЕ БЪДЕМ РУСОФИЛИТЕ! АЙДЕ СЕГА ПРЕГРЕЙТЕ И ДА ВИ СПОЛЕТИ ИНФАРКТ ИЛИ ИНСУЛТ!
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СатаНАТОХем знае, че за руснаците е никой, хем се бута да им подгъзува........Би бил напълно прав обаче на фона на това което виждаме замести "руснаците" с "американците" и ще изглежда правилно.
118
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сметката е проста: къде може да има повече пътувания, респективно командировъчни и по-голям келепир.... Всичко друго е ала-бала