Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!

Проблемът ни вече бил в квалификацията на работната ръка
228
Борисов отчете: Безработица у нас няма, само за мързеливите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов се похвали, че реално в България безработица няма, а проблемът вече ни бил в работната ръка.

"Безработица има за тези, които не искат да работят. Проблемът ни е сега много бързо през техникумите, през дуалното обучение да образоваме повече, да повишаваме квалификацията", коментира той, след като откри нов завод за автомобилни части на германската фирма "Костал" в Пазарджик.

Още по темата

Той припомни, че безработицата у нас е под 7%.

"От 1 септември с програмата, която сме направили, всяко българско дете да е в училище и, който го възпрепятства съответно да получава санкция, защото в последствие виждате - инвеститорите са тук, а ние не можем да им отговорим с високо производителна и квалифицирана работна ръка", заяви премиерът.

Борисов се похвали с открити 40 000 работни места само в автомобилния сектор през последните години.

"Ако е казал Господ, следващия месец в Плевен правим инвестиция от над 100 милиона за 8000 работни места. България е дестинация за немските инвестиции. От Севлиево до Пазарджик, от Ямбол до Плевен, навсякъде се строят немски заводи, а най-хубавото е, че всичко от тях се изнася", каза още премиерът.

Новият завод на "Костал" е третият на фирмата в България. Дружеството започва да развива дейност в България през 2011 г., в Смолян.

Новооткритото предприятие е изградено в Индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Инвестицията на германски концерн само в сградния фонд на новия завод надхвърля 30 милиона евро - построени са 2 цеха със застроена площ 10 000 кв. м, очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха с обща площ 15 000 кв. м. Към момента в предприятието в Пазарджик работят 250 души. Планира се до края на 2018 г. броят на работниците да достигне до 1200, а през следващите 3 години - до 2 400.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
53
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До АнонименИмам ред образования и съм "високо квалифициран специалист" по всички стандарти. Просто няма пазар в България за моите умения и нямам алтернатива. Мислила съм да замина за чужбина, работя с чужденци, но работодателят ми си присвоява постигнатото от мен и злоупотребява.Не ме депресирайте повече от това, което съм.Не знаете ли, че в България няма пазар, няма пазарна икономика и че работодателите безчинстват като сатрапи. Не съм единствената. Много сме.
111
4
 
35
 
! Отговори
bahmu преди 6 години
"И как ги донесоха парите от UK твойте познати - в торби ли? Не е истина колко простовати лъжци има тук" Do 118 анонимен - споко и аз така си виках само се лъжи и спекулира. И не е възможно ниско класифицирани работници да събират и пращат такива пари от чужбина. Но явно само може да четеш без да разбираш какво пише написал съм работя в банка. Хора, които имат познати работещи в чужбина знаят за кво говоря ти продължавай да не ми вярваш (y)
110
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хм ... съдейки какво е ръсил днес борисов, по отношение на работещите и неработещитие, май ще излез вярна прогнозата ми, че този който ще свали борисов е самият борисов!една дума казана на кестерме против хората, може да обърне палачинката!
109
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чисто формално е прав - безработни гепаджии няма, всички са държавна хранилка. Освен тези които не делят суджука с него - освен безработни могат да станат и подследствени!
108
1
 
41
 
! Отговори
Да започнем от елита преди 6 години
До АнонименОстарелият говор и диалектите са богатството на езика български. Не са богатство заемките от маймуница и сигли. Обяснявам какво е "белким". Означава "дано да".Има и онлайн речници.Т.е. остарял говор Белким - Дано да завърши Фандъкова публична администрация и Борисов право, за да са квалифицирани за постовете, които заемат:))Обичай езика си, герберски ***, но не би.
107
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Китаец450 долара е в най изостаналите части на Китай. А тука е 450лв ;) Моята заплата в Гуанджоу е 3700 долара (уеб дизайнер), което е несъизмеримо с БГ заплащането тука за тази професия.
106
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да лъже човекът? Един си взе заработените $15,000 в кеш и си ги пренесе. Е, потрепери на митницата, ама си ги пренесе.
105
1
 
46
 
! Отговори
в огледалото преди 6 години
Другаря Борисов отчете: Безработица у нас няма! Само за мързеливите - кат се гледам в огледалото!!
104
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
интересно ?????? себе си ли има в предвид !!!!!!!
103
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво се учудвате ,когато англичаните са владеели почти половината свят и грабили нашите дядовци с патурите и посраните *** сидели на пейките както сега техните отрочета и чакат ... е па нема...
102
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам какъв трябва да си, че да работиш 10 г. без увеличение на заплатата. Българските работодатели обожават такива балъци.
101
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бачкатори до минималната заплата, му трябват на т.н. "бизнес". като няма - ше взимаме още от училищната скамейка "живей за да бачкаш" - това трябва да звучи гордо за офцетепърва черна точка му пиша на боко, за това му изказване , което е в стил на старото му изказване от едно време - "като нема работа - ставайте офчари!"хм ...
100
11
 
36
 
! Отговори
Анонимент преди 6 години
До сравянващите заплати: Не сравнявайте без да сте запознати със стандарта. При нас най големия проблем са високите цени на имоти, наеми, храна, дрехи. Като се има предвид че се спекулира много с цените, няма кой да се бори със спекулата. Ако това се промени заплатите няма да изглеждат чак толкова малки въпреки че пак няма да са от най-добрите.
99
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Да започнем от елитаНапример Бойко, да заема поста си да завърши Право :)) белким е само с един Пожарен факултет-----------------Ако някой ти е казал, че имаш акъл за 5 стотинки, излъгал те е.Знаеш ли какво означава думата "белким"?
98
2
 
45
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
До ShoppНе, не лъжа. Нещо повече, през последната година ми я намалиха с 200 лв. Не лъжа!
97
0
 
48
 
! Отговори
Робът преди 6 години
До АнонименДокато не го смачкаме, да мачка. Накрая ще го смачкаме ние. Низбежно е. Него, Костов, царчето и останалата ***. Ще мачкаме!
96
11
 
37
 
! Отговори
Shopp™ преди 6 години
До 10 г. без повишениеНа мен от 10 години не са ми вдигали заплатата.--------------Лъжеш.
95
0
 
44
 
! Отговори
ДО БеКаПе умрЕ преди 6 години
Абе ей, то Бойко стана шеф на БЕКАПЕ=ГЕЕРРББ. Ти спиш ли, къде живееш, колко годишен си или само си купен???? ГЕЕРРББ са историческото продължение на БЕКАПЕ(ш) и (т) т.е.широки и тесни...... И историята вече го показва.........
94
1
 
67
 
! Отговори
bahmu преди 6 години
Сигурен съм, че в БГ безработицата е намаляла и това се дължи на факта - хората избягаха да бачкат в чужбина. На кратко заради ограничението от символи - Познати за две години донесоха 35 хиляди паунда от УК и парите ги видях с очите си, тя - чистачка по домовете, той - ел.техник (завършил техникум), аз магистър бачкам в банка - гладен нямам и лев спестен. Сега уча усилено език и живот и здраве чао БГ, здравей Германия.
93
0
 
61
 
! Отговори
10 г. без повишение преди 6 години
На мен от 10 години не са ми вдигали заплатата. За да покривам изискванията на "мениджмънта" си плащам сама и работя безплатно и със собствени разходи поне 36 часа на седмица отгоре. Мързелива ли съм или добавената стойност, която произвеждам, печалбата от безплатния ми труд и само-инвестициите ми по принуда ги присвоява някой друг? Въпросът е с елементарна трудност.