Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!

Полиция за постоянно в махалата, край на маанетата до сутринта...
98
Симеонов: Не не интересува мнението на ромите, ще бутаме къщи!
Снимка: БТА, архив

След като хората от квартал "Тодор Каблешков", известен като "Шекер махала" в Пловдив, пропищяха от незаконните постройки на ромите, шумните им веселби до сутринта, боклуците на улиците, вицепремиерът Валери Симеонов се срещна с тях и им обеща, че ще вземе мерки за решаване на проблемите им. Той се ангажира те да станат факт в най-скоро време.

Още по темата

За да се сложи край напрежението в квартала ще има постоянно полицаи в махалата, които ще реагират на момента при сигнал за шумна музика и ще се бутнат незаконните постройки покрай канал "Напредък" и на улица "Дилянка".

"Ще искаме незабавна реакция на службите за сигурност по сигнали за нарушаване на обществения ред в района, особено по отношение на нерегламентираното блокиране на улици за сватби и други празненства на ромската общност. Тези празненства са абсолютно забранени, за тях общината не дава разрешителни и нарушителите ще бъдат санкционирани", закани се Валери Симеонов.

Оказа се, че той въобще не се притеснява, че ще има напрежение, до което се е стигало не един и два пъти в страната при влизането на багерите в махалите.

"Въобще не ме интересуват реакциите, на когото и да било. В България има закон, който трябва да се спазва и законът е за всички", отсече вицето.

Хората от Шекер махала са се оплакали и от хаотичното сметосъбиране, незаконното свързване на къщи с ВиК мрежата и пълзящата ислямизация на ромското население.

Накрая Симеонов поиска от Община Пловдив и МВР обратна връзка по решаването на проблемите в рамките на следващите две седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е да използва танкове. През нощта да започнат и до сутринта да има едно тихо и чисто поле. Тогава ще му кажа браво!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Stefko 88Мдаам, както известният конекрадец от Новозагорско, активен борец против ашизъма и капитализъма...
9
2
 
23
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Интересно е как никой не е забелязал, още като се строят тези незаконни строежи! Българска му работа...
8
31
 
6
 
! Отговори
А катунът на Корал? преди 6 години
Диво къмпингуващите българи никой нищо не им прави. На корал има цяла нелегална електрическа мрежа, но ако ром си направи такава ел.мрежа следва съд и затвор. Питам аз-защо ром не може да си направи катун, а българите на Корал могат да направят катун с десетки палатки .
7
2
 
14
 
! Отговори
728 преди 6 години
До АнонименE, нали все отнякъде трябва да се почне, не може едновременно навсякъде - нямаме силов ресурс. По-важното е да не спира и да се стигне чак до хотела, дето е на самия плаж на Слънчев бряг, а зад него има дюни!!! Нечувано и невиждано. ***, българи - да има сеч наред!
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай Боже да изпълни заканата. И после из цялата страна. Правилно, че не го интересува какво мислят ***. Но ще изпълни ли заканата?
5
28
 
17
 
! Отговори
двоен аршин преди 6 години
Кога ще бъдат премахнати незаконните български строежи? Че цяла Витоша е застроена, морето е застроено, а уж на 100 метра от плагжа не може да се строи, нае къмпинг Корал има диво къмпингуващи-и тях не ги закачате. Значи ромските катуни ще бутате, ае българските катуни на къмпинг Корал не ги закачате.
4
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ромите българи ли са и важат ли за тях законите както за всички. Докога политиците ще ги толерират. Това е унизително за българския народ.
3
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То да е само там... Не знам как ще се насмогне на всичките гета в държавата и растящата популация на обитателите им. Защо трябваше да се чака толкова години?!
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незаконните мутренски хотели на плажа по Бетономорието ще ги бутате ли, или за тях вече има давност?
1
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А незаконните български къщи в Бояна, Симеоново, край морето няма да ги закачате!Няма да пипате и незаконните български гаражни клетки в младост, Редута, и Люлин