Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!

Били толкова ловки, че хващали за жертви най-опитните и умните
56
Ало измамниците - сътрудници на МВР? Защо пък не!
Снимка: БТА

Ловките измамници да минат на другата страна и да се наемат от МВР. Така се шегувал със своите подчинени вътрешният министър Валентен Радев.

"Чудя се как телефонните измамници успяват да заблудят най-опитните и най-умните в обществото - възрастните. Понякога дори се шегувам с колегите, че трябва да ги назначим като сътрудници в МВР", призна той.

Още по темата
Въпреки шегите стана ясно, че по негово искане е направен специален сектор "Измами" в Главна дирекция Национална полиция, който да се бори с тази престъпност.

Подобни звена са създадени и в областните дирекции на полицията в Плевен, Русе и Велико Търново, където има концентрация на телефонни измами.

МВР шефът отчете, че разследващите работят добре с румънските си колеги, тъй като мошениците използват основно СИМ- карти на мобилни оператори от северната ни съседка.

До момента са усвоени 57 млн. евро или 35% за охрана на границата от отпуснатите ни от ЕС 160 млн. евро, съобщи още Валентин Радев.

Срокът за усвояване на средствата е удължен и според него цялата европейска солидарна помощ ще бъде похарчена.

Министърът  уточни, че към момента за охрана на границата има 36 процедури, които на стойност 15, 5 млн. евро.

Той допълни, че други 41 процедури за около 32, 5 млн. евро са в процес на подготовка.

От началото на тази година вече реално се връщат в родните си страни и миграни, които не получават статут на
бежанец.

Това са основно граждани от Афганистан и Ирак.

Вече е в ход и програма за превенция на корупцията, каза Радев.

А след приемането на антикорупционния закон също се предприемат мерки.

От началото на годината са назначени 778 полицаи.  МВР ще работи и за изграждане на видеонаблюдение във всички общини, каза Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 11С дроновете ще е много по-лесно вече не е нужно да вдигаш цял хиликоптер.
13
1
 
5
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До сминдух енд чесънТе там до един са шегобийци - ония с нациските поздрави, Далавери Симеонов, Рапона...
12
1
 
14
 
! Отговори
РусенецЪ преди 6 години
Втрещен съм! Само бебетата не знаят, че телефонните измамници "работят" с мобилните оператори! Примери ли искате ?! Айдън Басриев и Сурай Ахмедов в тясна връзка с Метин Селимов, продавач в офис на Виваком! Впрочем, преди да ме изтриете, нека кажа, че има образувано дело по прокурорска преписка 1374/2017 . Регионалният представител на Виваком в Русе, Ердоган Мехмедов е уведомен. И естествено, не предприе нищо. Ъъъ, небългарските имена на измамниците са вероятно случайност.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо просто не минат по ромските махали, палатите на телефонните измамници си личат отдалече.
10
0
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Странно чувство за хумор има този Радев.Дали от слънцето,дали просто си не е в ред ще си остане неразбран от нацията
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами те нали и сега се представят за такива , просто да им дадат старите униформи , нали ще се купуват нови , и така поне по старите униформи старците да ги разпознават... работата не едо смях , реалността е просто УЖАСЯВАЩА
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ега си негодника .. този не знае , че има биология - старческо оглупяване.. Има 70-80 годишни завършили тепърва икономика , социология но няма 70-80годишни завършили математика , физика , информатика.
7
0
 
8
 
! Отговори
За какво говорим преди 6 години
МВР-то сами си ги създават за да отчитат дейност пред медиите и робите на Борисовщината,а този е толкова неадекватен искал всички и всичко да се послушва макар и незаконно(все едно Цвъ го е мислил),а преди седмица беше казал невероятната глупост,че ДАНС е структура от МВР!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрийте се некадърници за нищо не ставате.
5
0
 
14
 
! Отговори
Хах преди 6 години
На възрастните хора с годините им се влошават когнитивните функции , затова точно те са таргета на ало измамниците.Естествено говорим за хората над 70 години. Доста елементарно мислене показва Радев
4
1
 
6
 
! Отговори
алоха преди 6 години
Днесбг откри топлата вода. Какво следва САЩ спонсорира ИД? Сорос и Рокфелер влияят отрицателно на финансовия свят? Меркел пре(о)даде Европа на арабите? Нее не мисля, чакайте да мине всичко това и ще го отразите в минало време, че сега е опасно това. Сега е модерно да се пише за по-тъмните и неконтрулеруемия разплод с крива усмивка на уста. Бъдещето на европа нали. Колкото са се развили за последните 3000г. Извратена религия и къщи от камък.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се сетя за онези 5 млд. откраднати от ктб, държавен дълг и нито един осъден ми се иска да емигрирам от тази държава. Така наречения съд не може да осъди нито един човек от десетилетия.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие откъде мислите, че измамниците знаят толкова много неща за жертвите? Това без вътрешен човек в системата, който да им снася информация няма как да стане.
1
1
 
22
 
! Отговори
МВР-Менте преди 6 години
Егати Некадърниците 27 години не могат да ги хванат , кога ще е , никога