Дядо даде не само пари, но и златни зъби на "ало" бандити

Мошениците са измъкнали над 52 хил. лв. от жертвите си в Монтана
29
Дядо даде не само пари, но и златни зъби на "ало" бандити
Снимка: Булфото, архив

Дядо Цветан Джорин от Монтана даде не само всичките си спестявания, ами дори и златните зъби на жена си на "ало" измамници като си мислил, че помага на полицията.

"Казаха ми така: "Добър вечер, бай Цветане, аз съм шефът на криминалните в полицията, има двама мошеници, които искаме да хванем, дай пари колкото имаш и ако имаш и злато". Аз им казах, че злато нямам, само един свалени коронки на жена ми, първо дадох парите, после отавих златото", разказа той пред Нова телевизия.

Оказа се, че е работил в полицията преди години, всеки ден гледа новини и знае, че има много телефонни измамници, но пак се е хванал на въдицата им.

Жена му го предупредила, че това са мошеници, но пък той упорито вярвал, че наистина му се е обадил шефът на криминалния отдел в местната полиция и заради това е дал и парите, и златните зъби.

А полицията е арестувала четирима души, свързани с ало измамите в Монтанско.

Групата в продължение на два месеца е вилняла в града и взела спестяванията на четирима възрастни мъже и жени и така е натрупала над 52 хиляди лева в сметката си.

Арестуваните обаче са само т.нар. "мулета", а истинските мошеници остават неизвестни.

Петко Шумански, шеф на криминална полиция в Монтана, обясни, че "мулетата" никога не знаят какво работят и за кого.

"Измамниците набират "мулетата" така както се отнасят и към жертвите си, предлагат им да събират от място пакет,и като за това им се плаща", добави той.

Освен това мошениците масово ползват СИМ- карти на румънски мобилни оператори, което прави проследяването им им много трудно. 


29
Още от
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като в оня виц за умния полицай.....

Какво е работил в полицията - охрана на вратата ли?

А че е мильовец си личи - като истински "мъж" не е послушал жена си....
27
0
 
5
 
! Отговори
Тома Неверни преди 11 месеца
До Анонимен

За сутринта гледах репортажа от Монтана с пенсионерите и двама от разследващите полицаи. Както и статистиката. За съжаление нищо "жълто" в изнесеното по случая.
26
0
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 11 месеца
480 регистрирани ало измами годишно! Близо 5милиона лева ДЖОБНИ пари годишно "хвърлят" БЕДСТВАЩИ пенсионери. Какво не разбрах? Някой прави ли му впечатление? Бедстващ пенсионер хвърлящ между 10 и 20хил.лв.джобни пари и гладуващ *** събрат на социални помощи с 2 килограмов златен синджир на врата и десет масивни златни пръстени на ръцете??!! За свръх активните спринтьорите пенсинери по болест не питам. Уникален български народ. Обижда се като го наречеш"матреал".
25
1
 
6
 
! Отговори
алоха преди 11 месеца
Айде пенсии дръжте се още малко че идват избори. Такива хота изкукуригали ще определят бъдещето на страната и ще псуват младите след това. То братче у кофата няма акъл за 2 хода напред. Телефонни измамници ще ловят. Горките луди.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А пък вчера един пенсионер не само хвърлил 10 000лв, но изхвърлил на престъпниците и златната кокошка, която снася златни яйца. И докато летели пари и кокошки през балкона, два мармота завивали шоколад в станиол. Днес е жълта медия, нямайте съмнения.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Докато има глу.. а ци ще има и тарикати.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Другия път да си даде и дъртия гз.
21
1
 
2
 
! Отговори
КраварятОтФашингтонъ преди 11 месеца
Дали шефа на Криминалния в Полицията не е в далаверата с маменето на възрастни хорица ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русофилите също са готови да си хвърля и златните зъби щом Русия им каже. Манталитета им е същия като на жертвите на телефонните измамници. Но най-вече хвърлят България и българските интереси в изгода на Русия.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и тези хора гласуват..

хора без средно и над 55 да НЕ решават съдбата на другите хора..

Не е редно хора дето мятат хиляди левове от едната страна и хора, които не могат да се грижат за себе си и разчитат на осигуровките ми да решават бъдещето ми. Не знам защо деморкацията им дава тази свобода, но е грешно
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"значи са много куку,и си го заслужават"
Заслужават помощ, кpетен с такъв !
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Естествено, че полицията прави нещо. Взима поне 20%, това прави.
Питат дядото.
- Колко им дадем бе дядо ?
След което отиват и онези не могат, да ги лъжат. А полицията ги знае много добре. Не говоря за всички полицаи. Достатъчни са 3-4 парчета на добри позиции.
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
това е 100% лъжа ...
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За един избирател на Нинова и Радев това е съвсем нормално.
14
2
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 11 месеца
Престанете да ни занимавате с тия откачени старци.След толкова обяснения и съвети,ако още се връзват значи са много куку,и си го заслужават!..ама да се върнат децата им от чужбина дето са им изпращали парите тук,че първо да ги набият хубаво,после в старчески дом докато изкарат.С цялото ми уважение към възрастните,но аман от идиотия!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На Ганьо все някой му е виновен, че е гламав. Запада, полицията, политиците, комшията, ромите......
12
0
 
17
 
! Отговори
един друг преди 11 месеца
Все си мисля, че по-голяма тъпотия не може да се случи с тези измами и всеки ден пенсионерите продължават да ме опровергават.
11
0
 
9
 
! Отговори
Абе, преди 11 месеца
Я,да им теглят един як бой на мулетата,пък да видим как всичко ще си кажат. Еее,някой ще каже,че не е демократично. Може и да не е,но е ефективно и възпитателно. Ако повторят,пак бой. Стига сме се правили на демократични. Ето ги плачевните резултати от криворазбраната ни демократичност...... Освен ако,не желаят да ги заловят.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма начин да не е виновна полицията, че българина е най ***.ото парче в целия свят.
9
3
 
10
 
! Отговори
<><> преди 11 месеца
Като нищо цялата тази система "Ало изпамници" да принадлежи на някой тип "АЛА СУДЖУКА" ! На Бойко мулетата !