Посланикът на Украйна с протест: Знаме на Донецк на Шипка!?

Дипломатът зове властите да разследват тази "мръсна провокация"
29 авг 2017 16:15,
341
Посланикът на Украйна с протест: Знаме на Донецк на Шипка!?
Снимка: Facebook

Посланикът на Украйна в София изразява "дълбокото си безпокойство и възмущение" от това, че по време на тържествата за 140-годишнината от боевете на Шипка е било издигнато знамето на "терористичната и престъпната Донецка народна република".

Това се казва в изявление на посланика Микола Балтажи, поместено на уебсайта на посолството и цитирано от ТАСС.

Още по темата

По думите на дипломата развяването на това знаме е "подигравка с паметта на украинските воини и истинските опълченци, донесли свободата на българската земя".

В изявлението си посланикът на Украйна призовава българските власти да разследват тази "мръсна провокация".

ТАСС цитира българския външен министър Екатерина Захариева, според която това е "неприятна история".

Тя допълва, че случаят би бил скандал, ако знамето е било издигнато от някой държавен орган или държавен служител.

В случая обаче става дума за граждани, "които имат право да изразяват мнение", казва Захариева.

"Ние сме свободна държава, всеки има право на мнение. Много е неприятно точно на Шипченската епопея да се вее знаме на република, която никой не е признал и която е символ на това как се нарушават правните норми и как се застрашават мирът и сигурността в Европа", коментира Захариева пред БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЯ *** УКРОПСКИЯ ПОСЛАННИК ЩО НЕ СИ ГЛЕДА СКАПАНАТА РАЗПАДНАЛА СЕ И ФАЛИРАЛА ЦИОНИСТКА *** УКРАЙНА ,КОЯТО Я ЗАГРОБИХА ЕВРЮХИТЕ НАЧЕЛО С КОЛОМОЙСКИ И ПОРОШЕНКО- ВАЙЦМАН СЛЕД КИЕВСКИЯ ПУЧ ,АМИ СЪЩИЯ УКРАЙНСКИ *** БАЛТАДЖИ СЕДНАЛ ДА СЕ ЗАНИМАВА С БЪЛГАРИЯ И ДА НИ КАЗВА КАКВИ ЗНАМЕНА ДА СИ РАЗВЯВАМЕ.Е БАСИ И НАГЛЕЦА Е ТОЯ УКРОПИТЕК
164
2
 
5
 
! Отговори
Темерут Колев преди 6 години
По интересното е че Северна България е пълна ,вече с украински помаци/хибриди/,повечето от които едва ли някога ще научат истинския си произход!Имат и много общи черти с азиатските си приятели-турците,един султан от които е бил женен за украинка!А също и подчертания егоизъм,животното отвътре,сербез-турчеле,*** и упорит ,......детска душевност за разплод,но бавно еволюираща! Правете секс,но не деца!!2025г. -парите за пенсий свършват!Виновни са висшистите!Жените ги искаха,но другите можеха да
163
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофилите са най-големите врагове на българския народ. За 130 години те са избили повече българи, отколкото убитите по фронтовете по време на двете световни войни. Те признаха под диктовката на Москва и "македонска" нация, накараха през 1946 г. българите от Пиринския край да се пишат националност "македонци" и само влошаване на отношенията между Тито и Сталин им попречи да харижат Пиринския край на Югославия.
162
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 179Животното е доволно. 20 кинта +пица. Стомаха е пълен и малко амфеки.
161
2
 
7
 
! Отговори
суджук герберски преди 6 години
до 109 - Македонска нация, Сърби в Моравия и славянофонни гърци и помаци в Гърция младо, има защото неграмотните упраравници на Княжество, а после Царство България (Кобурготската династия и буржуазните партии) загубиха четири войни и управляваха България и другите земи населени с Българи невежествено алчно и примитивно, като чужди и като слуги на чужди господари.
160
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен179 ЖИВОТНО ЩЕ ВИКАШ НА *** ,КОЙТО КАТО ЗАСТАНЕШ СРЕЩУ ОГЛЕДАЛОТО МУ СЕ ПОКАЗВА ЕВРЕЙСКИЯ СУРАТ.
159
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животното развявало флага на руските бандите се нарича Иван Милчев Иванов от пловдивския русофилски клуб "Капитан петко войвода"!
158
7
 
8
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Поредната руска провокация и поредната статия даваща и гласност.
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нарния се оплакала... Че кой ще вземе на сериозно държава, която при толкова голямо население, територия и ресурси успя да възцари режим от олигарси-нацисти-евреи, да подари земята си на западните "спасители" и да загуби 50% от БВП-то си за една година. Украйна не съществува, приемете фактите.
156
3
 
4
 
! Отговори
михаил преди 6 години
няма друг път за българия
155
5
 
4
 
! Отговори
сф преди 6 години
mihail - пожелавам ти, да те "изчезнат" анадолските МАН.Афи-по много пъти! Руска стверво мазна....
154
5
 
7
 
! Отговори
mihail преди 6 години
ние рано или късно ще станем част от руската федерация -иначе сме ще изчезнем
153
10
 
3
 
! Отговори
зж асд преди 6 години
Само един "истински" русофил може да измисли подобна про3тотия и да издигне знамето на една измислена и несъществуваща клоака, наречена ДНР- и то на място, което е светиня на БЪЛГАРИТЕ и народа ни!! Ами да бяха вдигнали знаме на Ислямска държава или на Турция!!Щеше да бъде по-малко обидно за нас и света! Това е доказателство, колко е вредна руСифилистията по наште ширини, защото народа ни е доволно за.Тъпял и облъчен с путинска пропаганда!Докле не се изкорени всяко "филство", особено руско-горим
152
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай, вай......ама този посланник още ли е тука???? Гледай ти, страната ни държи още на територията си представител на най-жестоката хунта, която още от 1941 година унищожава САМО МИРНО НАСЕЛЕНИЕ!!! Гад, разкарай се оттука....че то скоро това недоразумение "укруина" ЦЯЛОТО ЩЕ БЪДЕ ДНР!!!!! Давайте братушки!!!
151
2
 
8
 
! Отговори
герберски суджук преди 6 години
Ако Украйна спазваше правата на малцинствата , Мыкола Балтаджи щеше да носи българското име Никола Балтаджи. То не е злеЮ както в съвременна Украйна още от съветско време превеждат имената от руски и български на украински, да му го преведем и ние. Да си решават гражданската война с преговори сами. Ние сме свободна страна и всеки може да си изразява отношението включително и към Територията на войската донска, Малорусия и др. все бивши територии на Велика България в 6 ти век
150
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еми викам ние да посрещнем Путин догодина с македонски знамена. Може и украински. Буквите - македонски, войската - украинска. Честит санстефански договор!
149
5
 
11
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Разликите между ИД и ДР са много повече отколкото между ИД и хунтата която в момента управлява Украйна. На първо място - ДР не обстрелва цивилни, не е отишла в Киев да прави атентати. А Украинската хунта обстрелва цивилни, прави диверсии (т.е. атентати) точно като ИД.
148
14
 
6
 
! Отговори
Striker преди 6 години
В България има много ***. Очевидно част от тях са се качили и на Шипка.
147
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво плачат тези украинци. Цяла България е донецка република и ние българските патриоти искаме присъединяване към Русия.
146
2
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Шипка е...емблематично място,където бе извоювана българската свобода.Нека си веят...байрака хората,че и тяхната...свобода да дойде.