Обрат: ГЕРБ се отказаха от Антон Тодоров за шеф на досиетата

Да не героизираме агентите на ДС, призоваха от партията
Обновена: 2 окт 2017 14:26 | 2 окт 2017 14:26,
74
Обрат: ГЕРБ се отказаха от Антон Тодоров за шеф на досиетата
Снимка: архив, Bulphoto

ГЕРБ се отказа от предложението си Антон Тодоров да оглави Комисията по досиетата и предлага изборът на нова комисия да се отложи и проведе след широк обществен дебат. Това стана ясно от декларация на парламентарната група на партията.

Новината потвърди и самият Антон Тодоров чрез личния си профил във Facebook.

"Комисията по досиетата е вече в миналото ми. Продължавам напред", написа той.

Още по темата

От декларацията на ГЕРБ пък става ясно, че партията оценява като неразбираема и неприемлива позицията на някои партии, които се обявиха за закриване на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

"Категорично се противопоставяме на стремежа за потулване на истината за репресивните действия на тайните служби по време на комунистическия режим и продължаваме да вярваме, че задължение на Комисията е да гарантира правото на българските граждани да научат цялата истина за този период", пише още в декларацията.

От ГЕРБ твърдят още, че за тях е неприемлива философията, че бившите сътрудници на ДС трябва да бъдат героизирани. Според тях именно това се цели с унищожаването на Комисията и превръщането й в Институт за национална памет.

"Българските граждани помнят престъпленията на комунистическия репресивен режим. Но те имат правото и да знаят кои са агентите на ДС и какво са вършили те. Затова ние, народните представители от всички партии, сме длъжни да подходим отговорно и да намерим най-правилното решение, с което да защитим националния интерес", настояват от ГЕРБ.

От партията питат и какъв знак бихме дали пред Европа и пред света, ако България закрие Комисията и съветват да се вземе примера от останалите страни, управлявани от тоталитарни режими.

"В Германия комисията, разследваща досиетата, съществува от 1989 година. Там удължиха съществуването й до 2019 година, а в България искаме да я закрием едва 10 години след създаването й?!"

Миналата седмица от ГЕРБ подкрепиха Антон Тодоров за поста. Номинацията му обаче беше критикувана от опозицията, общественици и други организации.

Днес държавният глава Румен Радев определи кандидатурата на Тодоров като подигравка с обществото и миналото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
0
 
! Отговори
To6 преди 6 години
До ПРАВИ СА ОТ ГЕРБ и Провалилата се БСПНа колко сте години и с какво се занимавате сега. А този тодороф и голям ***, кой ли греда тези предавания ????
58
0
 
0
 
! Отговори
СТОЯНОВ преди 6 години
До Анонимен: МНОГО Е ДРЕБЕН ГЕОРГИ ЖЕКОВ-НЯМА ДА МОЖЕ ДА ЗАПЪЛНИ НЯКОЯ КАНАВКА.А , ТОЗИ ПОДЛИЗУРКО/ АНТОН / ОТ ДС ,ПО ДОБРЕ ДА СИ ЗАВРЕ ГЛАВАТА В *** И ДА НЕ СЕ ВЯСВА В ПАРЛАМЕНТА .ИНТЕРЕСНО Е КОЙ ГО СНАБДЯВА С ДОКУМЕНТИ ,КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КЛАСИФИЦИРАНА ИНФОРМАЦИЯ И ГИ РАЗВЯВА СРЕЩУ ПОЛИТИЦИ ОТ ДРУГИ ПАРТИИ.
57
0
 
0
 
! Отговори
Има хора преди 6 години
Има хора, които трябва да бъдат подминавани с отвращение и погнуса.Този е един от тях.Спомням си, как отвратително коментираше личния живот на екс президента Плевенлиев, с още един *** от ДС по една медия.Независимо, че не съм гласувал за него, бях отвратен.
56
6
 
2
 
! Отговори
ПРАВИ СА ОТ ГЕРБ преди 6 години
А. ТОДОРОВ , КАТО НЕЗАВИСИМ КОМЕНТАТОР И ЖУРНАЛИСТ ---Е ПО-ЦЕНЕН , ОТ ЗАЕМАНЕТО НА ПОДОБНА СЛУЖБИЦА!ПРЕДАВАНИЯТА МУ ПО ТВ---СА ЧУДЕСНИ!!!!
55
7
 
3
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лелеееееееееее,наляха вода в мелницата на Люба Кулезич.Каквато е устата цялата седмица само за Антончо ще си говори.BIT намери теми за предаванията си и повторенията навярно ще намалеят:):):)
53
2
 
17
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Още един бушон гръмна. Г-н Тодоров май Ви извозиха страшно. Мисля, че скоро време ще Ви пратят в 3-та глуха или ще Ви скроят"шапка".
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИПИЧНО ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ:ПУСНАТ ЕДНА "МУХА" И ГЛЕДАТ КАК ЩЕ РЕАГИРА ЕЛЕКТОРАТА.АКО КОШЕРА ЗАЖУЖИ СИЛНО СМЕНЯМЕ ПОЛИТИКИТЕ ИЛИ ХОРАТА.АКО РЕАКЦИЯТА Е МИЖАВА ТЕ СИ РАЗВЯВАТ БАЙРЯКА.ОЩЕ ПОМНИМ КА ПРОЦЕНТА НА ДДС ТУ СЕ ПОВИШАВАШЕ,ТУ СЕ ПОНИЖАВАШЕ И НАЙ-НАКРАЯ СИ ОСТАНА СТАРИЯ.ТАКА Е ВЪВ ВСЯКО НЕЩО-НЯМА ПОЛИТИКА,НЯМА ПРИНЦИПИ,НЯМА ПОЗИЦИИ,КОИТО ДА БЪДАТ ЗАЩИТАВАНИ.ПЪЛНО С МЕКОТЕЛИ..........
51
1
 
29
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 6 години
Антоне ! Нали щеше да съдиш тези , които са против кандидатурата ти ...започвай ги !
50
1
 
14
 
! Отговори
ПОЛИЧБА преди 6 години
До Анонимен 50 Малко ли му бяха шамарите от президента Петър Стоянов, та търси още ? Следващо ла.но като Химлер !
49
24
 
3
 
! Отговори
решетников преди 6 години
*** Радефф нещо ми изглежда гузен.
48
2
 
24
 
! Отговори
е па това защо? преди 6 години
Да изтърват такъв убавец, който щеше да е перла в короната на просташките им кадрови решения. Да не би да е по-малко умен, принципен и общественополезен от Цецка Цачева или Цв.Цв. Значи за тях може, а за този ибрик.чия - не.....
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не А. тодоров, а Г. Жеков трябва да сложат за шеф на комисията! Тогава на *** ще им се отели вола.
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чрез комисията по досиетата на бившите спец. служби ДС, РУМНО, ВКР управляващите независимо кои са искат да държат опозицията , своите непослушни и други личности на конци и на колене. Комисията се използва за политически цели и нанася непоправими вреди и на сегашните спец. служби по понятни причини.
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди тоя хубавец плюваше Герб яко ,и книга издаде Шайкака Бойко,Цецо,Росен а сега се гуши покрай Герб и Бойко като малко прасенце!
44
2
 
32
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
Помня преди време как бай Антон громеше ГЕРБ и Б.Б.А сега като бай *** им се слага.Келепир има в тая работа.Ашколсун кьопоолар.Хитро момче излезе Антончо.
43
0
 
20
 
! Отговори
Да излезе следващия преди 6 години
преди да подаде оставака, Добрев е каза че ще мъли ако Тодоров бъде отсранен за комисията по досиетата.Еееех Елене, Елена, Йончева, какъв хитър ход. Сега Тодоров ще каже че ще мълчи ако немахнат Бойко от Цецко
42
3
 
22
 
! Отговори
БСП е права преди 6 години
Сега ГЕРБ да се откажат и от комисията по досиетата.
41
0
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Май б.б и ц.ц. усетиха, че вятъра може и тях да попари при евентуално питане от други партии за техните досиета , ами ако се окаже че са унищожени... КОЙ, КОЙ, КОЙ ???
40
2
 
28
 
! Отговори
преди 6 години
До Анонимен 26Спомена Яни Янев. Да си призная, хомофоб съм, лош човек! Но това нещастно човече Яни пъпли из бащиния ми край заедно с *** си и се прави на земеделски деец! Побеснях, като разбрах, че се лакоми към земи на достойни българи като моите прадеди, въртяли ятагани срещу поробителите! Май ще го отнесе, като ми падне пердето!Нагледахме се на оtрепки!