Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КотаракНе е важно дали котаракът има кум, а дали лови суджуци - това е искал да каже.
125
0
 
8
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Важно е, важно е за джобовете на фамилията. Нищо лично, Винкел. Това е само бизнес!
124
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 6 години
То хубаво може и мишки да лови, но ако котаракът изпразва всеки ден хладилника на стопаните, то и мишки няма да останат, а стопаните все гладни ще стоят. Тогава за какво ти е котарак? Но няма журналисти вече, за да го затапят чрез малоумната му семантика, почти всичко е котараци и мишки (както се е изразил Вицепремиеро).
123
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива мишки като нас ли ?
122
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОТАРАКЪТ СИ Е КОТАРАК, ДОРИ КОГАТО ЛОВИ МИГРАНТИ НА ДУПКИТЕ НА ОГРАДАТА И ИМ СЪБИРА ВХОДНА ТАКСА.-
121
1
 
18
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 6 години
Когато има ГЛУПА:ЦИ които да гласуват за тях така ще се държат. Но те не са виновни.Виновен е този който ги лансира.А това е БОРИСОВ! Ако не им поиска оставките за тези им изяви значи трябва той да си отива,защото е солидарен с тях. Тия НАГЛЕЦИ се самозабравиха. Назначават си когото искат на държавната софра ,а след това гонят и журналистите от частните медии. А тези частни медии до кога ще им се дупят? Няма ли кой да им тегли сектира?
120
1
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 6 години
ггосподине не забравяйте какво обещахте на избиратепите.Станахте много арогатен......народът забавя но не забравя.11
119
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
кои инвестира в тоя град какво се разкри нищо
118
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
затова града се изпразва
117
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
отговор 22 години само се преместиха смениха партията
116
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
попитай *** в ловеч колко са о 9то коляно преди и сега и от чия партия са
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде разберете се котараците кой ще краде, кой ще лъже, кой ще маже, кой ще разтяга лакардии за кумовете и как после ще делите.
114
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
кои допуска друг извън системата някои те си я знаят и те си я разделят това е те са наследниците им преразпределят територии и бизнес
113
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България някой докопа ли властта гледа да се налапа като за последно. И тлъстичкото момченце с надутите бузки прави същото, разбира се.
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 110."Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата."Сигурно не си чел интервюто с каналджията, дето разправяше с детайли как се прескача оградата, или се реже дупка в нея, на места, където граничари им съобщават че датчиците не работят и как после извозват сирийци и срещу какви пари го правят. Е, това не беше Елена Йончева, но потвърждава всичките й съмнения.
111
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Винкелът е неспасяем...акробат.Чуди се как да се...извърти и да каже на черното...бяло.Не се мъчи Винкеле,ами виж разпадащата си...бутикова партийка.Гербаджиите ша са...опраят,ама след година както им...слугуваш,след новите избори ти ще си господин Никой,подсмърчайки извън ПАРАламента.
110
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова лицемерие - същите, дето ни убеждаваха, че са против шуробаджанащината и за конкурсно начало, сега ни разправят, че не било важно дали котарака имал кум в кметството, пък кумовете на котарака там се оказват доста и около тях се въртят едни хубави пари от едни гарантирани поръчки.
109
1
 
12
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Котаракът само знае да краде като тебе ***.
108
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно дали котаракът има кум, а дали лови девет милиона мишлета, както се пееше в една песен (е, вече мишлетата намаляха на около седем милиона, а както върви бизнеса на котараците с ловенето на мишлетата, скоро мишлетата съвсем ще се изнесат на запад)
107
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена Йончева е личност, за която вие не сте достойни да произнасяте името й.Нима случайно се опитват да я направят накарикатура?Нима случайно са нападките срещу Нинова и Радев?Простакът се плаши от умния човек и когато не може да го победи с ум и конвенциални средства, вади истинското си оръжие на простака - клюки, измислици, фантазии и идиотии.Никога не мога да приема сополивец с бакалавър от сащ по друга специалност, с нула стаж, да ми управлява успешно три министерства, там са парите.