Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки

Патриотът обясни, че създаването на кадри отнема много време
6 окт 2017 11:29,
178
Вицето Симеонов: Не е важно има ли котаракът кум, а дали лови мишки
Снимка: архив "Булфото"

Няма как да кажем, че с идването на коалицията на ГЕРБ и патриотите е сложен край на роднинските назначения. Това призна вицепремиерът Валери Симеонов. Според него обаче не било важно дали котаракът има роднини, а дали лови мишки.

Вицето беше категоричен, че опитите да се назначават на властови позиции хора само с политическа кариера продължава вече 27 години.

"Опитите за използване на властта като място за пансион на политически лидери или политически калинки, или политически съратници, за съжаление, не са прекратени. Те са практика. Добре знаете за какво става въпрос. Много добре знаете, че когато се смени властта, започва една чистка и подмяна на кадри", каза Симеонов пред "Нова телевизия“.

Още по темата

Той обясни и че кадри се създават трудно и трябва да си даваме сметка, че това отнема години.

Според Симеонов обаче "Кумгейт" в Хасково е нещо различно и не трябва да се съди за хората по това дали са нечии роднини, а дали вършат работа.

"Или както беше казал китайският мъдрец: не е важно дали котаракът е черен или бял, дали е роднина на друг котарак, а дали лови мишки", каза Симеонов.

Той беше категоричен, че хората, които си вършат работата, трябва да се пазят. "Няма значение чии роднини са и това не е критерий, по който трябва да се превъзбуждат низките страсти в обществото“, отсече той.

Вицето намекна за порочна практика и по отношение на областна управа, без да конкретизира: "Става въпрос например за една структура в една областна управа, в която с десетилетия имаш двама зам. областни управители. Изведнъж идваме ние на власт и започваме да настояваме там да има трети. Добре, ама областният управител казва, че няма нужда от трети", посочи Симеонов и допълни, че е "защото просто някой от тази област трябва да бъде нагласен".

"Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата. Лъга и когато я дадох на прокуратурата – млъкна. Не искам да говорим пак за нея", каза още Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
7
 
! Отговори
до 113 преди 6 години
може и пак същите хора да се назначат НО СЛЕД като са се явили на честен конкурс даващ равен шанс на всички !!! това са държавни постове плащани с парите на всички а не е частна фирма
105
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като махнете герберите кого ще назначите бе? На бсп кадрите са или пенсионери или сигaни :)))
104
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елена Йончева е известна с това, че никога не доказва твърденията си, както стана с границата.днес дори пилота каза, че оградата била ОК! Сега на кого да вярваме - на пилота или на кифлата :)))*** мноо лъжат камунетата бе!
103
0
 
11
 
! Отговори
Дедо поп преди 6 години
И язе така кажувам : не ме гледайте какво ми влиза у устата , а какво излиза от нея ...
102
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татарина ръси китайски мъдрости!
101
0
 
9
 
! Отговори
ANALI ZNAESH преди 6 години
DAY MU NA PROSTIYA VLAST I MU GLEDAY SEIRA E KAZAL NARODA. STAVA DUMA ZA TAKIVA, KATO TOYA.
100
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли рушначита
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато кучето ви е бясно, какво правим?!
98
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъпaнaритe са окупирали властта! Жалко! Докато се очистим от тях ще сме се шведизирали тотално
97
0
 
23
 
! Отговори
tangra преди 6 години
В провинцията, ако не си от Герб и нямаш рода няма как да работиш в администрацията. Ако обаче си на някаква мизерна позиция, просто идват и ти дават да се подписваш, че вече си от ГЕРБ и така.Май стана като БКП-то Роднина, Полицай, Роднина, Полицай
96
0
 
19
 
! Отговори
кумица преди 6 години
Разбрахте ли сега - създаването на кадри изисква много време - да не го губим напразно - природата е създала кадри и те са готови - в родата ни.
95
1
 
17
 
! Отговори
tangra преди 6 години
За такива като този Ботев е написал стихотворението Патриот. ...патриот е дужа дава за наука за свобода, но не своята душа братя, а душата на народа ...Менте патриот!Може би единственото добро, което направи е да разрие частния дерибейски мутренски Слънчев бряг.
94
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Напрвиха всеки зависим от от ГЕРБ, от работодятеля, до работника. По този начн печелят изборите. ВЪН от властта. Не сте за нея.
93
0
 
20
 
! Отговори
bluesky1 преди 6 години
С една дума Симеонов казва, че са същите бок_лу_ци, крадци и прос_ти_тут ки, като останалите... Ама иначе всички преди избори обещавате нов морал, спазване на правилата, принципност и т.н. ... Лъжа е че няма кадри! Кадрърни хора има и винаги е имало, но нали политиката се прави точно за това - някой кум, брат, сват, батко, братовчед да седне на синекурната длъжност и да цоца! Това ли му е измисления патриотизъм на това лай*о?
92
0
 
18
 
! Отговори
Хронология 6 преди 6 години
Както виждате, патриоти у нас няма. Човекът, който крещя "Бойко-***!" преди 4 години, днес го кани на сватбата си и го прегръща с широка усмивка. Сидеров, сам той, обяснява, че това било "Политическа гъвкавост и далновидност". През годините канеше по митингите си разни субекти като Кобзон, еврейския олигарх, и онзи боксьор, както и други руски "братя". Но срещу думите на Алексей Толстой за България, както и за гаврата на евреина Путин с кирилицата, не спомена нищо. :) Стига да му плащат, споко
91
0
 
18
 
! Отговори
Хронология 5 преди 6 години
В качеството си на вицепремиер, Симеонов веднага налази онези дискотеки, които отказваха да му се отчитат с печалба в Бургас, а и по Южното черноморие. С други думи, човека се грижи за частните си дела. Сидеров налази гаджето на доведения си син, която му роди дете. Така Гаджева хем е майка на Сидеров-младши, хем е бившо гадже на полубрат му Димитър Стоянов, син на еврейката Капка Георгиева. Да припомним, че с печата на Ахмед Емин(от ДПС), беше учредена финансова помощ за партия "Атака" 2005г.
90
1
 
13
 
! Отговори
Хронология 4 преди 6 години
2016 - Понеже видяха накъде отиват нещата, старите най-големи врагове Симеонов и Сидеров плеснаха с ръце па се прегърнаха. Ако не бяха създали коалицията "Обединени патриоти", нямаше да влязат в Парламента и щяха да останат на сухо. 2017 - Тъй като никой не подкрепи ГЕРБ, а това означаваше на практика нови избори, Обединени патриоти решиха да не си насилват късмета(както Сидеров през 09'), и пристанаха на Борисов.
89
2
 
10
 
! Отговори
мислещ преди 6 години
Нагли хора като тоя нямат място в управлението
88
0
 
9
 
! Отговори
Хронология 3 преди 6 години
Междувременно, Валери Балевски си учреди нова партия - НФСБ, която беше против всички партии, но най-вече против ГЕРБ и Атака. Наричаха симпатизантите на тия партии "***", а техните членове "престъпници" и "агнешки главички". Щом Герб спечелиха изборите, Валери Балевски пръв предложи своята помощ, и така той стана най-верния им коалиционен партньор. 2015 - На парламентарните избори НФСБ/ВМРО и Атака имаха смешни резултати.
87
0
 
7
 
! Отговори
Хронология 2 преди 6 години
2013 - Ходовете на Сидеров дадоха резултат, а междувременно той яхна антигерб вълната, която заля цяла България. Това му помогна да вкара Атака в Парламента като четвърта политическа сила. Същата година, той осигури кворум, който доведе до коалицията между БСП и ДПС.2014 - Подиграваше се на протестиращите против Орешарски. Напусна парламента, едва когато положението стана нетърпимо. На парламентарните избори резултатът му беше в ПЪТИ ПО-НИСЪК от миналогодишните.