Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов

Европа е под натиск от терористи и мигранти, каза премиерът
16 окт 2017 14:35,
242
Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се появи очакване за война, страната ще смени приоритетите си.

"Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите", каза той по време на дискусията "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана".

"Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия.

Въоръжение, армия, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тема. Иначе милиард за това, за онова, доходи, доходи", каза Борисов, цитиран от "Фокус".
Премиерът обясни, че гледа с "прискърбие" на темата за въоръжаването.

Още по темата

"Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята "каза той.

Министър-председателят обясни, че искаме "да направим мир на Балканите и мир в Европа". "Поколенията са забравили какво е война", каза Бойко Борисов. Той обясни, че в държави, които са готови за война, човешкият фактор е пренебрежимо малък.

"В Европа обаче един войник да загине, е трагедия, ние сме най-хуманните и ценим човешкия живот", каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според Борисов европейската дипломация търпи огромни укори по темата. Той припомни идеята си за колективно членство в НАТО.

"Преди шест месеца в Съвета на ЕС никой не говореше за европейска отбрана, когато аз предложих колективно членство в НАТО. Сега виждаме съюз Китай, Индия, Русия, Иран и Турция", каза той.

Премиерът попита какво ще стане, ако дипломацията не успее да си свърши работата.

Борисов обясни, че Европа е под натиск.

"Нито можем да се справим с тероризма, атакуваха най-силните държави и успяха. Избори в Европа се печелят с анти мигрантска вълна. Тези, които са далеч от границата с Турция твърдят, че тя не била в ЕС. Ок, не е, но защо трябва да скъсаш с всички споразумения. На тях им е лесно, далеч са", допълни той.

Бойко Борисов попита и дали Турция е стабилен фланг на НАТО заради отношенията между Анкара и големите европейски държави.

"Същият ли е южният фланг на НАТО с тези отношения, които имаме между големите европейски държави и Турция? Това стабилен южен фланг ли е? Защо трябваше да се скъсат всички отношения с Турция?", попита министър-председателят, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Ей премиер, половината от копчетата на ръкава ти са изпопадали! Не се занимай с несвойствени неща, ами накарй някой да ти ги зашие. какво чакаш , да остане само едно да виси на конец ли? Опрви себе си после държавата "оправяй"!
155
0
 
0
 
! Отговори
До 165 преди 6 години
Хаха,какви ги говориш байно?Сигурно Мин.година Грипенчо е сънувал ,че ще става Президент!Щеше да си руча голямата пенсиика и да подсмърча!
154
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ми сложите зареден автомат в ръцете ще почна от целият политико-пр***сешки елит и всички масони :D Нали кризата в близкият изток и в европа я създадоха точно тия хора, на които лижеш задни*четата, Бойче, не знаеш ли какъв е масонският план за религиите и света като цяло, или и ти им се върза на супер професионалното лицемерие, където най-безочливо ни пробутват храни второ качество на по-висока цена, докато ние се умилкваме за малко повече евро, накрая така ще го дuхаме, вие тогава ще дuхнете
153
14
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 6 години
БРАВО БОЙКО :)НИЕ ТУРЦИТЕ СМЕ ДИПЛОМАТИ, НЕ СМЕ ДИВАЦИ, ДОКАТО ТИ СИ С НАС И НИЕ СМЕ С ТЕБ- НЕ БЕРИ ГРИЖА :)НО , КОЙТО Е ТРЪГНАЛ СРЕЩУ НАС - ЖАЛНА МУ МАЙКА :)ЕЙ И САЩ , В МОМЕНТА УДАРИ ДЪНОТО В БЛИЗКИЯ ИЗТОК, НА ТУРЧИН ФАСАФОНИ НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ, КОЙТО НИ УВАЖАВА - И НИЕ ГО УВАЖАВАМЕ :)ЕВАЛЛА БОЙКО :)
152
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНАТА ЩЕ ИЗБУХНЕ ВУЛКАНЪТ В ЙЕЛОУСТОУН, ТОЙ ЩЕ СВЪРШИ ДОБРА РАБОТА.
151
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе, Грипенчо, ама той е там горе , пък вие клечите през скапаното си лаптопче и никога няма са бъдете на неговото място.
150
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европитеците си мислят, че ако има война ще стоим и ще гледаме зрелища.Първи ние ще се изпарим, България винаги е била между шамарите.
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
под приоритети да не е имал предвид памперси?
148
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мъчи се да си спомни какво беше това ВИНЕТУ дето е чел за него преди 50 години.
147
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унуй на снимката мисли.....Леле....страх да те хване!!!!
146
0
 
6
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
А преди това има Генералщабна Академия в София и Москва.
145
2
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Расиста Тръмп иска да възроди Трeтия райх и да нападне жълтурите ще се бием със каквото имаме. А тоя да стои със смъкнати *** и да аналИзира ситуацията туй го умее най-добре. Акъл море - глава шамандура.
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато съперничеството отстъпи, на негово място идва човечността, една изсторическа истина за която сме виновни всички ние, видът ни е такъв, създаваме условия, започваме с война и разруха, унищожаваме постигнато с десетилетия, а после отново идва момент на благоденствие и градеж, една интересна цикличност която всяко поколение успява да разбере, но не успява да направи нищо за да го промени.., дали пък няма да сме първите.., едва ли
143
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 154Този с прякора грипенчо е завършил с отличие Военновъздушната Академия на САЩ.ТОЛКОВА ПО ЗЛЕ ЗА НЕГО! ОТ ФАЩ НИЩО УМНО НЕ Е ДОШЛО!
142
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХAХAХA руските хурррви цъкaт минуси, ще ви цепнеме шортите, по- мизернa рaшкa никогa не е билa и 41- вa не сте били толко зле хaхaхa
141
0
 
5
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Не ни трябва армия, не ни трябва НАТО! Трябва ли по един червен конец на ръцете КАТО НЕГОВИЯ! Чевен конец пази и от война и е най доброто за националната сигурност в момента
140
2
 
9
 
! Отговори
До 129 преди 6 години
Този с прякора грипенчо е завършил с отличие Военновъздушната Академия на САЩ. За разлика от теб който си на ниво 3 клас и имаш речник на пиян каруцар.
139
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Войнa ще имa, Третaтa световнa ще трябвa дa опрaви небивaлиците нa предните Две! Дa живее Хилядолетния Рaйх, Бог с нaми и плитък гроб зa русия!
138
2
 
20
 
! Отговори
Войната преди 6 години
започна в края на 1989 другаре...ама не с оръжия, а с лоша храна, лошо образование, лошо здравеопазване, с риалитита и смартфони на изплащане. Жертвите лесно могат да се преброят колко милиона са. Кой не скача е червен.
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди всичко е интересно, към кого е въпроса "ще има ли война" и кога да очакваме отговор