Радев към посланиците от ЕС: Без двойни стандарти за Шенген

Президентът обсъди с дипломатите корупцията и бежанския поток
18 окт 2017 15:01,
39
Радев към посланиците от ЕС: Без двойни стандарти за Шенген
Снимка: Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев поиска да бъдат прилагани еднакви критерии за участието на държавите от ЕС в интеграционните проекти на съюза като Шенген. Държавният глава предупреди да не се допускат двойни стандарти, които имат обезкуражаващ ефект върху страните, изпълняващи стриктно задълженията и стандартите, заложени в европейското законодателство.

Радев направи това по време на работна среща с посланици у нас на страните от ЕС и от Европейското икономическо пространство.

По време на разговорите бяха обсъдени теми, свързани с българското председателство на Съвета на ЕС, а също и с борбата срещу корупцията и справянето с мигрантската криза.

Още по темата

"България възприема като важна отговорност предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз и като шанс да задълбочим и подобрим сътрудничеството си с партньорите си в общността", каза Радев пред посланиците, цитиран от пресцентъра си.

Държавният глава смята, че по време на председателството ни ще трябва да изградим ефективни механизми за интеграция и подобряване на политиките в много сфери като кохезионната политика, дигитализацията в ЕС и отбраната.

"Отговорна задача са и преговорите за излизане на Великобритания от съюза с оглед на зачитането на правата на европейците", каза още  Радев на срещата.

Дипломатите изразили интерес към позицията на президента към проектите за създаване на обща отбрана на Европейския съюз. Радев коментирал, че правилната стратегия за общността и индивидуалните държави членки е да разполагат с широк спектър от способности, които да гарантират постоянна готовност в днешната непредсказуема среда, а не да се предвиждат посоките и мащаба на потенциалните атаки.

По време на разговора била потвърдена готовността на България да подкрепи интеграцията на държавите от Западните Балкани в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всичко друго да но не и за шенгеня. шенгеня е нашия блян, като влезем ще заменим хлеба и майчиното мляко със шенгенско щастие и нашите еднорози ще могат спокойно да скачат от дъга на дъга из шенгенеските териториии. ПС: *** давай милиардите за тенекийките, ангажиментец си поел все пак и не се показвай много много че офсите почват да негодуват.
34
1
 
1
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Ами двойните заплати за качеството на храните, заплатите и пенсиите?За Германия и франция е тоя ЕС , да се разпада по-бързо, това си е геноцид към БГ-народ и икономическо робство.Ясно ли е на продажните евроатлантици?
33
2
 
2
 
! Отговори
34 преди 6 години
Искай да ти увеличат грантовете, че рублата много падна напоследък
32
2
 
5
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Това е мъж на място, браво Радев.Кога Бойковица ще каже нещо на "началниците"?Посланиците съответно нищо не са отговорили, защото за тях България е безгласна буква.И защото има сговорчиви като Бойковица.Бойко - смени си пола, не се мъчи. Кой век сме...
31
6
 
6
 
! Отговори
Зеу преди 6 години
Зеуйеният чорапогащник е наредил на ЕС посланиците да го слушат , иначе ще откаже да ходи в ЕС и право в Кремъл.
30
7
 
8
 
! Отговори
... преди 6 години
Посланиците, след кратка въздишка си го преместиха в другия крачол и потвърдиха резултата през джоба.
29
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западът без лицемерие и двойни стандарти? Това е невъзможно.
28
16
 
14
 
! Отговори
ф преди 6 години
Поредната безсмислена и ненужна среща. Посланиците дори не са разговаряли с Радев, а направо са си тръгнали. Радев няма никакъв авторитет и само излага България. Оставка!
27
12
 
13
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 6 години
Радев-зелените чорапи е един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Правилната стратегия за общността и индивидуалните държави членки е да разполагат с широк спектър от способности, които да гарантират постоянна готовност в днешната непредсказуема среда" - колко точен и конкретен отговор! И този вчера стана калайжия и му почерне г*за - научи се като дрът комунист нищо да не казва с много приказки! Ама като се има впредвид кой му дава акъл се вижда,че е отличен ученик!
25
4
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
А ние коректен и лоялен партньор на ЕС ли сме,защото според мен не сме.Единствено в усвояването на средствата на Евросъюза сме доста ентусиазирани,всичко останало е напук.
24
1
 
3
 
! Отговори
да преди 6 години
а, бе не се хващай да ги разказваш тия вицове пред хора, че няма да се получи :)))а щом освен, че си ги съчиняваш и си ги харесваш..няма лошо :)))
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що бе, вица е хубавЕто още един стар отлежал виц:Попитали радио Ереван:- Какви са евро переспективите пред България?- Ако не може да бъде нормална държава, поне да бъде нормална лудница.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя бая му стяга фуражката :)
21
2
 
3
 
! Отговори
да преди 6 години
откажи се от вицовете..не ти се получават :))))много са ти плоски :))))
20
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев към Посланик:- Искаме в Шенген !Посланик: Намалете Корупцията !Радев: Искаме в ЕВРО зоната !Посланик: Премахнете Сивата икономика !Радев: Без двойни стандарти !Посланик: Без двойни агенти !
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма начин румбата да не споменал за падането на санкциите към кремъл, нали си е ***
18
0
 
7
 
! Отговори
да преди 6 години
.... са пред инфарктскоро ще им събираме багажа за Белене:))))))))
17
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** пак се изложи като кифладжия
16
6
 
16
 
! Отговори
!!! преди 6 години
л'акеите на Брюксел у нас са в паника..така хубаво си вървеше до сега години и години... получаваха си паричките от Запад за да предават интересите на България, да размахват послушно опашки и всички бяха доволни...е, Радев им развали купона на л'изачите на з'адници !!