Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!

Така щяло да се сложи край на мнимите болни
25 окт 2017 10:41, Петя Славова
97
Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!
Снимка: архив, Булфото

"Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща, за да се сложи край на издаването на фалшиви болнични”. Такова мнение изрази пред Нова тв икономистът Владимир Каролев.

Още по темата


Предложението му е свързано с предположението, че хората масово си взимат болничен само за ден – обикновено в понеделник или петък, само за да удължат уикендите си.

Каролев сравни отсъствието от работа заради мними заболявания с кандидатстването за инвалидни пенсии – колкото повече пари е готова да плати държавата, толкова повече "болни” ще се появяват.

Общопрактикуващият лекар Гергана Николова пък обясни издаването на много болнични листове с някои законови разпоредби. Тя каза, че според правилата е длъжна да напише болничен например на шофьор, който вечерта се напива и на следващата сутрин е неработоспособен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми.......да сЪ изкажа и аз.......хахахахахаДо всички мислещи не с главата си: един *** пример.Има състояния, които се повлияват от някакво лечение именно първите дни. Инфлуенцата....три дни на чай под одеалото и си готов. Инак какво? Ще се влачи на работа и ще сее зарази докато натръшка болно всичко около себе си.КАКТО Е НАПИСАЛ ЕДИН ВЕЧЕ ИЗКАЗАЛ СЕ......ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА, ГОСПОДА ЧИНОВНИЦИ И ПРОВЕРЯВАЙТЕ СГАЗИЛИТЕ ЛУКА. А другите да си боледуват....
20
0
 
9
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Сега сериозно!Като си ги избираме такива "***" какви да ги очакваме да бъдат? Законово се осигуряваш, но законово няма да си осигурен?! В срок от 24 часа не си ли предоставиш олничния, могат да те уволнят, законово (само отлъчка) Общия сбор на КИ на всички депутати колко ? 240 колкото са и по списък?
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля ,че много хора в тази страна са болни от "Драконова Болест" Такива ненахранени търбуси,няма никъде!
18
4
 
7
 
! Отговори
Кретен преди 6 години
До АнонименЯ ти работи в екип, в който някой е на режим болничен, отпуска, болничен, докато ти работиш и неговата работа. И от време на време се изпуска да се похвали къде е бил на почивка, или какъв допълнителен доходи си е докарал, или направил барбекю на тъщата си. Майчинство, болнични, инвалидни пенсии. Масово българина ги приема не по предназначение като обзщетение за невъзможност да се труди, а кото келепир, допълнителен доход откраднат от държавата.
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"е длъжна да напише болничен например на шофьор, който вечерта се напива и на следващата сутрин е неработоспособен." А какво друго да направи? Значи, по-добре да го остави на работа, да се качи в камиона на следващия ден и да ми избие семейството някъде по пътя ли?!
16
0
 
8
 
! Отговори
редник преди 6 години
Преди затриване , господ взимал ума! Резет и нова система в света , иначе сбогом цивилизация !
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пожелавам му никой болничен да не му плащат на каролев ! не да е болен да фалира и стане работник
14
1
 
22
 
! Отговори
Лудко преди 6 години
ОК бе Каролев, аз пък ти предлагам болничните ВЪОБЩЕ да не се плащат, НО работодателите да заплатят цялото лечение на болните! К'во ше кежеш??? Щом плащаме здравни осигуровки, значи вече сме си платили, нали?
13
2
 
14
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Мекре про.сто! Тоя ман.аф колко зло направи на тая държава не е истина просото. И продължава!!!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
щом взимаш болнични значи си работещ и осигурен и си платил достъчно вече от личния си доход. Тяхната мъка е, че като взимаш болничи изяждаш парите на всички неработещи, които издържаш на свой гръб.
11
4
 
11
 
! Отговори
бг преди 6 години
Като направят заплатите като на запад, а болничните с минимално заплащане, хората сами ще се натискат да ходят на работа
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма фалшиви болнични!Ей таквиз...,като тоз,разболяха народа!
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да повярвам, че такива прости хора се наричат елит в тази страна. На депутатите трябва да не се плаща защото те въобще не ходят на работа. Как за там никой не се сеща да каже, че крадат хората и държавата.
8
2
 
11
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Айде бе ,от къде на къде заради държавните служители ще страдаме НИЕ.Като не могат да контролират болничните да си ходят в къщи ,не да взимат заплати за не свършена работа.То и сега работодателя има право да си провери служителя като е за дом.лечение дали си е в къщи,ама ВОЛЯ НЯМА>>>>>>>......като няма да се плащат и ние няма да плащаме на НЗОК....защо да наливам по 150лв месечно там като само за роми и пенсионери отиват парите......
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На един дървен философ не му ли се случи във фермата да похапне сиренце и след 2 часа да се озове в болница .. за няколко часа. Е, на някои хора им се налага на следващия ден да работят извън леглото, понеже не са учили за експерти и анализатори на всичко.
6
7
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Каквито са работещите ,такива са и болничните
5
1
 
31
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Каролев не ферма , а Белене за теб!
4
19
 
5
 
! Отговори
каролев е прав преди 6 години
До АнонименЕдин ден болест не е болест!А ако махмурлука е болест,това е друг въпрос!
3
0
 
36
 
! Отговори
Ханко Брат преди 6 години
А бе има ли още хора,които работят за вас???Вие труда им не плащате,че болничен ли?
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя докторката му го каза ясно - тогава няма да лъжат с един ден, а с повече.