Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!

Така щяло да се сложи край на мнимите болни
25 окт 2017 10:41, Петя Славова
97
Според Каролев: Първият ден от болничните изобщо да не се плаща!
Снимка: архив, Булфото

"Първият ден от болничния изобщо не трябва да се плаща, за да се сложи край на издаването на фалшиви болнични”. Такова мнение изрази пред Нова тв икономистът Владимир Каролев.

Още по темата


Предложението му е свързано с предположението, че хората масово си взимат болничен само за ден – обикновено в понеделник или петък, само за да удължат уикендите си.

Каролев сравни отсъствието от работа заради мними заболявания с кандидатстването за инвалидни пенсии – колкото повече пари е готова да плати държавата, толкова повече "болни” ще се появяват.

Общопрактикуващият лекар Гергана Николова пък обясни издаването на много болнични листове с някои законови разпоредби. Тя каза, че според правилата е длъжна да напише болничен например на шофьор, който вечерта се напива и на следващата сутрин е неработоспособен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Karolev ti ot vs rasnirasch da ama ne
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За някой хора, един ден пропуснат и неплатен, означава д Ане могат да си покрият наема .... Мислете малко бе !
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредният умник с предложение. Единият ще впрегне полицията, друг няма да плаща ... а ние защо плащаме осигуровки, за да има за *** ли?!Кой издава болничните? Контролът трябва да е там при издаващите, със съответните глоби и санкции. Ако един личен лекар е наясно, че при издаване на фалшив болничен ще бъде глобен, а може и да му се отнеме правото да практикува, да видим какво ще прави.Борим следствието, а не причината. Санкция за неплащане, вместо спиране на издаване на болничен.
38
0
 
19
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
По-добре измислете как да прекъснете практиката с фалшиви болнични, а не да спирате парите! Утре ще се разболея и заради такива мошенгии няма да ми плащат... Що не запушите дупките в ТЕЛК? Всеки втори индианец в тая държава е инвалид, а майка ми я отрязаха за 1%. Вместо 50% я писаха 49 и чао. Има 100 дупки откъдето текат пари, вие ще режете от джоба на бедния работещ дето едвам свързва двата края със заплатата, пък камо ли да си помисли за болничен!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глад а,пожарникарино суджушки. Само с ченгета и *** държава не се прави.
36
0
 
17
 
! Отговори
Здравеняк преди 6 години
*** Каролев досаден до погнуса
35
0
 
21
 
! Отговори
Недоволен преди 6 години
А според мен 1вия час от изказванията на Каролев въобше да не се побликува от медиите.
34
0
 
2
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
ъъъ Отговора ми е до анонимен 25 не 26, грешката е вярна, що така, явно съм за болничен, ама няма да ми се плати, щото ще е един ден явно.
33
1
 
15
 
! Отговори
Ная преди 6 години
Направо ги направете да не се плащат изобщо! Даже ние да си ги плащаме от заплата! АМАН, чудят се откъде да краднат пари!
32
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 6 години
Тези с измислените глупости да не се отърват от болести!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
31
1
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
До Анонимен26Тук не иде реч за един единстве ден болничен, а първият от няколкото ти предписани, да несе заплаща, което означава че от около 1000 месечно х16 лв обещетение при 450лв което ще рече 16 000 спестени, отново за сметка на кого? Койпитам аз?
30
1
 
13
 
! Отговори
Капиталист преди 6 години
Аз пък не искам социални помощи, опбезщетения за болест и пенсия.Искам обаче да не ми събират задължителни социални осигуровки. Ще си ги заделям сам на собствен влог в банката и не ми трябва НОИ. Така ще спестим на държавата главоболието за администрацията на няколко институции и всички ще сме рахат.Да го дуxат бедните!
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каролев, кой те пита въобще и кой се интересува от мнението ти, бъбрива чичка? На всяка манджа мерудия си ти, Каролев. А ти пусна ли си отпуск въобще, докато участваше във "Фермата", едновременно с което работеше като държавен служител?
28
0
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
До тролчетата 27 и 26. Нека ви светна нещо мижитурки. Значи аз ако се разболея в четвъртък вечерта и отида в спешния кабинет не мога да се оправя в понеделник? Вие *** ли сте? Освен това болничните се плащат наполовина. За това ако боледуваш по-добре е да е само един ден нали бе недомислеци?
27
2
 
19
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Аз не съм убеден,че това с болничените е вярно. Не познавам един човек, който да си е пускал фалшив болничен, за да си почива. По-скоро по-често срещано според мен е да ходят на работа болни, защото знаят,че ще вземат по-малко пари, ако излезнат болнични.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам лансираното преди много време в едно ТВ предаване, най-вече като шега и закачка, предложение-мечта за всяко правителство "да изчезне народа и да остане само бюджета" става все по-реално...
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези работодатели тотално полудяха с тези болнични.Щом определен човек е решил да си вземе болничен за петък то означава, че е много вероятно този ден да е неработоспособен.
24
1
 
12
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Ей сега пиша на Куролев болничен за лудницата! Тоя е *** бе! Защо още му искат мнението на тоя псевдоикономист?
23
8
 
3
 
! Отговори
Умен човек е Каролев преди 6 години
Тука най-големите нарушители най-много пискат.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РуснакаАми когато болшинството от хората гледат да препетнат държавата, държавата си го връща. Танто за кукуригу. Когато си болен наистина, рядко е за 1 ден.