Наводнението в Бургаско - човешко безхаберие!

Управлението на водите не си върши работата, убедена Евдокия Манева
27 окт 2017 10:03, Петя Славова
18

 Бедствието в Бургаско е следствие от комбинацията между природно бедствие и човешко безхаберие. На това мнение е бившият министър на околната среда и водите Евдокия Манева.
Още по темата

"Управлението на водите не си свърши работата. Пълна неориентираност за рисковите места, не се знае какво може да се направи. Поредните хаотични действия, които не водят доникъде", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Евдокия Манева подчерта, че проблемите трябва да бъдат погледнати в очите и да се вземат сериозни мерки. По думите ѝ единно звено за водите няма да реши проблема. Манева е на мнение, че няма значение дали язовирът е държавен или частен - някой трябва да си свърши работата.

"Има 3 много важни проблема - несъвършенството на нормативната база, кадровото обезпечение на цялата система, ясно да са дефинирани функциите на басейновите дирекции", посочи тя в "България сутрин".

Бившият екоминистър алармира, че продължаваме да си изхвърляме отпадъците в деретата и да не показваме елементарна култура към околната среда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне новата система е сработила.
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво направи по въпроса Евдокия Манево, когато беше във властта?
13
0
 
19
 
! Отговори
AXAXAXEXEXEAXAXAXAEX преди 6 години
NA SYD PAK NIKOI
12
0
 
20
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Само нови самолети ще измият сурата на политици и управляващи !
11
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истинско удоволствие да гледаш/четеш за някакви бивши министри, експерти и всякакви други, от които нищо не зависи да дават мнения. Дават ги по телевизията, радио, вестници да изказват мнение какво е трябвало да се направи, къде е проблема, но те като са били на власт нищо не са направили, за да отстранят този проблем. Ако бяха на власт, тези същите хора, щяха да обвиняват бай Кольо и дъждовете.
10
0
 
22
 
! Отговори
До Червен клошар преди 6 години
Ще си по-обективен ако върнеш часовника с още 12-13 години назад и съчетаеш съсипването на Водно стопанство и Напоителни системи с 3-те периода на деактуване на активите (хидромелиоративни съоръжения и инфраструктура) и съкращаването на обслужваните от тях обработваеми площи. Само за периода от края на Соц-а до 2005-та, броят на работниците намаля с пъти заради неизплатени заплати, голяма част от техниката се рапродаде в братска Гърция на атрактивни цени, а в София се носеха едни куфарчета...
9
0
 
23
 
! Отговори
Неа преди 6 години
От общината звъняли по училищата дали ще приютят хората . Срам!!!
8
8
 
18
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Конкретните хора са Сергей Станишев, който през 2005 г подари Напоителни системи на ДПС.Отделно в града Бургас наводнение нямаше, защото кметът е от ГЕРБ и са взети мерки, а жертвите бяха по селата с кметове комунисти.Другият път пак гласувайте за БСП!
7
0
 
28
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Управленско безхаберие.Това е правилното заглавие.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ако госпожата не знае, кой?Нали Законът за водите, чиято рожба са Басейновите дирекции със структурата, функциите, задачите си и т.н. се зачена и роди именно по време на нейното министерстване. Да не говорим, че по-късно и двукратно завтори като зам. И докато с природните бедствия нещата са ясни - имало ги е и пак ще ги има, но с по-голяма честота и екстремалност, и единственото което може да се направи, е да се подготвяме, въпросът с управленското безхаберие иотговорност остава отворен.
5
0
 
27
 
! Отговори
Лъжа преди 6 години
Аз имам чувството ,че чакат да завали пак дъжд, пускат язовирите, веднага камерите дават съборените къщурки и се почва пак Ес-Ем-ес кампанията за набиране на средства.А колко от набраните средства отиват до хората-това никой не знае! Срамно е от нищо и никакъв дъжд да има удавени хора, съборени сгради-все едно е валяло 20 дни! Срамно е, че цяло лято на морето не се удавиха толкова хора, колкото сега при първия есенен дъжд! Аз НЯМА да пусна ЕС-СЕ-МЕС този път!
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бай Цветанов пак ли ланшния дъжд е причина за това бедствие докага дъжа ще е виновен бе ***
3
0
 
36
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Проект Интегрирано управление на риска от наводнения в община Бургас"Продължителност: 21 месеца (08.04.2015 08.01.2017)Бюджет 548 640, 00 евро.Обща цел: Създаване на ефективен механизъм за управление риска от наводнения, чрез предоставяне на навременна информация за вземане на информирани решения от страна на отговорните институции.Пита се - КОЙ е взел парите и не е свършил нищо???Сега също ли ще заметат под килима всичко и няма да има осъдени???Докога ще търпим???
2
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човешко безхаберие - ДА, но медиите отново ги е страх да назоват имената на КОНКРЕТНИТЕ ХОРА, защото са от управляващите и няма да е политкоректно някак си.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка на тикваро-калинковия некадървн кабинет.