БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика

Партията ще да внесе искане за вот на недоверие към правителството
Обновена: 29 окт 2017 06:57 | 28 окт 2017 20:00,
171
БСП иска предсрочен вот: Предлагат алтернатива на корупционната политика
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Конгресът на БСП възложи на Парламентарната група на "БСП за България" да внесе искане за вот на недоверие към правителството по тема, която най-ярко разкрива провежданата от ГЕРБ корупционна политика. Решението беше взето със 381 гласа "за" и 6 въздържали се.

Още по темата

С 398 гласа "за" най-висшият орган на БСП номинира Сергей Станишев за президент на Партията на европейските социалисти за следващ мандат. 

"Благодаря за доверието, което е много задължаващо и ще се постарая да го оправдая", заяви Станишев.

Делегатите на Конгреса приеха политическата визия на БСП за бъдещето на Европа и предложението за алтернативен бюджет за 2018 г.

Социалистите открояват 10 приоритета за българското председателство на Съвета на ЕС - запазване и развитие на Европейския социален модел, присъединяване на България към Шенгенското пространство, финансова стабилност и Пътна карта за приемането на страната в Еврозоната, равноправно участие на България в европейската отбрана и сигурност, Многогодишната финансова рамка - запазване на кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика като размер и като принципи на безвъзмездно финансиране, европейската перспектива пред Западните Балкани, Черно море и Дунав - регион на сигурност и сътрудничество.

Конгресът възложи на депутатите от левицата да предизвикат дебат в парламента относно подготовката на България за членство Еврозоната.

Друго предложение е ПГ да инициира изслушване на министър-председателя и на външния министър относно подготовката на срещата на върха Европейски съюз-Западни Балкани през май 2018 г. и да настоява за приемане на Софийска декларация относно европейската перспектива на страните от Западните Балкани по време на форума.

В алтернативния бюджет социалистите предлагат да се въведе необлагаем минимум в размер на минималната работна заплата и прогресивен данък за доходите на физическите лица. Предвижда се ставката за доходи до 3300 лева да остане 10%, от 3300 до 10 000 лева да бъде 15%, а над 10 000 лева - 20 на сто. Според изчисленията на социалистите, така над 2,8 млн. българи ще плащат по-малко данъци. Заложено е увеличение на данък дивидент от 5 на 10%. Предлага се още болниците вече да не са търговски дружества, а да се регистрират по Закона за лечебните заведения, а в образованието да бъде отменен "сбърканият модел "парите следват ученика".

В хода на дискусията депутатът Румен Гечев посочи, че е направена грешка с въвеждането на плоския данък и тя трябва да бъде поправена, но не трябва да предлагаме прогресивно облагане, което води до дефицит.

"Тук сме уязвими", призна той и допълни, че може да се предложи умерена скала, защото промяната не трябва да бъде стресираща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
9
 
4
 
! Отговори
баси наглеци преди 6 години
Блокирали са маса народ тъпите гербаджии.Щом посегнаха на Веселина Томова и Пламен Пасков,ядно ги тресе голямо шубе.Единствено *** може да протестира.Както по времето на турско.
113
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, виж какво направи! Бойко се нагазирал от казаното на конгреса и утре щял да свика талибаните да се разтовари! Току виж вдигнал пак кръвното! Що ли му трябваше цял ден да подслушва?
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хич не ни дреми , какво искат. В тея опасни времена трябва корав мъж да води държавата и такъв е води. Такива жени и женчовции да си подават оставките и да се махат. Няма да плащам аз всяка година избори заради *** дето 30 години са във властта.
111
7
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Ха,ха,хаааааааа": Нещо много си се развеселил. Да не си прекалил с концентрата? Натуралният п'рост човек в политиката е бат'ти Бойко. Той си го каза ясно "Аз съм п'рост и вие сте п'рости, затова ще се разберем". Е, разбирайте се.
110
6
 
17
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
НИ"НОВА Е .......СТАРА ЧАНТА, СЪС СТАРИ НОМЕРА И .....ПРОСТАШКИ МАНТАЛИТЕТ!!ТЕ ОТ БСП----ВСЕ ТАКИВА ГИ ИЗБИРАТ......ХА,ХА,ХАААААААААКОЛКОТО Е "ПО-***".......ЗНАЧЕ Е ...... "ПО ,НАЙ-НАРОДЕН!!!!!!!!!!!!!!!
109
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неприятно е за повехналите герберчета да клечат цял ден да научат какво става на конгреса на БСП. Те собствения си конгрес не следят с такъв трепет. Ама то там нищо не се решава - вожда говори, а те ръкопляскат! Машинки за гласуване - пускаш глас и печелиш 50 кинта!
108
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много неприятно е за повехналите герберчета да клечат цял денБСП да научат какво става на конгреса на БСП. Те собствения си конгрес не следят с такъв трепет. Ама то там нищо не се решава - вожда говори, а те ръкопляскат! Машинки за гласуване - пускаш глас и печелиш 50 кинта!
107
3
 
17
 
! Отговори
Жиб. преди 6 години
Аз пък искам предсрочно вкарване в затвора на Минова и на цялата червена шайка около нея- значи исканията станаха 1:1 !
106
2
 
3
 
! Отговори
извисен дангалак преди 6 години
Да не си яхнал метлата на баба Яга,та си толкова висящ?
105
4
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Дангалак": Ще бъде добре, ако можеш да се извисиш поне над собствената си г'лупост.
104
3
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 23: Време е да научиш нещо ново за теб: България влезе в ЕС точно по времето, когато управляваше тройната коалиция - БСП, НДСВ и ДПС. А този, който беше министър- председател тогава, сега е председател на ПЕС.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни`нова ли е , Ни`стара ли е.....ама не е добре жената..
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох критическа , .......критическааа
101
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я кок са се запенили герберските ***! Добре че са БСП и Нинова, че да заработите по някой гранясал суджук. Споко, по-полека! Врагът не е там. Вдигни очи и виж милиардите на шайката!
100
5
 
11
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Най-ефикасния начин да спрем корупцията е като забраним ручофилската партия БЕ-Сепе заедно с нейните филиали ДЕПЕ-Се и Доссссст,а лидерите им да вкараме в затвора до живот! За съжаление обаче най-ефикасния начин не винаги е и най-лесен,затова разни селски крави и знатни комбайнерки ни дават криви акъли като за как и защо.
99
3
 
6
 
! Отговори
гитлер преди 6 години
До енцилопедия 2350Аз не чета иврит и не обичам евреите,защото те са дупе и *** с турци и американци.Дупи се колкото искаш на стената на плача.Няма да ме трогнат сълзите ти.
98
5
 
6
 
! Отговори
ээ преди 6 години
10 години ви видяхме как Оправлявате.Оправяте собственото си положение.Ако мислите,че ще ви търпим,сте изпаднали в дълбоко заблуждение.Хем крадете безобразно,хем плямпате.Поне си трайте.Всичко се вижда като на картинка.
97
4
 
4
 
! Отговори
енцилопедия 2350 преди 6 години
До мултипедия поне да бе про4ел книгата ))) щеше да знаеш да не се излагаш )))--а и А руснак зна4и-- *** - на съвременен иврит
96
5
 
12
 
! Отговори
23 преди 6 години
Дадем ли им власт,да знаете и малкото което получаваме от ЕС ще изчезне,никой в ЕС не иска комунисти да управляват,тези хора живеят като плазмодии захванати здраво за телата ни,малкото което е постигнато до тук ще отиде по дяволите,оставете наивността и си спомнете каква ни беше държавата когато бяха на власт те и ДПС,не се подавате на красиви приказки които целят да ни размекнат,това е хитър ход на мушенници
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНад Путин никой не маоже да се извисява.Особено нашия,на когото мозъкът е няколко кубически милиметра .