БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
4
 
18
 
! Отговори
ЕТО ДИВАШКАТА ПАРТИЯ преди 6 години
МОГА И ДА ПРОДЪЛЖА.ЧИЯ БЕШЕ СИБАНК - НА БОРИСОВ, НЕ НА ЦВЕТЕЛИНА. ЧИЕ Е ПАМПОРОВО?КОЙ ОГРАБИ КТБ??? КАТО СЕ ГЛЕДА В ОГЛЕДАЛОТО БОРИСОВ ВИЖДА ПЕЕВСКИ, НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ Е ЛОШ МАТ'РЯЛ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ДЪРЖАН НА КЪС СИНДЖИР,ЗАРАДИ НЯКАКВО КРЪВНО И ПУКНАТ ПРЪСТ НА БОКО, НА ПОКЛОНЕНИЕ БЯХА ПРИВИКАНИ И ПАТРИАРХА И МЮФТИЯТА И НАПРАВЕНИ ЗА РЕЗИЛ,АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ/КЪМ МИНЬОРИТЕ ОТ МАДАН/, АМИ БУДА, АМИ СИК И ПАШАТА ,АМИ ГРАМИТЕ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ЗА БОРИСОВ,ЧЕ Е *** СИН,НО ТЕХЕН ...
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 170Защото такива са заплатите в България джанъм ,защото не съм нито от Герб ,нито от БСП ,защото нямам и роднина комунист, защото не мога да лъжа и да крада ,защото.... Стоя си тук за да завърши синът ми ,който учи в СМГ и ,който е в десети клас ,но не съм чул някой от неговите съученици да работи ,защото учат в момента и го чакам да завърши и да си бием камшика и ние и да бягаме от тази бандитска държава. Само ми е жал за хубавата ни и красива страна !
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възрастен 168Напълно поддържам съвета Ви към младите. Аз съм от Вашето време и помня.
158
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРУГАРЮ,ЖЕСТОКО СЕ ПРЕЦАКА С КОМЕНТАРА-БАНКИТЕ ФАЛИРАТ ПРИ БКП,СПРАВКА-ЖАН ВИДЕНОВ И 15 ФАЛИРАЛИ БАНКИ +ДЪРЖАВНАТА МИНЕРАЛБАНК.ПОСЛЕ ОЛИГАРСКИ И КТБ...ЗНАЕШ ЛИ БЕ ДРУГАРЮ КАКВИ КИМИЗАРНИЦИ ПАНЕЛНИ СЕ САНИРАТ А???ТОВА ВИ БЕШЕ "ДОБРОТО НА КОМУНИЗМА"ПАНЕЛНИ КЕ,,ФИ ЗА ЖИЛИЩА>>>
157
12
 
9
 
! Отговори
комунист: преди 6 години
Корни е най-*** партийно парче ,което съм виждал!Дори за работа на Околовръстния път , ще и трябва мощна партийна подкрепа , за клиентела и лична охрана.Явно , за това са я избрали , за да ръководи Партията-БСП ....за да може всеки да си краде и върти далавери свободно и безнаказано!Защото :БСП-вече изобщо не е партия ,а огромен клиентелиски кръг!
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПОЛИТИКПонеже се оказа ,че будните българи избягаха, тук останаха пенсионерите,ромите и тези дето мълчат и превиват гръб ,и понеже в България престъпници се навъдиха бол и това не е ,защото имат работа и парите им стигат бих се радвал ако крадците си направят един съюз и да действат като Робин Хут ,защото у нас всички политици и бизнесмени преядоха и докато не ги стиснат за гърлота те няма да помислят за други освен за себе си ! Да оставят на мира бедните и слабите ,защото те и без друго ня
155
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е защо рабпОиш с две висши за 650 лв.??В малък град си,не искаш да сменяш работното място,надяваш се че както едно ПРИ БКП ВСИЧКИ ЩЕ СА ЕДНАКВО БЕДНИ или какво??ЩО ЗА ВИСШИСТИ СТЕ,синът ми за една седмица получава над 400лв.а момчето е в дванайсти клас и ходи по няколко часа дневно,буквално една седмица в месеца,приятелите му изкарваха добри пари,но сега всички са студенти,КАКВИ СТЕ ВИЕ ТАКИВА???САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ!!!
154
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питали един"козофил."Колко получаваш,та да ходиш на работа?Отговор: 3 милиарда.А какво работиш?Отговор: фалирам банки,крада здравната каса,санирам с картон,поправям ндк с обществена препоръчка.....
153
5
 
12
 
! Отговори
ЖАЛКИ МУТРИ преди 6 години
НАРОДЪТ Е КАЗАЛ:"НА ЗЛА КРУША. ЗЪЛ ПЪРТ". НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДИВАЦИ, ДИВАШКА ОПОЗИЦИЯ. ТАКА ОПРЕДЕЛЕНА ОТ ЦЕЦО С АПАРТАМЕНТИТЕ И ЛЮБОВНИЦИТЕ ЗА ПОРЪЧКИ, КАТО ДИВАШКА, СИ Е НАПРАВО КОМПЛИМЕНТ ЗА БСП.МНОГО Е ВАЖНО, КОЙ ТЕ ОБИЖДА. КОГАТО *** КАТО ЦЕЦО ОБИЖДА, ОБИДАТА СИ Е КОМЛИМЕНТ.СЕГА АЛЧНИТЕ МУТРИ ЩЕ ОПИТАТ С КОМПРОМАТИ, ЩЕ НАПАДНАТ НИНОВА, ТОЗИ ПЪТ С НЕЗНАЕН РЕЗУЛТАТ, ЩЕ ЛЪЖАТ И ОБЕЩАВАТ, ЩЕ ЗАДЕЙСТВАТ ПОРЪЧКОВИТЕ *** - КАТО ЕДНА ГРОЗНА С КРИВА УСТА.ИЗПУСКАТ ЛАПАЧКАТА И ПОБЕСНЯВАТ
152
2
 
8
 
! Отговори
дуро преди 6 години
До Юлия КлыгинаЕееееееееее, не ни стигат руските *** ами ся и руски пирамиди ни натрисате. Стига де!:)
151
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ли ликвидира Мишо Бирата и Ваньо Танов?
150
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПОЛИТИКЕ той и Бойко така говори ,но е факт и тези дето щъкат по Гърция са точно тези ненаяли се политици и бизнесмени и тяхните отрочета ,защото те имат по цял автопарк , а и държавните коли и бензин са на тяхно разположение ,но 80 % от народа кара трошки ,купени по за 3-4000 лв. и затова въздухът в София е най-мръсен.Просто 85% от народа страда в недоимък а и тази престъпност се поражда точно от бедност ,защото сития на гладният не вярва.
149
1
 
13
 
! Отговори
Възрастен преди 6 години
Лица под 30 години просто е смешно да се ,,изявяват " безапелационно и убедително в сайта.За да имаш мнение трябва да имаш и знание.Интернет и реалният живот са две различни неща.Как ще разбере един такъв какво е и какво беше.Ние по старите /и непривилигировани като комунистите/ не желаем повече да се повтори онова преди 28 години,за да установяваме че социа лизЪма е ,,НЕДОНОСЧЕ" -думи на Т.Живков.Радвайте се на свободата си и се борете,не чакайте да ви дадът.Вие сте късметлии но не го съзнавате
148
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 157.Българинът не може да прави нищо с парите си, освен да ги държи в банки. Всеки по-читав бизнес е окупиран от мутри или запазен за политици и близките им. Това, че чрез корупция, шуробаджанащина и мутризация блокираш възможността на хората да правят бизнес, определено е грешна за държавата ни посока на развитие. Затова дишаме праха на Румъния. Ако това продължава, България ще тъпче на място. А вие наивно си мислете, че повечето спестявания били добър икономически признак...
147
4
 
6
 
! Отговори
сикаджия преди 6 години
Как да няма работа.Толкова банки има за обиране.Щом не може да се краде с бели ръкавици,като ограбиха ктб има и други начини.Бавно,но славно.
146
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-гадното на БСП е че те са проводник на разрушителната политика на Русия спрямо България. Те са се активизирали особено сега, когато на България предстои председателството на ЕС. Заръката на Путин към тях е да дестабилизират "троянския кон" в ЕС точно когато той се готви да го председателствува, за да бъде максимален отрицателния ефект. Всеки съзнателен българин трябва да има в предвид тази постановка и да не се поддава на шантажите и съботажите на БСП.
145
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им се на мутрите да няма опозиция. Не знам дивашка ли е, ама е добре че има опозиция. Иначе тия във властта съвсем ще се забравят. Може и БСП да не са стока, ама поне ГЕРБ знаят, че някой ги следи внимателно и винаги ще изкара кирливите им ризи на показ. Добрата опозиция, която и да е тя, е като кислорода, необходим на демокрацията да диша. Иначе ще се задуши.
144
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До един от народаВ ъгъла !С две висше образования работя за 650 лв.на месец,защото и тези от Герб и тези от БСП не се наядоха.Всички браншове реват,че не им стигат заплатите за нормален живот.Влезте в ДЖОБСА да видите какви заплати предлат родните бизнесмени,които са или предишни политици,или настоящи такива и които свирят на една и съща струна.Миналата година ВСС поиска пари,веднага се намериха, сега увеличават заплатите на зам.министрите с 50% а на народа с по 4-5%
143
4
 
9
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 6 години
До дуроИ аз не мога да го разбера това за ровещите из кофите за бокл/ук. Около мен в парламента всички са заможни хора и около къщата ми в Бояна съседите цяло лято ги няма, живуркат си в Гърция. Да знаеш, че това за ровещите в кофите е лъжа. Българинът е богат, мен слушай.
142
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 154: "Хем българите обедняват и ровят в кофите..., хем дойдат ли три почивни дни и по границите с Гърция стават опашки"...... и спестяванията в банките растат !Това е резултат на "грешната" политика на ГЕРБ !!!