БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея

Искането на вот на недоверие не става с магическа пръчка, каза Цветанов
29 окт 2017 13:34,
319
БСП е дивашка опозиция и ГЕРБ никога няма да се коалира с нея
Снимка: архив "Булфото"

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея.

Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

Още по темата

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия. "Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
7
 
6
 
! Отговори
se преди 6 години
За съжаление такова изказване за дивашки и други термини не буди симпатии.Ясно е ,че в ГЕРБ хората припознават дясното или ,,заместителя" на СДС от 90 те.Но за съжаление с политиките си ГЕРБ работи за тясно партийни интереси и за облагодетелстване на малцина а народа ряпичка да яде.За БСП да не говорим,пълен провал и лъжа за лява партия.Червените капиталисти са по арогантни и от десните.Та в заключение всинци дето тъпчете българския парламент сте за КАУША.Предатели на народа без изключение
180
1
 
6
 
! Отговори
КОЙ преди 6 години
До Анонимен 193Как кой ?Останалото население,извън единия милион,гласували за герп.
179
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Я па тия !!! Нали сте от една партия,бе оуууу !
178
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От една страна БКП от друга другите руски патриоти ДПС с турско синьо за разкош АМИ И ВОЛЯТА ДА СА ПО СРЕДАТА ПАК НЕ ВИ СТИГАТ!!Аз просто изумявам КАК МОЖЕ ДА ИМА "БЪЛГАРИ"които искат да ги управляват НЕбългари!!ББ никога не говори от името на всички български граждани КОЙ Е ДАЛ ПРАВО НА КОРНЕЛА И КАРАИБРАХИМ ДА ГО ПРАВЯТ???
177
0
 
12
 
! Отговори
млад комунис преди 6 години
До Стар комунистБоко и той прати щерката и бившата.Че и палат им купи.Искам и аз,но козарите не дават визи на хора без пари.
176
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ВИ МАНИПУЛАЦИИ, БЕ!МАСОНЧЕТО ДЕЛЯНЧО ДОБРЕВ КАТО РАЗИГРА ОНАЗИ СЕЛСКА ПИЕСКА " АЗ ДАВАМ ОСТАВКА, АМА НЕ МИ Я ПРИЕМАТ" - ПРАВИ ХОРАТА НА БАЛЪЦИ.
175
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свинетка пак си е обновила гардероба в Париж. Нови чанти, нови рокли и обувки по 2000 евро.
174
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛОШО ИМ СЕ ПИШЕ НА ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ.ОТ ЕДНАТА СТРАНА ГИ ПОДПИРАТ ОТ БСП, ОТ ДРУГАТА ДПС.БОКО ОТ НЕРВИ СТАНА 150 КГ. И НАДМИНА РЕКОРДА НА ПЕЕВСКИ.
173
1
 
11
 
! Отговори
до 187 преди 6 години
Това какво ще рече? Обединени тикви?
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pumpkins United след конгреса на БСП!
171
8
 
6
 
! Отговори
Стар комунист преди 6 години
Корнелия е наше момиче!По децата им ще ги познаете- истинските комунисти винаги си пращат децат в прогнилия Запад!
170
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ БСП ЯКО ИМ БРЪКНАХА НА ГЕРБУРАЦИТЕ В ЗАДНИЯ ОТВОР.ПИЩЯТ КАТО НАСТЪПЕНИ ЧЕРВЕИ.
169
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали "русофил"- Колко получаваш ?Отговор: - 5`стин лева !Въпрос: - А, какво работиш ?Отговор: - Е, па ти сакаш и да работим ли ?
168
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 179Ой завалата, ще ме просълзиш направо:)) Виж ся, тук наблизо търсят работници за една автомивка. Читави са собствениците -1300 евро дават на месец и всички необходими осигуровки. Да ти купя един билет -в Райънер са без пари в моменте. Идвай ще ти ходатайствам за работа:))
167
3
 
11
 
! Отговори
urty преди 6 години
Щом Буда не се появи на пресконференцията работата е ясна. Аве що са му викали Мазния в ГДБОП. Даите малко повече инфо.Голям лигльо е еи голям.И Томи Дончев с разбирането на психологията ме разби. Май зема да му се отразява.
166
15
 
8
 
! Отговори
Преход преди 6 години
Луканов-катастрофа,Виденов-катастрофа,Станишев и Орешарски-катастрофа,Нинова...?
165
1
 
7
 
! Отговори
еднояйчни близнаци преди 6 години
изчадия сатанински сте всички партии и управляващи.
164
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 175Аз доколкото знам троловете са слугите на партиите и аз ако моите родители ме бяха научили да крада ,да лъжа може би и аз щях да съм в тяхните редици и нямаше да ненавиждам лакомията на българските политици . Та ти какво за да защитиши лакомията си наричаш опонентите на политическите акули ***.....
163
3
 
5
 
! Отговори
До 167 преди 6 години
Какъв прах дишаме бе юнак?Имаш ли познати или роднини там.Аз имам.На същото дередже са.ИСлед като Бъсеску който беше флагман в борбата с корупцията видя че е битка за надмощие и лов на вещици,лов на неудобни след това освобождаване ,въобще постсоциализъм.Една люлка ни люлее но много дълбоки корени имат другарите.Синове,деца,внуци са ,,първа писта" в източния блокСлед като шеф във FDJ във ГДР можа да стане канцлер четри мандата смятай какви са корените на........кои ??????????
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 175Нормално е да получава 650 лв. Даже са много за тролене.