Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!

За пореден път провокирал и било време някой да вземе мерки
330
Турско малцинство у нас? Прокуратурата да се захваща с Местан!
Снимка: Булфото, архив

Прокуратурата да се самосезира от изказването на лидера на ДОСТ Лютви Местан за признаване на турското малцинство в България и да го подведе под наказателна отговорност. За това призова съпредседателят на "Обединени патриоти" и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНР.

Още по темата

"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право – индивидуалните човешки права“, каза още той и уточни, че в нея не се говори за колективни права било то на религиозни, етнически или други общности и са регламентирани и гарантирани правата на всички български граждани без оглед на тяхната религиозна принадлежност, пол и .т.н.

"А г-н Местан отново спекулира и се прави, че не знае за какво става дума. Лично аз смятам, че това беше поредната провокация, която той прави, и трябва някой да вземе мерки“, обясни Каракачанов.

На въпрос относно намерението на опозицията да иска вот на недоверие министърът заяви, че това е нейно право и не е нещо ново.

"Правителството беше подкрепено с гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти“. В този смисъл позицията на БСП и ДПС не е нова. Те трудно могат да приемат избора на българските граждани и смятат, че нещо априори им се предлага“, каза Каракачанов.

Припомняме, че в края на миналия месец партията на Лютви Местан ДОСТ изпрати отворено писмо, с което поиска признаване на турско национално малцинство в България. Основният аргумент, на който от ДОСТ се опряха в писмото си, е неотдавнашното признаване на българско национално малцинство в Албания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е християнска държава. ... Особено създателите и.
203
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Великолепнийсюлимане, *** Османия, бре, няма я, арабите я напуснаха първи, много назад сте ги дърпали културно и научно, а Турция е на Ататюрк от 1923 година съществува по франкофонски модел
202
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама българите възродителен процес и на историята ли са си направили? От какво ги е срам толкова?
201
6
 
16
 
! Отговори
Испанеца преди 6 години
То и Испания беше 780 години под Мароканско робство пак Испания не им разрешава да имат партия а в България всичко разрешено като искат да си говорят на турски да си ходят и да си правиат партиа Турция и там да си говорят майчиния език
200
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е християнска държава. Мюсюлманите са за Анадола. Може и по далеч, ако искат.
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиленце, знаеш ли кой е хан Сабанша? Знаеш ли кой е Бирджихан? ...Може и другите българи, особено по-образУваните да се включат. Жокер: това са имена на ваши български владетели. Рожденните им имена, тези с които сами са се наричали, с които са подписвали държавни документи и договори и с които са известни на световната историография. Учудвам се, че не ги знаете. Учудвате се, че някак не звучат български ли? Абе каква история учите вие? Иван Вазов не е ли писал стихове за тях?
198
11
 
14
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Рано или късно исляма и всички брадати *** ще бъдат заличени от лицето на света.
197
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бомба със закъснител. Е те това е.....,
196
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пиленце, знаеш ли кой е хан Сабанша? Знаеш ли кой е Бирджихан? Марш в гуглето веднага!!!Хахаха...чело ми било то образУваното на мама!
195
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде бе пиле, още ли търсиш?Хахаха
194
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов и Симеонов са агенти на БИРЮМ. Не може македонци да се подвизат в управлението на България. Още повече пък македонци от Русе.
193
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може смешните геребарстки министри да обикалят Сърбия, Македония, Гърция, Румъния и Украйна и да искат съотвентите държави да признаят българските малцинства там, а да отричат ОГРОМНОТО ТУРСКО МАЛЦИНСТВО, живеещо на територията на Р Бълагрия.По неофициални данни турците в България са между 2 и 3 милиона.
192
32
 
15
 
! Отговори
Сюлейман Великолепни преди 6 години
Рано или късно Кърджали, Хасково и Смолян ще се отделят от БГ и ще се завърнат в лоното на Майка Турция.
191
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че има - турците в България са 2.7 млн, което отнесоно към 6.9 млн население на страната прави 40% , а това не е никак малко.По-добре е България сама да го признае, отколкото да бъде заставена от ЕС да го направи.
190
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чети история, не българска, за да не кажеш, че е пристрастна, чети западна такава, но май не знаеш английски..Чета бе пиле, чета и на английски и на французки и на турски и на български чета даже. Ама вземи и ти да прочетеш малко, че се излагаш. Ти като си толкова много чел знаеш ли кой е братът на княз Борис Кръстител? Хайде погледни в гуглето....хахаха
189
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не може България да обикаля като везитарка по съседните държави да признават бъл малцинцинства, а самата тя да отказва такива права . НЕ МОЖЕ .
188
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Г-н Местан вече доста време се мотае в политиката и в българския парламент и всъщност тук израсна и се научи да говори политически. Така че би следва да е прочел Конституцията на Република България, където много ясно пише, че България не приема колективни малцинствени права, а признава основното правило в международното право индивидуалните човешки права,..Mоля органите за защита на малцинствата в ООН и ЕС да обърнат внимание на това грубо погазване на правата на малцинствата в България .
187
16
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 197Бъркаш объркано човече. Ти и тези като теб ще бягате та чак петите ви ще се удрят в долната част на гърба ви,за да си спасите кожите. Те кюрдите си имат и територия и това е половината туркие и няма,какво да правят тук. Въпроса е,че туркието ще намалее драстично като територия. От 78 милиона 36 милиона са кюрди как ти се струва дали няма да бягаш, а? *** необразован. Чети история, не българска, за да не кажеш, че е пристрастна, чети западна такава, но май не знаеш английски
186
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и аз да кажа за помаците - след освобождението те като цяло се смятат за българи а и така са третирани. ...Нещо се опетла.Ти не знаеш, но първият възродителен процес беше извършен първо върху тях някъде 60-70 години. До тогава всичките носеха турски имена
185
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом доскорошните ви приятели хамериканците са се заели с кюрдите няма да е далече времето, когато чергата ви ще пламне и тогава ще ви гледаме вас как бягате като ............ като българи от България ли? Ама ти защо за нас съдиш като за себе си? Още повече, че кюрдите бягат и се чудят къде да се завърнат. Доста избягаха и у вас и в алеманията. Тепърва ще ги опознавате и сродявате.