БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав,само де...бил може да гласува за такива политици.Прав е, истината боли, но ако сте пораснали ще я понесете.И когато някой казва истината, винаги го съдят, гонят и дори убиват, ако надраснете политическите си ограничения леви-десни, ще видите че е прав, далеч съм от идеята да го превръщам в мъченик, в случай че някой заподозре това.Един колега беше се опитал да опровергае Христов, пишейки "съвеЦката армия"...)))Е, прав е, не умеете да пишете.
13
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това е нагъл комунист. Боко му сложиха едни думи в записи. Дори нямаше свидетел, който да потвърди, че ги е казал. А този пред всички, с видео и т.н. се дърви пред хората, подавай оставка. От кой район са де били, които го избраха?
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГА ЩЕ БЪДАТ ЗАЛОВЕНИ И НАКАЗАНИ ОСКВЕРНИТЕИТЕ НА ПАМЕТНИКА И СЪЩО ПИКЛИВИЯТ ПРОФЕСОР Б ДИМИТРОВ ДА СЕ ИЗВИНИ НА РУСКАТА ГОВОРИТЕЛКА ?
11
1
 
12
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Ами кво пък?! 20 процента са добра база! Двайсет, двайсет, кой ти ги дава, някои и толкова нямат! Освен това, когато % на "умниците", особено дипломираните в една държава е прекалено висок, не е добре! Няма нужда да го доказвам..
10
5
 
9
 
! Отговори
ДО 9 -ти преди 6 години
пенсионерите дето ги скубат ало измамници са точно от тези 80 % де..или, кво ги защитаваш? МВР им виновно, че си фърлят парите през прозореца...
9
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупости най-после някой имаше смелоста да отвори кутията на Пандора, да изрече истината на глас. А кога гербавите некадърници ще върнат парите на всички ограбени пенсионери от ало измамниците, някой трябва да плати защо да са пенсионерите имат ли от МВР отговор ? Кой ще понесе политическата отговорност ?
8
4
 
12
 
! Отговори
ти па си мноо убав преди 6 години
На Премиера му е простено по подразбиране. Ако още го карате да се извини ще получите: "ти па си мноо убав" и като нишо некой кютек зад некой трафопост.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Божката Димитров може да не се извинява, щото винаги е прав, дори когато е седнал
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не помни вчера какво е говорил, вие искате да се извинява за нещо отпреди години. Той е от 80-те процента, имайте милост!
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И вие, червени кхмери, и премиера, заедно с цялото му суджукарско котило, и всички изедници, разграбили държавата в последните 70 години заслужавате съдбата, която генерал Пиночет отреди на предателите в Чили!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е човекът, 20 % са електората на БСП и ГЕРБ/БКП/ и те не са дебели! Те са най-големите умници
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прав е човекът, 20 % са електората на БСП и ГЕРБ/БКП/ и те не са дебели! Те са най-големите умници
2
3
 
8
 
! Отговори
ха преди 6 години
В интерес на истината се извини! не, че го оправдавам, но се извини.. ..и не, че този товарищ не го знае, ама разчита на онези 80% аудитория!
1
3
 
11
 
! Отговори
Не не преди 6 години
За лошия материал 3-годишният давностен период вече изтече.