80% от българите били дебили – това са думи за оставка!

Изказването на Иво Христов – голям гаф!
8 ное 2017 09:49,
153
80% от българите били дебили – това са думи за оставка!
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Недопустимо е политик да нарече 80% от населението на България "дебили". Изказването на депутата от БСП Иво Христов, че ако не е била Съветската армия 50 000 евреи, са щели да бъдат депортирани. 

Това заяви Методи Андреев, депутат в 43-ото Народно събрание пред Bulgaria ON AIR.

А политологът доц. Минчо Христов посочи, че изказването на депутата от БСП може да бъде повод за оставка.

Още по темата
Думите на Иво Христов бяха във връзка с казаното от говорителката на МВнР Мария Захариева, която заяви, че Червената армия има основна заслуга за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война и така разпали скандал.

"Дори хора, които могат да бъдат обвинени, че са противници на Русия и Путин признаха, че това е голям гаф. Истината е, че когато страната ни е спасявала евреите, тя не е била във война със Съветския съюз, България е била във война единствено с Англия и Америка. Затова няма и причина да се е страхувала по онова време от Червената армия, каза Методи Андреев.

Доц. Минчо Христов посочи, че не това трябва да бъдат акцентите в политиката на България, тъй като от много по-голямо значение е да се обърне внимание на проблемите с безработицата, несправедливостта и мизерията в страната.

"Мизерно ниските пенсии и заплати, огромната корупция и кражбите в държавата - това трябва да бъде приоритет за управляващите", допълни още доц. Минчо Христов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иво **било да подава оставка.
120
0
 
1
 
! Отговори
Петко преди 6 години
До БесБес, не разбрах ти в кои от изброените проценти се припозна, в 10-те, в 20те, или в осемдесетте?
119
0
 
3
 
! Отговори
Петко преди 6 години
До АнонименНека позная! Ти си избра онзи, който каза "Аз съм ***, вие сте прости, значи ще се разбереме!" Припозна го за свой лидер, нали? Разбирам те...
118
7
 
7
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Няма да коментирам Методи Андреев, чиито коефициент на интелигентност едва ли надвишава този на папагала ми, но ще кажа, че напълно вникнах що е то "оксиморон". Пример: "интелигентен герберист". Толкова за този ексемпляр и неговите себеподобни.Потресаващото е друго. Вместо да вникнат в думите на този изключително интелигентен човек - Иво Христов, и да се събудят, огромното мнозинство, включая герберистите, тутакси се припознаха в тези 80% и се засегнаха.
117
3
 
1
 
! Отговори
Бобката преди 6 години
Този е най големия *** в държавата
116
5
 
0
 
! Отговори
Бес преди 6 години
Този е едно плямпало,което благодарение на заучени учебникарски фрази прави впечатление на неграмотните и полуграмотни селяни ,но внимавайки в казаното ще се види колко неверни неща и глупости говори.Той си е тъкмоза БСП , но вече няма място в НС. Борисов, навремето каза че, в BG 10 % от електората са роми и 20% ,са пенсионери ,това е положението.Не е коментирал добър или лош е електоратът. Не лъжете и не му преписвайт
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не народ ,а мъ..рша......Сега остава да ударим още една цензура на дядо Славейкова . То така или иначе Възрожденците са цензурирани в угода на Турция.
114
4
 
15
 
! Отговори
To6 преди 6 години
Аз не виждам,чак такава обида. Щом Европа се чуди, три пъти правителство подава оставка вие пак го избирате. Е, какви сме ........
113
3
 
6
 
! Отговори
о/о преди 6 години
Тоя отдясно на снимката,защо се срамува да се нарече ****.?
112
3
 
0
 
! Отговори
do 121 преди 6 години
България се затри
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕДИН ЗАВЕТ: 118Ха-ха-ха-ха....абе, по.ми.а.р.че......от такива като тебе ВЕЧЕ България се затрива! Защото вместо да живее по народните си традиции, кръвно родство и национални ценности сме тръгнали да се правим на вещици и *** тикви (като че ли си нямаме 240 цели тикви!!!), да идолопоклонничествуваме на чужди религии, нрави и традиции...ПОЗОР! А това че не се пишеш в израза "ще оцелеете"...това значи че ти съвсем си пропаднал!!! Е, гледай си работата и ни остави сами да си се оправяме!!!
110
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Димитров Какво IQ като имаме премиер мутра бе джанъм?Врпочем това IQ не е никакъв сериозен метод за измерване на интелигентността у хората.Не можеш да казваш колко и какво е едно нещо когато не го знаеш КЪДЕ Е!
109
6
 
7
 
! Отговори
все тая преди 6 години
Типичин представител на своята партия, за която най-големите ценности са безочието и наглостта. Да си стои в ***.
108
13
 
9
 
! Отговори
ЕДИН ЗАВЕТ: преди 6 години
ИЗГОНЕТЕ РУСКИТЕ ЧЕРВЕНИ ПО.МИЯ.РИ ОТ БЪЛГАРИЯ!САМО ТАКА ЩЕ ОЦЕЛЕЕТЕ , КАТО НАРОД , И НАЦИЯ!ИНАЧЕ СТЕ ОБРЕЧЕНИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
107
3
 
19
 
! Отговори
Оставка заради истин преди 6 години
Изслушайте всичко, което казва. Кое не е истина? Абсолютната истина си казва. И защото я казва му искат оставката?! "Когато имаш един оскотял, необразован и примирен народ манипулацията става много лесно" 17:30 минута и още много истини след нея...
106
0
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
До ***...do "gordia " poradi neizvestna prichina "berach na iagodi " v chujda darjava ....oo nerazumnii...kogato biaha "komunistite "...ti iurude niamashe nujda da beresh iagodi v chujda darjava !!!..detsa se rajdaha i naroda se mnojeshe ...jiveeshe dobre i sigurno...gradeshe se darjava ....ne kato sega !!!
105
14
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ДОКАТО НЕ ИЗБИЕТЕ ИЛИ ИЗГОНИТЕ ТИЯ РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ***---НЕМА БЯЛ ДЕН ДА ВИДИТЕ!
104
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Повече са, много повече!Иво, прав си, много си прав!
103
2
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 6 години
....daaaa....logichno v strana v koiato mutra e premier i banditi i ileterati sa ministri ....edin profesor neminuemo shte triabva da im se izviniava....niakak si e nepriemnlivo da im kazva i pokazva istinata za tiah samite !!!...ne sa malko horata ,koito se osmeliavat da kajat publichno ,che premiera i ministrite mu sa " goli " !!!!!!!!!!!
102
6
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ДОКАТО НЕ ИЗБИЕТЕ ИЛИ НЕ ИЗГОНИТЕ ВСИЧКИ ПОЛЕЗНИ И.ДИОТИ , БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИТЕ !