БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?

От левицата отвръщат, че Борисов също правил груби изказвания, но извинение липсва
Обновена: 8 ное 2017 13:01 | 8 ное 2017 12:11,
153
БСП: Христов се извини за "дебили". А премиерът за "лош материал"?
Снимка: Facebook

Червеният депутат Иво Христов вече поднесе своите извинения за направената квалификация за българите, но премиерът е правил и по-груби изказвания. Това заяви зам.-председателят на НС Валери Жаблянов в декларация от името на БСП, след като от ГЕРБ поискаха оставката на Христов.

Още по темата
Той разпали общественото недоволство със свое изказване, в което заявява, че 80% от българите са дебили и не могат да се подписват. Това определение той дава в коментар на думите на говорителя на руското външно министерство Мария Захариева, която миналата седмица заяви, че българските евреи са спасени благодарение на Съветската армия.

"Казва, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че щеше да стане така… Или тук ще кажем "Йок!", "Не", на Гьоринг и на Хитлер?", пита Христов.

"Иво Христов вече поднесе извинения за направената от него квалификация. Напомняме, че далеч по-груби квалификации - "лош материал", "прости" и подобни, са правени от сегашния министър председател, а извинения не са поднасяни до този момент", настоя Жаблянов.

Той коментира и че спасяването на българските евреи е насравнимо дело по своя мащаб и резултат, а БСП е участвала в този исторически подвиг.

"Тази историческа истина не може да бъде изкривена и пренаписана от заинтересовани политически среди и държави. БСП е участвала в този исторически подвиг чрез своите представители, чрез работническите демострации", каза Жаблянов.

По думите му е напълно несъстоятелно, който и да било да поставя под съмнение позицията на левицата, защото тя е не само устно изразена, а за нея са загинали членове на БКП.

"Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и несъгласие с опитите дискусията да се фокусира върху периоди от историята, които разделят нацията. Отговорността ни днес е да уважаваме историята и да не я използваме за нови противопоставяния", заключи Жаблянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
понеже е преподавател и има преки наблюдениязатова така се изказва
33
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Иво Христов беше казал "80% от нашите избиратели", щеше да е прав. За това да не му се сърдим - той като ходи по предизборни митинги, вижда само тази част от хората - избирателите на БСП. И така си е направил грешен извод за българите въобще.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Христов: избирателите ни "са ***", а изразът "лош материал" си го измисли една джурналистка, поради нежелание да цитира точните думи на Борисов пред студентите, и в двата случая БСП трябва да се извини на народа, но друг път.
31
5
 
9
 
! Отговори
кой е де бил? преди 6 години
От думите му, волни или неволни ще останат много доволни в Кремля, също така в Топкапъ, а най-доволни и радостни в договорено приятелската БЮРМ!
30
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето какво означава думата де.бил! Глупав човек, неадекватен, упорит, заинатен. А кажете ми тази дума не описва ли по най цветущият начин електората на герб и бсп? Всички са чували израза. *** но упорит! Познавам много такива и мога да ви каже че колкото сте по далеч от тях по добре ще е за психичното ви здраве а и не само за него. Това са индивиди с влошени психически показатели. Тези които шофират ги срещат ежедневно по улиците булевардите и магистралите. От такива се пазете!
29
1
 
10
 
! Отговори
80% ДЕБИЛ преди 6 години
Ако следваме логиката на колегата му Христов, ИМА 80 % ВЕРОЯТНОСТ ЛИЦЕТО ЖАБЛЯНОВ ДА .......!
28
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си подава оставката този професор и без това ние *** не го заслужаваме! Как можеш да наречеш народа който ти изкарва депутатската заплата прости и ***!??????Цацаров каде си, самосезирай се!? ОСТАВКА ЗА ТОЯ *** ПРОФЕСОРА!
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДО 10 Абе .......... какви данъци те гонят , ти си безработен , защото си неграмотен . Айде у лево при г-жа Лъжа.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е и Тоя и Оня - *** и лош матрял ! -такива лесно се управляват ! Опростачването на нацията е умишлено - вижте "вип звездите " , предаванията по телевизиите, клюкарските вестници и нивото на езика навсякъде от парламента та до пазара!
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е човека! По мой изчисления на база неговите думи излиза, че в парламента има 192 - *** ***..ли
24
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов никога не е казвал , че народа е лош материал . Това си го измислиха от БКП-БСП . Той каза по повод кадровия потенциал , че разполатаме с такъв материал и нищо повече. А този измислен професор каза , че 80 % от народа са ....... Явно за БСП убийствата , грабежите на народа нищо не значат , та някакви си думи . Отврат .
23
7
 
10
 
! Отговори
ДЕБИЛ? преди 6 години
ЕЙ ТОЯ ВЕЧЕ СЪС СИГУРНОСТ Е ОТ 80-ТЕ %. ОТВРАТИТЕЛЕН ЧЕРВЕН ***!!!
22
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма за какво да се извинява аз го подкрепям изцяло проф иво христов е от гражквота на бсп аз пьк сьм от негласуващите
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който и да се беше казал тези думи ,щях до го подкрепяНие сме единственият народ,който се самоунищожава с простотия и злоба и това му харесва
20
1
 
4
 
! Отговори
ДО 10 преди 6 години
нЕ МИ ДОКАЙ БЕ *** ТЕРБАВ ВСИЧКИ ПЛАЩАМE ДАНЪЦИ И Е РАБОТА НА МВР ДА ЗАЛОВИ АЛО ИЗМАМНИИТЕ МИНА МНОГО ВРЕМЕ А РЕЗУЛТАТ НЯМА ИЛИ УВОЛНЯВАЙТЕ МИНИСТЪРА ИЛИ СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦЕ РАЗБРА ЛИ .....?
19
3
 
0
 
! Отговори
По комунистически! преди 6 години
Аааааа, а вие защо биете ***?!
18
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора от ГЕРБ са се припознали в думите на Христов. За това така остро реагират.
17
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е другарят, но трябваше да уточни, че дебилизирането започна след 9.Х.1944 година.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАМ Е РАБОТАТ ,ЧЕ ВСИЧКИ В ПАРЛАМЕНТА СТЕ ТАКИВА И АКО ВАШИЯТ ДРУГАР СЕ БЕШЕ ИЗПРАВИЛ СРЕЩУ ВСИЧКИ ВАС И БИ ВИ КАЗАЛ ,ЧЕ ВИЕ СТЕ *** , А НЕ ДА СЕ ИЗХРАЧВА ВЪРХУ ГЛАДУВАЩИТЕ ,ТЕЗИ ДЕТО ВИ ВЯРВАТ НА ЛЪЖИТЕ И ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДА СИ ЖИВЕЕТЕ ВИЕ В РАЯ Е ТОВА НЕ ГО РАЗБИРАМ! ВИЕ СТЕ ТАМ НЕ ДА ПЛЮЕТЕ СРЕЩУ ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ А ДЕ СЕ ОПЛЮВАТЕ ВИЕ ОТГОРЕ ДО ДОЛУ ,ЗАЩОТО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ И ЗАТОВА БЪЛГАРИЯ Е НА ТОЗИ ХАЛ И ЗАТОВА ВИ МРАЗИМ ОТ ДЪНОТО НА ДУШИТЕ СИ ! НАГЛЕЦИ !
15
2
 
12
 
! Отговори
Г преди 6 години
Ами не е ли истина? И за какво трябва да се извинява? От деветдесет евра на сто мин пенсия, заплати под триста евра???? И всички мълчат...