ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация

От партията на Борисов чакали подкрепа от "златния пръст" на Нинова
Обновена: 13 ное 2017 15:54 | 13 ное 2017 15:45, Веселина Йорданова
110
ГЕРБ иска: Без давност за престъпления при приватизация
Десислава Атанасова. Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ ще предложи промени в Конституцията, за да отпадне давността на престъпления при приватизацията. Това съобщи на пресконференция председателят на Комисията по правни въпроси в парламента Данаил Кирилов.

В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992 - 2017 г., разясни той.

Крайният срок е фиксиран на тази година, защото към момента има около 20 нераздържавени търговски дружества и те са в забранителния списък. Няма да бъде създаван специален орган, извън тези в Конституцията - съд и прокуратура, разясни Кирилов и подчерта, че не става въпрос за разваляне на приватизационни договори, а за наказания на виновните за неизгодни сделки лица.

Юридическият екип на управляващите е обмислял пет варианта, свързани с давността на престъпленията при приватизацията, като сред тях са били и поправки в НК. В крайна сметка промените в Конституцията са най-правилното решение по думите на Кирилов и най-добрият начин да се види как е била разпределена огромно държавно и общинско имущество за споменатия период.

ГЕРБ вече имали подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС, а "Воля" неведнъж е заявявала подкрепа за подобни стъпки, обобщи председателят на правната комисия. За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарна зала - 180 гласа.

ГЕРБ ще търси възможно най-широка подкрепа, включително и от БСП.

Очакваме и "златният пръст" на Корнелия Нинова да се подпише, коментира Десислава Атанасова. "Парадоксално ще е, когато БСП се опитва да се пребори с паралелната държава, дали ще се пребори със съвестта на Корнелия Нинова и ще се подпише", добави още тя.


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
4
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Нали на всички е ясно,че това са отчаяни опити преди Председателството?Никой няма намерение да разследва.Жалко,но истина
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да се каже само "А". Като няма да има давност за приватизацията, тя трябва да отпадне навсякъде. Кой може да отсече, за това ще има, за това ще няма. Или-или. Другото е политическа заигравка за момента.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много добре,
значи все пак някой ден посмъртно ще разследваме АЛО ВАНЙО и последвалите два смъртни случая , тефтерчета , сделката пари срещу мигранти, всчки магистрали и софийски ремонти...
КТБ , БУЛГАРТАБАК може би..
91
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуловската Деса по нареждане от Борисов и ГЕРБ като цяло са се е нахъсали да ударят Нинова за приватизацията,за да заглушат скандалите около обществените поръчки за милиони и шуробаджанащината във властта.
Те много добре знаят,че от тази трънка заек няма да изскочи,но важното е да се вдигне шум за да забравим за далаверите им.
90
0
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 1 година
Tova po konstituciq drugoto q po dobre varnete parite bez da se bazikaite.
89
3
 
1
 
! Отговори
по веждите ги мажете преди 1 година
за кво изобщо пуската таа ококорена вежда тип Ленинградска превъзхона шавлья когато веждата у БГ е само една и това е на Веждито Решетникоф
88
2
 
12
 
! Отговори
Тинев преди 1 година
Навсякъде са бивши членове на БКП, а мучат за някакви си закони.

ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ. Всички.
Да ги пратим при другаря им Димитров.

Комунистит ли е бил: Никакъв достъп до държавна служба.

П.П.
Не като сега: Премиера бивш, активен член на партията майка - БКП!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв ГЕРБ, кви пет лева.
ГЕРБ са само за очи, квото каже Вожда - тва е.
Тквоча е разпоредил тая глупос, ма не зная КОЙ ще.му се върже.
Що не земете да приемете един Първи член в Конституцията, че Ръководната Роля вДържавата е на .... КОЙ ?? - БОЙКО О БОРИСОООФ!!!
ОПАА А А ...
86
0
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 1 година
Проблемът на тази нова разпоредба ще е същият като при опита за премахването на престъпленията на комунистическия режим и се състои в т.нар. принцип на по-благоприятния закон. Според него ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е най-благоприятен за дееца. Тъй като нови престъпления не могат да се извършват, доколкоо самият текст има ограничено във времето приложно поле, цялата идея е много шум за нищо.
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
86 Кремиковци не го брой , Балкан също макар че там наистина ни ужилиха , те така или иначе трябваше да се продават и се продадоха в последния момент .
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Бойко,много кухи лейки,бе!Образовайте си кадрите,така правят хората в сериозните фирми - образоват си кадрите.БСП ви бият много пъти в показател за интелигентност и тънки номера.На краставичар краставици ще продавате,хаха!
83
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да почнем от БТК и Булгартабак.Или следите са заметени....от Кой в полза на Кого.После продължаваме с Гад и Балкан.Продължаваме с Кремиковци....да ама парите отдавна са в офшорки,а там никой не може да ги пипа.Питайте кралицата и пастирката.По интересна е кражбата наскоро на КТБ,по време на управлението на др.Борисоф.Кой? питаме ние,но отговор няма....
82
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как ще ги доказват тези престъпления като първични счетоводни документи се пазят 5+1 година ,а данъчни документи и справки 10 години .
81
0
 
6
 
! Отговори
воня преди 1 година
Мийте ги...,че смърдят!
80
12
 
4
 
! Отговори
Василев преди 1 година
БСП е на колене!!!
Агент Джона Симпсън!ЦРУ!!!
79
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деса Дуловска е най-кухата лейка в ГЕРБ. А беше и министър.Срамота е бе другари суджукари.Тая па.ча предизвиква смях само като си отвори устата със селския си диалект и възхвалите към Баце.
78
1
 
10
 
! Отговори
Златен пръст? преди 1 година
Яснооо ...
Още когато се извършваше тази приватизация, се говореше, че предприятията са предварително разпределени - кои да са за хора на БСП и кои да са за седесари. Излишно е да доуточняваме, че повечето от въпросните седесари бяха доскорошни комсомолски и БКП-активисти, своевременно пребоядисани, но оставащи верни на Партията; или пък бяха деца и внуци на комунисти с добри кариери.
Това предложение за ревизия на приватизационни сделки говори, че тогава не са се спогодили добре и ще коригират.
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ще има ли давност за вашите престъпления?
76
7
 
13
 
! Отговори
Дърт комунист преди 1 година
Другаре,Ко праими сега?.Стана тя квато стана.Ядохме,пихме,краднахме,а сега искат и да плащаме .Нема такава държава.В комунизЪма живяхме,които бяхме партийци.Демокрацията още повече ни хареса и забогатяхме.Сеги Ко праими а,сън не ме хваща,а уж се отказахме от Бекапето и станахме демократи и върли Евроатлантици.За туй ли градихме комунизЪма и капитализъма,а!
75
1
 
4
 
! Отговори
Шопа от Бавария преди 1 година
да продължавам ли??? бориславова беше обектна покушение..... една стара джипка Опел.... тия *** и после как пък не взеха охраната на Кремиковци.... мирише на прости хора