Главата на Главчев падна! Шефът на парламента си тръгва сам

Той вече е депозирал искането си в деловодството на НС
Обновена: 17 ное 2017 10:21 | 17 ное 2017 09:43, Камелия Цветанова
195

Снимка: Олег Попов/ Dnes.bg

Шефът на парламента Димитър Главчев подаде оставка. Това обяви той от парламентарната трибуна и допълни, че е депозирал оставката си в деловодството на НС.

Минути преди това, след разговор в кабинета на председатела на НС, продължил близо час, Бойко Борисов отсече, че явно искането на оставка на Главчев е план на опозицията.

Още по темата

В същото време обаче стабилността на държавата е най-важното нещо, смята премиерът.

Той още вчера упрекна Главчев, че си е изпуснал нервите като е изгонил червената шефка Корнелия Нинова от заседанието на парламента в сряда.

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко", коментира Бойко Борисов.

"Ние от ГЕРБ не показваме двоен аршин и когато има някакъв проблем веднага реагираме за разлика от други. Тази оставка е морален акт и по този начин искам да се възстанови нормалната парламентарна практика и да не хвърляме сянка върху европредседателството, защото правителството работи добре, държавата работи добре и аз трябва да дам пример за добра парламентарна практика", обяви Главчев пред народните избраници.

А иначе пленарното заседание започна с половин час по-късно от предвиденото заради председателския съвет, който продължи близо час.

В него се включи и премиерът Бойко Борисов, който обяви: "С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план за действие на опозицията. Винаги съм твърдял, че държавата и стабилността са по-важни от всичко".

Решението на Главчев да напусне поста идва само ден, след като депутатите от опозицията внесоха подписка, с която настояха той да бъде отстранен като председател на НС.

Главчев си навлече гнева на социалистите, които получиха подкрепа и от ДПС, защото в сряда изгони за едно заседание червената шефка Корнелия Нинова с мотива, че обиждала премиера с изказването си. Тя пък цитира изказване на премиера, който преди време нарече депутатите "безделници".

Заради това от левицата вчера се зарекоха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато на председателския стол седи Главчев.

Това пък на практика означаваше парламентарна криза заради риска от провал на заседания поради липсата на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
14
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Браво! Христоматийна несправедливост. Човека кайто стриктно спазва правелника на НС и не допуска простотии и обиди си отива,. а наглата обиджийка Нинова ликува.Трябва да се изучава в училищата. Сега ясто ли е заща българи бягат от справедлива Бългория?
153
2
 
13
 
! Отговори
Добрият войник Швейк преди 6 години
Добре, че не се казва Курчев, че какво ли щеше да му падне тогаз?
152
1
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Tccc.... Tccc ... Tccc .... Kakvi politicari ke ja vodat EU od 01.01 2018 Abe ajde..... vie ste za vo Afrika a ne za vo EU........
151
2
 
1
 
! Отговори
Halvaspistacien преди 6 години
Fakenews.
150
0
 
21
 
! Отговори
Ега си маата преди 6 години
Според Бойко всичко е обмислен план?!?!. Та значи: депутатите нарочно безделничат и се занимават с наркотици за да може Боко да направи изказване, от там Нинова да го цитира за да може Главчев да я изгони, БСП-то и ДПС-то да заплашат че няма да влезнат докато Главчев е още на поста си и от Герб да са принудени да го разкарат. Те това го няма и по филмите
149
0
 
16
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Сам, ама друг път.
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 159 - Костантинов: То в цяла БГ няма 80 достойни, честни и способни. Ако имаше отдавна да са избягали.
147
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА!Борисов жертва И Димитър Главчев за да спаси тиквата си.
146
1
 
22
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Ред е на Красимир Велчев да застане на амбразурата.Боци като истинско влечуго си къса от опашката, когато изпадне в беда, лошото за него е,че остатъкът от опашката вече е неприятно близо до шията - дебелото Лили, мама Цецка,Томчо-гномчо и ... май не останаха пионки.
145
1
 
9
 
! Отговори
заговор по заговезни преди 6 години
Тоя Кратунчеф само дето "колегите" не го изкараха колаборантът, троянският кон скойто К Нинова смачка гербалната помия
144
4
 
18
 
! Отговори
Димитър преди 6 години
Тоя гербаджия ми бе адски противен.
143
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския нерез ще си сложи подобен!Нищо ново!Нагледахме се на Цецки..Главчеви..
142
1
 
4
 
! Отговори
От 144 преди 6 години
Ясно, тук има поне петима дет нареждат себе си в "ония 20%". Друга бира е, дали изобщо има шанс за съвпадение и припокриване между процентите, а пък кой какво и как брои... по дефолт сме свободна страна и всеки има право на собствено мнение, но без гаранции за нещо повече
141
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - чакам отговор на въпроса КОИ СА НАРКОТРАФИКАНТИТЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ?ми, наскоро го спрягаха - един депутат от бсп, дето лъсна брат му, замесен с наркотици, давал парично дарение на бсп, за да спечелят изборите! Ти да не очакваш, цяла група депутати ли да ти обявят за наркотрафиканти, мулета и пласьори! Този стига, не е малко!
140
1
 
21
 
! Отговори
От зле преди 6 години
на по-зле. Главчев направи глупост, но тази устатница Караянчева е истинско бедствие.
139
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се казва - страх лозе пази...
138
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един говорил без да мисли, защото страда от лошо хронично заболяване-устата изпреварва мозъка, друг решил да го защити и изгоря по заповед на ПЪРВИЯ! Така е в "демократичните" страни-каквото реши краля слънце/ББ/,човека- партия, това става!
137
3
 
3
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Главчев може да напусне и парламента и да отиде в БСП, заради Нинова и Кутев
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
135
1
 
0
 
! Отговори
ДО 133 преди 6 години
До До 133Какъв е този Путев ??????