ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България

"Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били"
30 ное 2017 17:30, Красимир Ангелов
144
ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България
Снимка: Булфото

ВМРО обяви в специално обръщение до медиите, че се противопоставя на опитите за „мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. царски имоти по посока на фамилията Сакскобургготски“.

"Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?", се чете в посланието на войводите.

Още по темата

"България е република и ако някой иска да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава единствено благородническа титла, която не обвързва държавата. По никакъв начин!

Дори да са приети калпави лобистки закони, които позволяват на една фамилия да съди държавата, идва ред държавата да поправи нещата, а не да отстъпва", смятат хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО  въпросните имоти са на институцията цар, т.е. на държавността. "Днес такава институция в България няма. Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни означава обществени", отчитат патриотите и продължават:
 
"ВМРО с тревога следи и опитите на Сакскобургготски да наложи отново нарицателното Цар Симеон Втори, заедно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България използват тези думи".

Според войводите в днешни дни монархията и атрибутите ѝ навсякъде в цивилизования свят са само скъпо струващ маскарад.

"България дължи уважение на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достойнство, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към имоти е неуважение и принизяване на царската традиция, и на самата България", отчитат от ВМРО. И предлагат институциите у нас да положат всички усилия, за да запазят собствеността на въпросните имоти в държавни ръце.

От ВМРО допускат, че е възможно имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал.

"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение, но с него не бива да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!", завършва посланието на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
10
 
! Отговори
Соросчук преди 6 години
До АнонименА Цвъки цветанич не се ли облажи с имоти а реститутките с джиповете.Що не лаете срещу тях.Щото сте кло.ни цирк балкански страхливи бугарски панелни плъхове жалка каръинка вони на кл..ет смешници!
81
3
 
34
 
! Отговори
800 преди 6 години
Забелязвам че монката се пояевва там където замирише на пари.По тв сега плътно до бб и саодитците.Стар мошенник.не искал имоти.аре бе.
80
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно ,как можаха да раздържавят всичко след смяната на Т.Живков,а сега искат да одържавят имотите на царя.И кой ламти за тези имоти,дали царя или патриотите?Хубаво имбеше да разграбят ТКЗС-тата,да си търсят земите на дедите си,а само царя не може.Не може това да е справедливост!Ако има нотариални актове,никой не може да му оспори правото да си търси правата в/у земите.
79
3
 
41
 
! Отговори
Руби преди 6 години
Спора е в това, че имотите са купени с пари на държавата и са били на името на военното интенданство, както при Живков на УБОФердинанд изнася цял вагон злато и ценности когато абдикира. Това е виновен България да загуби територия по време на войните
78
32
 
10
 
! Отговори
Доньо Пънт преди 6 години
Той за разлика от новобогаташите по партийна линия има пълно право над имотите си.Популизма на пътриотите е на макс .Направете пенсиите в размера ,който обещахте на старите и болни хора па тогава коментирайте чужди имоти....
77
5
 
23
 
! Отговори
Да попитам? преди 6 години
Защо Каракачанов беше с компанията на царя в Рияд?
76
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, големи злобари сте това ганчовците. Царо ви презвъзожда един милион пъти не само по богаство, но и по образование и интелект.По тия географски ширини това не са прощава.Тук на почит са шофьорит, камериерите и пазвантите на Царо. А също и на Бай Тошо.
75
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Царя - истински патриот. Добре че Тиквата го заведе при чалмосаните, щото него самият никой не го знае.
74
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като е тъй обяснете това на Цветанов за неговите имоти, ама не можете, защото ще се развали коалицията на лъжата! Освен това мултимилионерите Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров нямат по-малко имоти, ама за тях не е удобно да се говори, защото отдавна спряха да са патриоти и станаха алчни, охранени лапачи
73
10
 
9
 
! Отговори
456 преди 6 години
Да се натискаш да живееш в Бг заради едни имоти, които всеки момент може да ти го вземе я комунист, я вмро-нист и т.н. Едва ли е толкова наивен Царя, а и живял 50 години извън България, никой *** от тези не го е изживявал това..
72
8
 
27
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 6 години
Симеон 2ри е просто някъв кърлеж, той не е Българин, не е монарх. Но му бяха дадени земи просто така - не един или два декъра. Тук има игричка на по високо ниво с участието на много парици - не лев, два. Монархията е мъртва, демокрацията също, диктатурата също - говоря в световен мащаб - въпрос на време е. Остава само едно, сещате ли се кое е? Готови ли сте за него?
71
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си спомня как глупавите българи се радваха, че царО се завърнал. Дъртия извамник ги баламосваше с 800 дни, а през това време си уреждаше имотите. Забравиха националните катастрофи, причинени от родата му и заветите на Левски за чиста и свята Република. *** народ, заслужава си съдбата
70
5
 
31
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Не се наяде лъжльото? Оправи себе си за 800 дни.
69
2
 
29
 
! Отговори
Шлосер преди 6 години
"През 1999 г. Сакскобургготски получи за ползване имота в село Баня, Карловско. Официално тази резиденция му е върната с акт на пловдивския областен управител ... В момента никой не оспорва тази реституцията, защото това е ЕДИНСТВЕНИЯТ имот, за който има неоспорими доказателства, че е платен с лични пари на цар Борис III."
68
2
 
12
 
! Отговори
Шлосер преди 6 години
"Символно е връщането на дворците в "Царска Бистрица", "Саръгьол" и "Ситняково".Това се случи през 2002 г., след като правителството, начело с премиера Сакскобургготски, гласува няколко решения за промяна на статута от публична държавна собственост в частна. По сега действащото българско законодателство вероятно това би било сметнато, за конфликт на интереси" - Медиапул
67
1
 
16
 
! Отговори
@ преди 6 години
Някой да ми обясни... защо определена личност е Цар, Принц или Крал по наследство?Вече отдавна няма такива династии.Защо англичаните плащат издръжката на т.н. "кралско семейство"?Не е ли все едно сега аз да плащам данък на децата на чорбаджията при който е живял пра-пра дядо ми?Светът се промени. Няма царе и подобни.Е имаме царе-подобни като Него. Друг е въпроса че сега тази "свобода" ни струва много повече.
66
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали имаше реституция,сумати хора си върнаха имотите защо царя да не може да си вземе това което е негово по право...ако наистина имотите са били на Борис 3 а не са били на държавата.
65
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като каза ,че за 800 дни ще се оправим имаше предвид семейството си, не нацията, и успя
64
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шкембе войвода ,да си каже направо,че завижда на Царя за където Бойко го взе в делегацията си!Не да ми се прави пак на патриот!
63
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМРО ,може и да са прави ,ние не сме монархия!Както и не съществува Османска империя с поробени българи ,а и Вардарска Македония си има държава и народа там има свобода да се разпорежда сам с държавата си.Затова и няма нужда от организация ВМРО ,още по-малко ,като партия . В историята си ВМРО никога не е била партия!