ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България

"Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били"
30 ное 2017 17:30, Красимир Ангелов
144
ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България
Снимка: Булфото

ВМРО обяви в специално обръщение до медиите, че се противопоставя на опитите за „мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. царски имоти по посока на фамилията Сакскобургготски“.

"Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?", се чете в посланието на войводите.

Още по темата

"България е република и ако някой иска да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава единствено благородническа титла, която не обвързва държавата. По никакъв начин!

Дори да са приети калпави лобистки закони, които позволяват на една фамилия да съди държавата, идва ред държавата да поправи нещата, а не да отстъпва", смятат хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО  въпросните имоти са на институцията цар, т.е. на държавността. "Днес такава институция в България няма. Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни означава обществени", отчитат патриотите и продължават:
 
"ВМРО с тревога следи и опитите на Сакскобургготски да наложи отново нарицателното Цар Симеон Втори, заедно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България използват тези думи".

Според войводите в днешни дни монархията и атрибутите ѝ навсякъде в цивилизования свят са само скъпо струващ маскарад.

"България дължи уважение на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достойнство, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към имоти е неуважение и принизяване на царската традиция, и на самата България", отчитат от ВМРО. И предлагат институциите у нас да положат всички усилия, за да запазят собствеността на въпросните имоти в държавни ръце.

От ВМРО допускат, че е възможно имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал.

"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение, но с него не бива да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!", завършва посланието на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много елементарно, уважаеми "патриоти"! Вие искате и душата в рая , и......
61
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали играе на комар, или не, си е негова работа. Не се променя фактът, че конкретно въпросните имоти са си негови, и щом има реституция за едни, трябва да има за всеки. Виновна в крайна сметка е бандата престъпници от СДС-то от деветдесетте, която реши навремето, че трябва да има реституция въобще.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краси Шкембето вече е стигнал 200 килограма.А какво слабичко момченце-агентче от ДС беше навремето.
59
11
 
8
 
! Отговори
Някой преди 6 години
А аз да попитам ВМРО . А ЛАМТЕЖЪТ ЗА ВЛАСТ КАКВО Е ?
58
20
 
4
 
! Отговори
царедворец преди 6 години
Боже царя ти пази,прати му злато и пари.Всемогъщий прави Боже,направи така да може,100 имота да натрупа,враговете да срази.
57
7
 
7
 
! Отговори
грешиш преди 6 години
До БългаринБългарина не е нито добър,още повече толерантен!Той предпочита да си трае и да не взема решения,защото ще носи отговорност!Бяга от отговорност като дявол от тамян!
56
1
 
5
 
! Отговори
ей това е уважение преди 6 години
Запазва се годишният размер на партийните субсидии. Текстът бе гласуван на второ четене от депутатите с 103 гласа за, 8 против и 37 въздържали се и е част от преходните и заключителни разпоредби на държавния бюджет за 2018 г.С него се изменя и Законът за политическите партии. С така приетия текст годишният размер на субсидията за политическите партии през 2018 г. ще бъде 11 лв. за един получен действителен глас
55
0
 
8
 
! Отговори
Васо преди 6 години
До Българин 46:Съгласих се с теб, но има един нюанс. Няма класи, като бужои ,пролетарии и аристократи в бг-то. Има само итерес комерчески. И, ако някой се нада, че ББ и КН ще му подобрят положението е от онези 80%.
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по добре ВМРО кажете как така дадохте на общините на ДПС -22 милиона ,а на останалите-3 милиона.
53
13
 
7
 
! Отговори
Румен преди 6 години
ВМРО-неграмотници има ли Закона за национализация на имотите на Фердинанд и Борис. Подкрепяте ли го!!! Щом сте на тоя акъл значи сте много фалшиви. След като има подобен закон Царят е безспорен наследник на национализираното! Щом е нужен нов закон, ще се приеме умно и цивилизовано и точка!
52
0
 
13
 
! Отговори
Васо преди 6 години
И пак три звездички, та ще поясня и зя тях.Изтрита е дума означаваща нещо нечисто, миришещо лошо и предизвикващо зарази. Цензура ужасна. Направо съчувствам на "Щурците", нали и те били някога репресирани, като им трили думи от текстовете на песните. Ама те го осребриха.
51
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсурдистан:1. Царят е републиканец и даже беше министър-председател на република.2. Комунистите са върли капиталисти милиардери.3. Турската партия е всъщност татарска.4. Патриотите са бивши мекерета от ДС и са доносници и престъпници.
50
0
 
8
 
! Отговори
Васо преди 6 години
Исконната любима и традиционна българска обувка стана *** дума. Та ще поясня. На мястото на трите звездички приемете,че има изделие от кожа щавена или нещавена наложена на дървен калъп, обрамчено скожени върви да се стяга около глезена. Тая цензура е колкото жалка, толкова и комична и издава неистов страх. Засрамете се бре.
49
5
 
16
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Поздравления за ВМРО те единствени застанаха пред хората и казаха самата истина за ,, ***,,.И неговия верен слуга,, тиквата,,.За тях трябва друг дворец,, БЕЛЕНЕ,,
48
19
 
5
 
! Отговори
ох преди 6 години
Бай *** бърза да цопне в банята, да не го изпреварят. Царят е национално богатство и е нормално да има свои имоти и дори годишна издръжка. ТА НИЕ ПЛАЩАМЕ на Петър Стоянов, Първанов и Росен като държавни глави, а ЦАРЯ КАКВО Е ПОЛУЧИЛ - нищо, само хули от разни завистници и неграмотници. БРаво на Бойко!
47
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всемогъщи правий Боже, молим Царя ни пази!
46
4
 
10
 
! Отговори
Васо преди 6 години
"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски явно срещу предполагаеми негови международни контакти.". Айде па сега международни контакти. Хванал под мишка един *** и го води до някакъв крал арабски, финансиращ краен ислямизъм. И от това щели да потекат реки от мед и масло към България. Гледале сме го тоя филм.
45
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Негово Величество Цар Симеон - цар на българите.
44
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВМРО ме разочарова. Защо Царят да не си върне имотите?
43
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Проблема на нас българите е,че сме прекалено добри и толерантни. Колко българи са останали в Турция след балканската война ? Колко българи има сега в Турция ? А на нас сега ни извиват ръцете тези с които сме били добри и не сме ги изгонили или изколили. Какво са направили руснаците при ВОСР с царското семейство ? Ние нашите сме ги натоварили на влакова композиция пълна с съкровища,а сега отричат това и идват да влачат още. Децата на бужоата станаха комунисти а сега са демократи и милионери.Тва е