ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България

"Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били"
30 ное 2017 17:30, Красимир Ангелов
144
ВМРО срещу Царя: Ламтежът за имоти е неуважение към България
Снимка: Булфото

ВМРО обяви в специално обръщение до медиите, че се противопоставя на опитите за „мълчаливо и лекомислено отстъпване на т.нар. царски имоти по посока на фамилията Сакскобургготски“.

"Питаме: заради това ли беше всичко, господин Сакскобургготски? За да си върнете имотите? Не е ли това обидно към собствената Ви фамилна привързаност към България. Към кое в България е привързана Вашата фамилия? Към дворците ли?", се чете в посланието на войводите.

Още по темата

"България е република и ако някой иска да се титулува цар, следва да знае, че в днешни дни това остава единствено благородническа титла, която не обвързва държавата. По никакъв начин!

Дори да са приети калпави лобистки закони, които позволяват на една фамилия да съди държавата, идва ред държавата да поправи нещата, а не да отстъпва", смятат хората на Красимир Каракачанов.

Според ВМРО  въпросните имоти са на институцията цар, т.е. на държавността. "Днес такава институция в България няма. Имотите не са лични, те са държавни. И винаги са били. Във всеки смисъл на думата и без оглед на правните еквилибристики. Държавни означава обществени", отчитат патриотите и продължават:
 
"ВМРО с тревога следи и опитите на Сакскобургготски да наложи отново нарицателното Цар Симеон Втори, заедно с атрибути като Ваше величество. Част от медиите в България използват тези думи".

Според войводите в днешни дни монархията и атрибутите ѝ навсякъде в цивилизования свят са само скъпо струващ маскарад.

"България дължи уважение на своята историческа царска традиция – тя е част от завещаното ни средновековно достойнство, което ни отличава от всички останали. Но стремежът към имоти е неуважение и принизяване на царската традиция, и на самата България", отчитат от ВМРО. И предлагат институциите у нас да положат всички усилия, за да запазят собствеността на въпросните имоти в държавни ръце.

От ВМРО допускат, че е възможно имотите да се дадат на фамилията на Симеон Сакскобургготски с преференциални условия за дългосрочно ползване. Но именно държавата да остане принципал.

"Наместо това обаче виждаме опити за "сделка" със Сакскобургготски – явно срещу предполагаеми негови международни контакти. Последните са доста съмнителни, но показват желанието на Бойко Борисов да приобщава всички към политиката си. Това несъмнено е добро държавническо поведение, но с него не бива да се търгува.

Господин Борисов, защитете държавния интерес! Господин Сакскобургготски, покажете великодушието, което настоявате, че имате. И се откажете от претенции!", завършва посланието на войводите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
СакскобуГорски.
41
2
 
16
 
! Отговори
Оооооооооох преди 6 години
Какви шутове искате за Сакса бе ? Кой да ги бие? Бодигарда му Бойко Борисов,дето си са дупе и *** ?Дето заедно ходят на държавни визити.
40
2
 
19
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До Бенковский - да, но той е удобен параван за всички правителства. А и не взема скъпо - тук имотче там некой кубик дървесина, колко за залъка, рулетката и алчната рода да има. Инак, Калина, Малина и Капина научиха ли от къде идват кинти - т.е. дей България? На дали. Те така. От страни дори и цивилизовано изглежда. Та, колко национални катастрофи докараха Кобурготите на България? Ние сме Република - по заветите на Васил Левски. Точка. Плешивия урун.гел - обратно в Мадрид.
39
2
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Цар - неистински.Царство няма.Царедворци - безброй !
38
5
 
19
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако ВМРО наистина бяха патриоти,трябваше да внесат Закон за забрана за влизане на фамилията Сакскобургготски в България и конфискация на цялото имущество заради трите национални катастрофи и най-вече сътрудничеството с нацистите!В Италия и Румъния има такива закони!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'' Да Държавата '' на крайностите - ако е прецидент ще е президенска рекублика ако е цяр да е абсулиотна минархия Валери Симеонов е прав
36
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чий цар е царят ? Къде му е царството ?Старшина от американската армия.
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много лакомо дъртачето от Мадрид, къде ще влачи тези имоти? То меж разбра ли, че кофчега ремарке няма! Чета, че му върнали гори които изсекал и изнесъл за пари дървесината. Защо ли БиБитко го е привлякъл със себе си в СА, най-вероятно да му помага там за далавери, а старчока да гушне имотите, които не са негови! Той ги е ползвал някога, но никога не са били негова собственост. Къде му е царството на този крадец е въпроса?
34
1
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Симо е баш болшевишки агент,не го ликвидираха след 9-ти,за да го върнат в удобен момент,а той да вземе много имоти.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКОБУРГИТЕ ДОБРО НЕ ДОНЕСОХА НА БЪЛГАРИЯ. ГРЕШКА БЕ ЧЕ НЕ ИЗБРАХА БЪЛГАРИН ЗА ЦАР КАКТО ПОСТЪПИХА СЪРБИ, ГЪРБИ И РУМЪНЦИ.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
130 ГОДИНИ КОБУРГОТИТЕ ВИСЯТ КАТО ВОДЕНИЧЕН КАМЪК НА ВРАТА НА БЪЛГАРИЯ.ЕДНА ЗЛОВЕЩА КЪРВАВА ДИНАСТИЯ ДОНЕСЛА МНОГО ЗЛИНИ НА НАРОДА НИ.
31
1
 
25
 
! Отговори
Бенковский преди 6 години
Толкова ли не се намери едно патриотично правителство да тегли окончателен ритник на мадридския измамник?! България е република и мястото на т.нар. "цар" е на бунището на историята. Вижте Гърция как се отнесе към бившия си цар,заради ламтежите и претенциите му. Тази германска династия е оплела цяла Европа и освен мъка за народите не е донесла нищо друго. Жалко,че всичкия този фарс се разиграва през 21. век!
30
1
 
25
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Как моята гора, стана собственост на тоя? Аз не съм му я подарявал.
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМОТИТЕ НА КОРОНАТА ВИНАГИ СА БИЛИ ДЪРЖАВНИ И НИКОГА НЕ СА БИЛИ ЧАСТНИ НА ЛИЦЕТО САКСКОБУРГОТСКИ. ЦАР БОРИС ТРЕТИ НИКОГА НЕ Е ПРИТЕЖАВАЛ ИМОТИ КАТО ЧАСТНО ЛИЦЕ.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА ТОЧНО ЗАТОВА БЕШЕ ЗА ДА СИ ВЪРНЕ ИМОТИТЕ. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ МУ ВРЪЩАТ ГОРИТЕ НА РИЛА!!! А ДВОРЦИТЕ ПРИ УСЛОВИЕ ЧЕ НЯМА ПРАВО ДА ГИ ПРОДАВА ОСВЕН НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА!!!!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОТ Г.УРБЕТЧИЯТАТРИЕТЕ КОМЕНТАРИ , А ?!А СЕГА МИ ТРИЙТЕ ..У..Я ! ЩОМ СТЕ ГОЛЕМИ ТАРИКАТИ НАВСЯКЪДЕ ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ЧЕТЕТЕ САМО ТОВА И ДА ТРИЕТЕ !По думите му такъв тип вещества предизвикват загуба за съзнание.ХОРА КОИТО ПРИБЯГВАТ КЪМ УПОТРЕБА НА ДРОГА ЗНАЧИ ИМАТ ЗАГУБА НА СЪЗНАНИЕ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СА УПОТРЕБИЛИ ДРОГАТА ! ТЕ АКО ИМАТ СЪЗНАНИЕ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА УПОТРЕБЯВАТ ДРОГА !,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
26
1
 
12
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Точно комунистите са за трепане. Дето натовариха тая въшка на вагон със злато. Същата въшка по заповед на господарите си се явява като спасител без една стотинка във джоба.
25
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриоти и гербери искат само те да ламтят за имоти...но не и останалите.А, въпросните имоти на Царя, са си негови.Комунистите са ги иззели от царската фамилия, в полза на бай Тошо и останалите.И да ви харесва и да не ви, това е истината.Иначе, всички се наредихте с реституцията да си върнете дядовите ниви и имоти, но за царя сега не искате!!!??Долна нация.Румънците, в знак на уважение и жест към репресираната царска фамилия, върнаха имотите преди години.
24
2
 
25
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Добро утро "Воеводи". И не забравяйте да добавите и дебелата "княгиня" Мария Луйза. То е съвсем ясно. В Библията, Спасителя казва на Петър - "три пъти ще се отметнеш". Я сега да видим ... Негово Плешиво Неуважавано Величество заяви ли преди мандата си, че не иска нищо от България? Заяви. А удържа ли на това - не. И ако дадем на този шут, ще завлече още много. Така и не научи български, апропо.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИмотитеЛъжеш като не знам какво.Имотите никога не са били негови, а на интендантството.Никой около нас не можа да осъди държавата за "огромни суми" - даже даваха нашия крадлив дедо за пример колко добре се е уредил.А едно дели си е съвсем нормално нещо и няма нищо срамно в него.Да не говорим, че държавата е наистина на път да спечели делата и клякане в последния момент вреди на абсолютно всички.