Симеонов за Банско: Подхвърлят си топката за втория лифт!

Той коментира и Ердоган в Гърция: "Това е провокация!"
Обновена: 8 дек 2017 12:11 | 8 дек 2017 10:15, Петя Славова
29

След като правителството на премиера Бойко Борисов пое курс към пълно удовлетворяване на инвеститорските намерения за разширяване на ски зоната в Банско, кабинетът реши да отложи със седмица промяната на концесионния договор на екоминистерството с фирмата "Юлен".

Премиерът разпореди също така да бъде направена обществена дискусия за промяната на концесионния договор.

Още по темата

"Борисов просто си изсмука от пръстите няколко аргумента, за да може да отложи разглеждането на договора. Причина е, че има неистов страх от "Зелените", които отново могат да блокират "Орлов мост" с протестните си действия", посочи вицепремиерът Валери Симеонов в студиото на "България сутрин".

Той заяви, че е подготвил решение на Министерския съвет, което е било съгласувано с всички институции още през 2013 година,съобщава Bulgaria ON AIR.

"Стана ясно, че причината то да не се приеме е предварителна договорка. Министър-председателят и министърът на туризма започнаха да си прехвърлят топката. Истината е, че изграждането на този втори лифт в Банско ще реши проблема със задръстванията и километричните опашки", категоричен бе Симеонов.

Той също така коментира гръцкия президент Прокопис Павлопулос, който отхвърли ревизия на международния договор, определящ границите между Гърция и Турция, поискана от Реджеп Ердоган по време на историческата си визита в Атина.

"Това е провокация от страна на турския държавен глава. Нормално е Гърция да реагира, тъй като именно тя е засегнатата в случая страна. България също ще излезе със своето становище. В подобни ситуации обаче не е хубаво да се бърза, за да може всяко едно решение да бъде добре обмислено", посочи в студиото на "България сутрин" вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му "Обединени патриоти" ще се обявят категорично против всякакви подобни претенции и ревизии за териториални граници към настоящия момент на Балканите.

"Това би било взривоопасно. България може да има много по-основателни искания към териториите на Македония, но все пак сме подписали Договор за добросъседство. Трябва да запазим добрите си отношения с тях", допълни Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Todor R преди 6 години
Крайно време е да има втори лифт в Банско и да не се излагаме като кифладжии. В Алпите има стотици лифтове и нищо лошо не се е случило.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 20 Ами то все едно да идеш на слънча ка. :))))))
25
0
 
0
 
! Отговори
Еди преди 6 години
На мен лично ми писна да ме разиграват с лифта! И тази година ще висим по опашки като ***! А за Добринище, който иска да ходи там да кара...Аз ще си тегля коршума на не-е-истина-античния лифт там!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй Юлен звучи политическо.
23
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 6 години
Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!
22
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 6 години
Предлагам да се построи тунел до върха. Има такива във Швейцария. Няма зелени, няма червени. Тунела ще го дълбаят с кирки хората на Юлен и "зелените". Може и местните, ако си платят.
21
2
 
11
 
! Отговори
югоизточен акцент преди 6 години
Кога ли Журналисти ще му зададър въпрос на живо: Защо Сименов говири с югоизточен акцент и защо толкова много прилича на Ром предимно подутите му очи , надявм се да има все още смели Журналисти в Държавата
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обвиняват еколозите за безумното презастрояване на Банско е наистина много мъдро
19
0
 
6
 
! Отговори
пишман патриот преди 6 години
Симеонов трябваше да построи ограда около Пирин май, а не към Турция. Поне щеше да опази планината от aлчните бaндити.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм стъпвал в Банско от 1998 година, преди да направят тъй наречената ски зона. Чувал съм от разкази и снимки, че градчето и природата в планината нагоре е безвъзратно унищожена.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Pilotотговорът на въпроса ти е - защото така е решила съдбата и ни е надарила с мушмороци, вересии и подкупни политици, заради чиито врътки и далаверки преходът вече 28-*** година не свършва.А, че и ние сме си за *** защото продължаваме овчедушно да приемаме и търпиме, това е другата страна на монетата
16
0
 
7
 
! Отговори
самообладан Некадърн преди 6 години
Подхвърлят си топката а какво прави Симеонов , подхвърля се като чувал с картофи от една Медия към друга да говори ненужни неща от които никой не се интересува , за наглост и коментира и за неща извън България , оправил си Държават та тръгнал другите да коментира , пълен самообладан Некадърник в тва сглобено измислено Управление
15
1
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
Ами да спрат да си подхвърлят топката и да почнат да го строят тоя втори лифт, защото вече е смешно това да се бави при положение, че е крайно необходимо да го има.
14
1
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две вел
13
4
 
15
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Лифт трябва да има, но защо концесионер е един и същи м.ошеник Цеко. Заради този п.лужек на Витоша работят само 10% от съоръженията ..... Мутренска *** държава, Изгониха хората от морето, сега и от планината !!!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не направят лифт от към Сандански?! Там има минерални води, чист въздух и би могло да бъде цечогодишен курорт! Банско, банско, ебанско! Писнаха ми тъпите селяни, които даже не могат да говорят на нормален български език да се напъват ежедневно!
11
6
 
2
 
! Отговори
Краси преди 6 години
Над 2 000 метра нямя гора, расте само трева и клек.Аман от пишман платени еколози.
10
0
 
5
 
! Отговори
Защооо? преди 6 години
Супер тъпо е да се правим на андрешковци и по светци от папата. Лифт е нужен за да се спре абсурда с висенето като *** на ревер за едното спускане, но е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА и ЗАБРАНА за последваща "оправдана" сеч и мародерстване по дъветата, гората, за да неберем плодовете от глупостта си - свлачища, наводнения, пожари и още природна мъст от оголването и бетонирането по горите. За вторият лифт зелените да "изпросят" едно немалко залесяване и поддръжка на оголено било, връх или друго
9
5
 
4
 
! Отговори
текстил преди 6 години
На бедна, мизерна и нарочена за корумпирана държава не бива да й се позволява да развива високата технология в туризма- алпийските ски. В подобни държави се изнасят нископроизводителни и стари технологии с много ръчен труд и заплати общо до 700-800 лева. Нямаме и имидж за такъв туризъм, но имаме имидж на слаборазвита страна и поради това със запазена природа, която да "пазим" по перверзен за хората начин. Бизнесът с резервати, обаче, изисква още да намалее населението.
8
2
 
8
 
! Отговори
Лично мнение преди 6 години
Вторият лифт на Банско няма да реши проблемите, защото има презастрояване и много голяма леглова база, която в момента не работи. Тази леглова база "само чака" втория лифт, за да се включи в пазара. И други в околностите се готвят. До момента по пистите горе в планината беше ОК. Не мога да преценя какво ще се случи с двойно повече хора. Не вярвам. Наистина не вярвам. Опасно е. Мъчно ми е за планината.