Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!

Премиерът призова БСП и ДПС да не провалят председателството
199
Борисов готов да премисли за мораториума: Майка ми умря от рак!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов е готов да преразгледа мораториума за лекарствата, ако трябва и след среща с президента Румен Радев. Борисов обяви това пред български журналисти в Брюксел.

"Майка ми, Бог да я прости, умря от рак. Ние със сестра ми си продадохме, каквото имахме тогава, за да й купуваме 8 хил. долара молекула, някакво свръхново лекарство и на втората седмица жената си умря", каза премиерът Бойко Борисов.

Още по темата

"Не искам да си играят със страховете на хората. Ще го вкараме пак в парламента и ще го решим", коментира той. По думите му, ако дадено ново лекарство го има в 1/3 от страните от ЕС, ще го купим и ние.

Борисов заяви, че изобщо не обръща внимание на лидера на социалистите Корнелия Нинова.

"Имаше избори със служебно правителство от президента Радев. На всеки 6 месеца, като на някой нещо не му харесва, да правим избори ли?! И то точно по време на председателството ни, когато полагаме толкова усилия", коментира премиерът.

Борисов смята, че БСП и ДПС искат провал на председателството и ги призова да проявят разум.

"Само вижте как са подбрали датата на вота на недоверие. Това ли е градивната опозиция? Те умират да се сринем и в руините те да се опитват отново да крадат. Ще се съпротивляваме този път много", категоричен бе премиерът.

Според Борисов Естония се е справила добре с председателството си, особено в сферата на киберсигурността.

"Техният екип ще продължи да работи с нашия, а после и с австрийския, за да може да не се прекъсне процесът и нещата да се продължат", добави той.

"Аз знам какво говорят Юнкер, Меркел, Макрон, Ципрас. Всички са категорични, че трябва да запазим моста с Турция, защото иначе всички тези бежанци, които са там, ще дойдат в Европа през България и Гърция", обясни премиерът.

По думите му темата за Brexit е много сложна. "Аз тайно се надявам, че един ден Великобритания ще се върне в ЕС след всичките мъки, които ще преживеем и те, и ние", коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И неговата майка починала от рак. Бог да я прости жената... Само не разбирам, нямаше ли някой приближен "сириец" да ти удари едно рамо със скъпите лекарства по здравната каса? Или и майка си жертва за едните пари? Какво направи с тея пари после? Луканки не си купувал, това се знае. Какво си купи с парите от лекарствата за ***?
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВождВожде гламав, пи ли си лекарствата и как успя да избягаш от психото?
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много е тъпо да плащаш за нещо, което не знаеш какво е и какво и как лекува, като можеш с тия пари да помогнеш на хора, които имат реален шанс! кои са боговете ви!?
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 126Ти добре ли си бе малчуган?БОРИСОВИ ЛЪЖИ: ЩЕ ПРЕРАЗГЛЕЖДА ГЛАСУВАН ЗАКОН. МАЙКА МУ Е УМРЯЛА ПРЕЗ 1998, ТА, КАКВО ВСИЧКО ПРОДАДЕ ЗА МОЛЕКУЛА ОТ 8 000 ДОЛАРА, КАТО Е БИЛ В ИПОН!? БОРИСОВ, ТИ МОЖЕ И ДА СИ ***, АМА НИЕ НЕ СМЕ, ЗАТОВА И НЕ СЕ РАЗБИРАМЕ!
119
11
 
4
 
! Отговори
Вожд преди 6 години
До АнонименТака е ,анонимнико-комунист! По света ,в нормалните държави ЕДИН командва и всеки го знае! Докато вие,жалки комунисти,винаги сте се крили зад Партията ! И сте вършили чудовишни поразии в България! Отдавна трябваше да ви интернираме в Сибир,където ще можете да управлявате с путинчетата.
118
0
 
5
 
! Отговори
Моканина преди 6 години
няма "бяла ластовица", иначе Стив/и/ Джобс ще ше да си я пръча! а и не само той! Бог да ги прости!
117
0
 
12
 
! Отговори
аре стига бе преди 6 години
популизъм, и пак популизъм, не разбрахте ли, че и 10 млрд да заделят за здравеопазване докторите ще ги занулят и пак ще искат! ако няма реформа и мародери увиснали по стълбовете или разтреляни по стадионите! нови лекарства - винаги ще има, световната фармацефтична мафия си играе със слабоста на хората! от тва ли ще правите политика! нямате срам! нови лекарства - хора съвсем сте изтрещяли!
116
7
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До ивановТоварищ, не си научил добре Българския език.
115
2
 
21
 
! Отговори
Супер АФЕРА преди 6 години
До афераАми - да. Ето я приликата и гьонсуратлъка. Спомнете си сълзите и кърпичката на Цецка като кандидат президент! Виждаме същата пощлост, нахалство и безрадостност. Ами, само му вижте физиономията на снимката. Добре са го хванали в крачка. Преди да почне да омайва журналистки. Вече е това май все по-трудно ще му се получава. Издиша и все повече дава фира....
114
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо Мраз от Банкя пак вдига всичко , само доходите на хората не
113
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА СЛЕДНАЩИТЕ ИЗБОРИ ЕЛЕКТОРАТА МУ ЩЕ Е ОЩЕ ПО-МАЛЪК НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ ФИНАНСОВО СЪСИПАНА С ОГРОМЕН БОЙ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ВЗЕТИ ПРЕЗ МАНДАТИТЕ НА БОРИСОВ И НАПЪЛНО ИЗХАРЧЕН ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ КОЙТО МУ БЕШЕ ОСТАВЕН ОТ ПРЕДИШНИТЕ!!СЕГА РЕЗЕРВА НА БЪЛГАРИЯ Е СЪСТАВЕН ОТ ЗАЕМИ ВЗЕТИ ОТ БОРИСОВ ЗА ДА ЛЪЖЕ , ЧЕ ГО ИМА!И НА ЗДРАВНАТА КАСА ВЛЯ БЮДЖЕТА В ОБЩИЯ И ГО ПРОФУКВА ВМЕСТО ЗА ЗДРАВЕ И ФАЛИРАТ БОЛНИЦИТЕ!!ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА 2016-ТА ЗА БУДА СА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ И СА ЗА ЗАТВОРА!
112
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗБОЖНИКА БОРИСОВ ЩЕ СЕ МЪЧИ ВЕЧНО В АДА ЗА ОГРОМЕН БРОЙ УБИЙСТВА НА БЪЛГАРИ!!!!ДАНО БОГ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО И ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГО НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2016-ТА ГОДИНА!!!!
111
0
 
10
 
! Отговори
Jert преди 6 години
Иййй разпердушинихте го Бойко за тия 8хилки ей... преди дваесе години как да се помни. Важното е че се е сепнал нещо
110
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е ако *** беше умрела от запек какво?
109
5
 
29
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Не че другите партии управлявали до сега България са цветя и рози, но тези от ГЕРБ са си най-обикновени б.андити. Начело с мутрата Борисов. Той щял да преразгледа мораториума. Ами нали това го реши парламента. След като той ще има последната дума за какво ни е парламент.
108
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2010-ТА ГОДИНА БОРИСОВ СМЕНИ ЛЕКАРСТВАТА НА ОНКОБОЛНИТЕ С ЕВТИНИ ЗАМЕСТИТЕЛИ ЗА ДА СИ СПЕСТИ ПАРИ! РЕЗУЛТАТА БЕШЕ, ЧЕ УМРЯХА 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОНКОБОЛНИ 2011-ТА ГОДИНА СПРЯМО 2010-ТА ГОДИНА!!!
107
15
 
7
 
! Отговори
ист преди 6 години
Уважавам протестите на гражданите за повишаване цената на водата.Обаче се забравя че водата е стока, и за да дойде до кухнята преминава дълък път, който трябва да се ремонтира.Протестиращите уж са плащали за превоза с рейсове, но никой не показа болет или касова белажка. Кой плати превоза. НАП да провери издавани ли са касови бележки или билети.Или рейсовете са направили черни курсове.
106
2
 
27
 
! Отговори
123 преди 6 години
Едно прегласуване под диктовката на тоя сладур ще докаже, че сме премиерска, а не парламентарна република.
105
3
 
18
 
! Отговори
иванков преди 6 години
До ивановМ-да... Вече *** доста се олива Б.Б. И о(по)сира. Както само той си знае. Важното е ние да не му пригласяме, да не се правим на разсеяни, Понеже все повече нас ни засяга и дотяга. Крайно време е да ВДЕНЕМ....
104
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той бил готов да размисли!!!!!!!!!!!