Нинова отвръща на Доган: Вот ще има! Ясно е – само БСП е опозиция!

ДПС иска да смени Патриотите в кабинета, убедена е червената шефка
22 дек 2017 14:30,
246
Нинова отвръща на Доган: Вот ще има! Ясно е – само БСП е опозиция!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че вот на недоверие ще има въпреки изявлението на Ахмед Доган, че кабинетът на ГЕРБ няма алтернатива.

Вчера почетният председател на ДПС обяви в слово пред актива на партията, че няма партия, която може да вземе властта, ако правителството на Бойко Борисов падне. Доган призова всички политици да се грижат за стабилността в държавата.

Словото му идва седмица след като БСП и ДПС обявиха, че на 17 януари ще внесат вот на недоверие срещу правителството заради корупцията.

Още по темата

Днес Нинова коментира думите на почетния председател в специално изявление, изпратено до медиите. Тя обвини Борисов, че сам е поискал помощ от Доган, притеснен от напрежението в страната и от предстоящия вот на недоверие.

"Помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов", констатира Нинова.

Тя коментира и друг акцент от словото – че присъствието на Патриотите в кабинета е грешка.

"Разбирайте в подтекст: Махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", анализира Нинова.

Лидерката на БСП обръща внимание и на призива на Доган всички да пазят стабилността.

"Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство. Благодаря, ние не сме съгласни!", пише в изявлението си тя.

Нинова допълва, че БСП иска промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството.

"Вот на недоверие ще има. Конгрес на БСП го реши, парламентарната група ще го внесе. Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива", заключава тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ви ли е обидно, бе, герберасти, да ви подкрепя най-мразеният политик в България?
86
2
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
"... ЗНААЯЯ...КУКЛА СИ ТИ...СТУД МЕ ПОБИВА ОТ ТВОЙТЕ ОЧИИ...!!! ...-ЧУУ.ДЯ СЕ ИМА ЛИ ВЛАСТ...ТЯ ДА ДАДЕ ЖИВОТ И НА ВА.АС !!!
85
4
 
13
 
! Отговори
BGN преди 6 години
ААА Кралят слънце незаменим :)))Пък Борисов к'во бил казал... един закон не са прокарали без подкрепата на дпс .....
84
21
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Това, че Доган подкрепя в момента ГЕРБ, не води до подкрепа от страна на ГЕРБ. Борисов не веднъж е казал, че с БСП /ДПС коалиция НИКОГА!! Това трябва да е ясно на всички платени *** и да не се опитват да манипулират общественото мнение! Защото от ГЕРБ знаят, че ДПС са като БСП, партия на кражбАта изнудванията и задкулисните игри и спекулации!
83
1
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До АнонименЗащо да идват арабеските..идете вие при тях,щом не ви изнася тука!
82
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Това, което е останало скрито - покрито на разговорите в сараите, че по посака на патриотите се е изляло тонове помия... - ееееееех, ако не бяха тиа гадни патреоте, пак щяха да балансират властта и да разпределят порциите... - дръжте се патриоти, бъдете единни и още по-силни - вие сте единствената сила след ГЕРБ, а двете заедно сте непобедими...
81
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига джафка пък и ти ***, на ли ви видяхме и вас с ония мазен евреин с противната усмивчица Станишев, всички сте еднакви крадци и мушеницу
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои гледат с едно око като Ран и виждат само кражбите на Нинова и компания.Чудовищните грабежи на боковата партия са тема табу.Никога няма да се разберем и не може да живеем заедно като народ,така че да идват арабески и *** и да се затрием като племе.
79
14
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Курнелкеее,курнелке!От никъде помощ.Така си''осрала окопите''че забърсване няма.Продължавай да плюваш по всички и накрая ще си намериш мястото-в затвора!
78
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО КОЛЕДА СТАВАТ ЧУДЕСА- ДАЖЕ И ДОГАН РАЗБРА ЧЕ С КОМУНИСТИТЕ В СЪЮЗ НЕЩАТА НЕ СА ДОБРЕ.
77
18
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Хипотетично, ако вота мине... - може ли някой да посочи поне един кадър на БСП, който ще влезе в правителството и ще работи на ползу роду... - Кирчо Добрев с куфарчетата ли, Дългият инкасатор милионер ли, бедната Масларова присвоила 11 милиона само от една държавна поръчка, Гуцанов хванат с пликове пълни с пари на работното си място или приватизаторката ще бъде самотният ездач яхнал бял кон...
76
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 9 по Рихтер ще ни оправи.
75
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдееее, нещата излязоха на яве... герб + дпс = вечна неразделна любов
74
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тва че Сланинива е слаба в главата го знае дори фуражката Радев
73
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП Е В ИЗОЛАЦИЯ АААААААААААААААХАХАХАХАХАХАХААА
72
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доган разбра ,че орталъка с БСП може да го изхвърли на следващите избори и побърза да се отдели от Корнелия.
71
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чуя комунистите,умирам от смях.В сравнение с гърци и сърбипо време на всв,у нас са нищожна част.Те са следствие,а не причина за нещата.Проблемът е ,че държавите винаги се млатят.Още от римско време и победителят получава побединият,а победеният работи за победителя.По съветско време,суверенитетът беше частично ограничен,но имаше живот,икономика,работа,животСега няма никакъв суверенитет,няма живот.Всеки ден се млади хора се мятат от балконите от безизходице.Проклети да сте,колонизатори
70
6
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Ми че то ДПС И Герб винаги са били едно!
69
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещата си дойдоха официално на местата.Вече Баце няма как да отрича-ГЕРБ,ДПъСъ,и патръотътъ както казват мюсюлманските им партньори.
68
19
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
По погледа Нинова ми прилича на бедно гаврошче застаноло пред блескавата витрина на властта... - "и колко скръб в очите блескави - и колко мъка се чете"...