България – посредникът между ЕС и Турция. Възможно ли е?

Мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта Вежди Рашидов
9 яну 2018 12:40,
98

В момента мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той бе един от представителите на българската делегация, водена в Истанбул от премиера Бойко Борисов, за тържественото откриване на възстановената българска църква "Свети Стефан".

По време на празничното събитие България пое нелеката задача да бъде посредник между ЕС и Турция по пътя на южната ни съседка към европейското семейство.

Още по темата

"Турция също е на Балканите и гранични с нашата държава. Не бива да сме настроени много лошо... Естествено е българският премиер да води една мирна политика с граничещите с Европа държави. Не подценявайте Ердоган, той е много сериозен политик", коментира Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че между България и Турция има много добра дипломация и липсва напрежението.

"Защо да не дойде Ердоган като откриваме български паметник? Турция от 50 години кандидатства за ЕС, а Борисов поддържа мира с нашите съседи", отбеляза той.

Вежди Рашидов коментира и показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов. Той призна, че не се е познавал лично с 49-годишния мъж, но е чувал само добри неща за него.

"Проблемът е обществен, трябва да се реши през правителството. Лошото е, че няма разкрития - това показва, че уличното правораздаване е по-силно от законовото. Хората се убиват за пари, за територии...", каза Рашидов и предположи, че убийството е свързано с бизнес интереси.

Бившият министър на културата препоръча да се занижат очакванията към започващото европредседателство на България. По думите му това е една чиновническа работа и ако топката е по-ниско, ще бъде по-полезно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-много още 5 години, и ЕС'то не само ще клекне пред Турция, но ще премине в поза "чело плътно прилепено на земята, дюпето високо вдигнато във въздуха, с пола над кръста и гащички под коленете"! Някой може ли да ми назове един-единствен съюз, който да е преживял прокобата на българското членство???
62
8
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
До АнонименДа се надяваме по-бързичко да се самоунищожат - с тази скорост, до две поколения!--------------Ще си отанеш с надеждите! България е страна с 15 вековна история, култура и традиции.България в момента е лидер на балканите и най-развита страна от всички.
61
2
 
10
 
! Отговори
под мушамата преди 6 години
Появиха се тук-там известия за какво се е договорил раята с пашата.Не да боядисат софийската джамия,а да дадат на концесия Западно родопския масив Момчил войвода" за добив на злато.Условията-като при Дънди крокодила,че и по добри.Злато за 47 млрд.отива в Турция,поне така пишат...
60
2
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Ракът е поредното ми разочарование!
59
3
 
5
 
! Отговори
фостатанаВарг преди 6 години
Поздрави на шуменския гейхобит-педофил ВАРГ, който работи като модераторченце и пар.цал на повикване в сайта. Следващото убийство ще го лепнат на теб, готви се.
58
3
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
До-61анонимен.Щом не ти харесва тук,никой не те държи насила,свободен си да напуснеш,и да се заселиш при *** на юг,виждам,че на там те тегли.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигорно братовчеде не сие зела пая и си я засегнал явно е еи умнице моя влюбен съм
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-целомъдрото решение на проблема с цирея на балките *** тази *** да се разтури и разпредели между народите, способни и кадърни в изграждането и поддържането на фунциониращи държави като румънци, македонци, сърби, гърци и турци. Единственият проблем е какво ще правим с това прокажено племе бълхарско, защото никой не ще дори да ги докосне с 10 метров прът, камо ли да ги желае в своята си държава! Да се надяваме по-бързичко да се самоунищожат - с тази скорост, до две поколения!
55
2
 
6
 
! Отговори
**** преди 6 години
България троянският кон на Турция,какво е това сближаване на нашите мал.оумници,много добре знаят,че в Турция са на власт ислямисти,и пак лобират за тях,имам усещането,че управниците ни са мазохисти,и не са чели историята ни по задълбочено,не се учат от грешките ни от миналото,и допускат същите грешки,грешки на доверие на друговерец.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туи то разработила се комписпециалистката явно недоволства вируси праща
53
2
 
7
 
! Отговори
закривай преди 6 години
България не може да оцелее ама ще оправи Турция.
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няколко окръга в северозападна *** изразяват желание да се отделят от тази балканска ***, която незнайно защо все още се води за държава. Покрай тези окръзи териториите, които са заграбени от Румъния и подарени на бълхарите от страна на Русия трябва да се върнат обратно на румънците. Накратко, южната граница на Румъния трябва да минава по билото на Стара Планина. Също така окупираната западна Македония, или пиринска Македония трябва да се върне обратно на Македония.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ще падне с преврат или не и Турция ще се разпадне и кщрдите ще се освободят а българите ще царуват в Цариград..
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никакъв мост. Само по-висока ограда и дъъъъъъъъъъълго минно поле.
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за България е важна само Македония? що за глупост съгласен ли си да вземат Кърджали и да върнат Македония?
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, не е възможно.турция въведе смъртното наказание.турция въведе бурките отновотурция извършва геноцид срещу кюрди, и не е признала геноцида над арменците,Турция окупира Кипър.турция води саморазправа с хиляди противници след пуча, лишавайки ги от техните права като например - адвокат или право свободон волеизлияние.турция отдаван не е европейсак държава и не заслужава да бъде третирана като такава.
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Кратуне, подобието на държава *** до вчера се управляваше от един валия, назначен от Високата Порта. Равноподобно посрещане щеше да а, ако бълхарският башбакан беше посрещнат и приет от директор на начално училище в Тюркийе. Коскоджаман ти султан Ердоан си направил труда да отдели време за башбакана на бълхарите, ама они пак недоволни! Бълхари бълхари ...
46
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За България е важна само Македония а не западните балкани или Турция, защото са ислямски. Ако Турция върне Одрин и Сърбия Димитровград тогава може да им помогне в замяна. А така помощ без нищо в замяна е глупост и е в полза само на НАТО.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това говори ли за равнопоставеност?..Че кой е казал, че са равнопоставени? Единият е президент на Турция, другият е само башбакан на България
44
1
 
4
 
! Отговори
L. преди 6 години
А Турция ще ни посредничи с Русия?