България – посредникът между ЕС и Турция. Възможно ли е?

Мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта Вежди Рашидов
9 яну 2018 12:40,
98

В момента мирният диалог с Ердоган е много полезен, подчерта бившият министър на културата Вежди Рашидов. Той бе един от представителите на българската делегация, водена в Истанбул от премиера Бойко Борисов, за тържественото откриване на възстановената българска църква "Свети Стефан".

По време на празничното събитие България пое нелеката задача да бъде посредник между ЕС и Турция по пътя на южната ни съседка към европейското семейство.

Още по темата

"Турция също е на Балканите и гранични с нашата държава. Не бива да сме настроени много лошо... Естествено е българският премиер да води една мирна политика с граничещите с Европа държави. Не подценявайте Ердоган, той е много сериозен политик", коментира Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че между България и Турция има много добра дипломация и липсва напрежението.

"Защо да не дойде Ердоган като откриваме български паметник? Турция от 50 години кандидатства за ЕС, а Борисов поддържа мира с нашите съседи", отбеляза той.

Вежди Рашидов коментира и показния разстрел в София на бизнесмена Петър Христов. Той призна, че не се е познавал лично с 49-годишния мъж, но е чувал само добри неща за него.

"Проблемът е обществен, трябва да се реши през правителството. Лошото е, че няма разкрития - това показва, че уличното правораздаване е по-силно от законовото. Хората се убиват за пари, за територии...", каза Рашидов и предположи, че убийството е свързано с бизнес интереси.

Бившият министър на културата препоръча да се занижат очакванията към започващото европредседателство на България. По думите му това е една чиновническа работа и ако топката е по-ниско, ще бъде по-полезно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня ден затова ли имаше групов чат от умния ми специалист у феисбук мила моя ко минеш още един път ще те благославям от сутрин до здрач целогодишно.
42
1
 
2
 
! Отговори
ZZP NL преди 6 години
До Василев-A turkata ikonomika pred nemskata kikva e,kirlivi tsirvuli, muhlasali domati i ibritsi ot rijdasla lamarina.
41
2
 
9
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
дайте да разграничим понятията! Българията не е посредник а куртизантката! Станахме за посмешище, че ББ е пощенския гълъб, ехото на Ердоган и прочие, а после ходи та прави мили очички и на Канцлера Меркел. Това не е достойна позиция, а наведено положение пред няколко господари! Срам ме е от такива държавници, дето кой каквото не си е поискал- това не е получил от татковината ни, за които дадоха живота си Левски, Ботев и Бенковски !
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се чуди че видиш как са преразпределени крадат без да им мигне окото и имвярват вчера затова дремеха на витоша два часа зарибитилен процес боико дали знае
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми при четри пет стаи извънземни да са стоков оборот как се прибира но друго мие чудно не фигорират в структората тогава как се отчита
38
2
 
13
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Българската икономика е колкото на един истанбулски занаятчийски квартал!Агент Тони Бергамо!ЦРУ!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то при тоя дялов лимит те са изпълнили плана за половин година ние другите има да гоним че сивата икономика цъвти из малките градове и контрола го няма
36
1
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Показателен е само фактът как Ердо приема Баце. Посреща го стъпал на стъпала над нивото на пристъпващия към него Борисов и се снима с него в зала в която единственото българско знаме е едно мъничко, сложено на масата пред двамата. Това говори ли за равнопоставеност?
35
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Да е жив и здрав Кирил Добрев че съм на заплата при него. Иначе лошо. А и Корделка е една убава , убава...!
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно рускините им са омръзнали че минаха на третия пол
33
3
 
2
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 29 Абе вие *** се за плащане бълнувате, ама все плащанията ви подминават . Лоша работа. Магия ви е направена.
32
1
 
9
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Тези приказки, че Баце щял да посредничи на Ердо пред Европа са глупости на герберастки калинк, които се опитват да придадат някакъв смисъл на мастийското поведение на Баце. Баце не е фактор в Европа, а Ердо се има за твърде велик султан, за да разчита на него.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Верно е на износване е
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интеревно мие тия кабинети как побират 80 човека като максимума е 20 йонко де си брат
29
0
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 6 години
То и ***..на опитал да подкваси язовира , ама не се получило. Опитването му е майката.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце новите програми ги дадохте на старите фирми нали 80 човека е събрала една ние малкия бизнес данъци ли да плащаме а кое понапред замислете се на кого какво давате щото на изборите няма да гласуваме повече измамници такива данъци плащаме дали ги на некъдърни сдружения вирнали нос като попове
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е платиЛ Ердоган на Тиквака за да лобираР Ердоган сакат ли е да ходи сам да си проси еврочленство който убива кюрди стои пред портите на ЕС и плаща на Тикваци.
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достатачно е да прочетеш коментарите под статиите. 90% не вярват на МВР, 9% са ГЕРБЕРАСТИ които ги е ***--------------Да, защото 90 % от коментарите ги пишат комунисти на заплата към Позитано 20.
25
1
 
0
 
! Отговори
неверник преди 6 години
НЕ ! казах !
24
1
 
3
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Защо Ердоган , да не би да е на легло, че не може да хване самолета и да отиде в Брюксел , Париж или Берлин!!!Ако някой ми каже в човешката история, кога треторазредните незначителни държави са били посредници на великите сили, веднага на мига спирам да пиша ковентари!!!Посредник може да бъде Русия,САЩ ,Великобритания,Франция,Германия или Китай!!!Агент Лейди Кералайн Дохърти!ЦРУ!!!