Уточняваме курса евро-лев и в чакалнята... на Еврозоната

Очаква се първите месеци на тази година да подадем документи
15 яну 2018 09:30,
200

Преди да бъдат подадени документите на България за така наречената "чакалня" за еврозоната трябва да се проведат преговори за уточняване на курса евро-лев.

Още по темата

Това обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на бюджетната комисия Никола Александров, след като през седмицата финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към еврозоната през първите месеци на 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
2
 
! Отговори
До 150, 138 и т.н. преди 6 години
Мисля, че имам една резонна причина за търсенето на нашенската 10-левка в Австрия. През обедната почивка говорих с една приятелка и тя ме подсети.Вече ти писах ти за Некерман, но те бяха на 2-ро място. В края на 80-те най-популярни с каталожната си търговия у нас бяха Квеле (Quelle), които са ... австрийци. Сега са история, отдавна изкупени от Отто, но в края на Хепи Соц-а отвсякъде си бяха фактор и конкурираха успешно Кореком-ските стоки. Само трябваше да почакаш около месец за доставката.
155
4
 
7
 
! Отговори
борд и уточнение? преди 6 години
Ама никой няма да променя курса. Той само ще се уточнява!
154
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мисля, че е ще ни пуснат директно към еврото без да махнем фиксираният курс преди това. За това си има икономическа логика. Вероятно курсът на левът ще се отвърже от еврото, за да се установи на по-точни стойности.
153
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще преговаряте, нали сме във валутен борд. Или някои пак ще договарят комисионни.
152
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените ще си останат същите, което е било 1 лев, ще си остане 1 евро, а заплатите ще паднат наполовина. Както беше в Германия, Франция ,....
151
1
 
15
 
! Отговори
Скарлет преди 6 години
Апропо, правилото "Раэделяй и владей", се прилага в неиэвестни в историята на човечеството мащаби!!! Стремежът на неолибералната глобална олигархия, е да наложи икономическо робство на страните членки на ЕС, беэ да се съобраэява с националните интереси на държавите!!!
150
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във валутен борд курса не може да се променя.
149
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 150Много си зле даже са те учили фалшиво и лъжливо. БАНКНОТАТА ОТ 10 ЛЕВА НА ТОДОР ЖИВКОВ ВСЕ Е ВЗИМАЛА И НА ЗАПАД ЗАРАДИ ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ(ЗЛАТНА НИШКА) .. ТАКЪВ. БНБ ПОКРИВА НОМИНАЛА В ИСТИНСКО ЗЛАТО И ИМАТ ИНТЕРЕС ЗАПАДНИ ХОРА, КАТО ВЪРНАТ БАНКНОТАТА В БНБ ПОЛУЧАВАТ ЗЛАТО. АМА ВЕЧЕ ЗЛАТНАТА МИНА НЕ Е НА ДЪРЖАВАТА И БНБ.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен икономически критерии има и политически критерии, например корупцията ....
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В чакалнята ще сме поне 3-4 години
146
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курса ще си остане същия, само където заплатата вместо 700 лв. ще ти е 350 евро и цените ще са в евро делено на 2 от сегашните
145
3
 
6
 
! Отговори
Тоз дету ги разбиръ преди 6 години
"Ми то, заплаткат ми ши стани от шестин левъ на тристъ евру, *** ляба, ши стани от идно левчи на идно евру. Ко ша прая ... ?"
144
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се набутаме във финансовата матрица и ще ни пуснат по дълговата спирала като Гърция, Италия и Испания. Вечно зависими. Вечно принудени да вършим това, което ни заповядат. То не че сега е различно...И каквото и да става, ще има стабилност и пълен джоб за една шепа хора Народът да му мисли.
143
15
 
3
 
! Отговори
Русофиль преди 6 години
Не е ли по-добре вместо в еврозоната където ще ни ограбят като ни искат 2-4-6 или 8 левчета, (каквото е реалното съотношение) за еврак, да се присъедини към азиатската зона където ще ни дадат и то с охота по 50 златни рубли за лев?
142
2
 
20
 
! Отговори
Заробени преди 6 години
На държавите от източна Европа със средна класа не им трябва евро. При нашата двуполюсна система на олигархична-офшорна класа и преживяващ народ и трябва европералня. Повеля на боко от юнкер.
141
2
 
7
 
! Отговори
До 150 преди 6 години
Не само си далеч от нещата, но не искаш и да разбереш, въпреки че уж питаш. Отиди и виж какви са курсовете сега в някое обменно бюро, което купува и продава и валути, за които няма централен курс, така наречените екзотични валути! После помисли откъде са взели курса за тях .... Най-смешното е, че официалните курсове са винаги в резултат на курсовете, по които се търгуват валутите, а ти смяташ, че те се търгуват по официалния курс - голЕм смЕх.
140
6
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 150: След като са ги изкупували (а беше така) сигурно са имали какво да ги правят. По това време имахме по-голям обем на износа, отколкото на вноса - по-качествените стоки се изнасяха. Сега е обратното - търговският ни баланс постоянно е на дефицит.
139
0
 
1
 
! Отговори
до 106/7/22/27 преди 6 години
Защо пък реши че аз точно искам да минаваме на плаващ курс? Обърни въпроса към човека, дал интервюто. А това за борда, в който всички в ERM задължително били влизали ти отне доста време да го измъдриш и някакси противоречи на писанието ти от предния коментар "дали и как държава ...",някакво си политическо решение, ЕЦБто какво щяло да иска не си знаел. Щом казваш дали и как, значи изобщо не е изключено. Хайде, там в отдела на която държавна институция работиш първо мислете преди да пишете
138
1
 
2
 
! Отговори
До До 134 - 2 преди 6 години
И още нещо. Ако се сещаш за площадчето на Гарибалди, срещу колоните където по времето на Соц-а бяха магазините на модна къща "Валентина", като тръгнеш по посока на Телефонната палата и Градската галерия, отсреща имаше баничарница, фото и разни други магазинчета. В този на ъгъла със Стефан Караджа, под витрините имаше банкноти от Соц-а, в това число и 200 левова с кафеникавия дизайн на 20-толевката, но по-голяма.Не помня да е имало такава банкнота в обръщение преди 89-та, но я видях "на живо"
137
2
 
9
 
! Отговори
До 147 преди 6 години
Да кажем, че съм много далече от нещата, обясни ми какво ще ги прави френската или австрийската банка онези 10 лева? Кажи ми на какъв курс ще ти ги обмени касиера, след като няма централен такъв? По същата логика можеш да си нарисуваш една банкнота от 1000 лева и да отидеш да си я обмениш в Австрия. Пишеш абсурди! Не можеш да разменяш нищо срещу нещо, освен ако не намериш някой наистана много *** човек.