Караянчева за конвенцията: Не клати властта и няма да се отлага

Снощи са получени разяснителни записки към документа
19 яну 2018 10:10,
94

Решението на Патриотите да не подкрепят приемането на Истанбулската конвенция няма да доведе до напрежение в управляващо мнозинство. В това е убедена председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата

Вчера "Обединени патриоти" категорично заявиха, че са против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепят.

Също така те призоваха ГЕРБ да я оттеглят и да не я вкарват в Народното събрание, защото имало нарушения при подписването ѝ. 

"Дискусията за Истанбулската конвенция няма да бъде отложена. След обсъжданията, които предстои да направим, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени много неточности и то ще разбере какво всъщност налага тя", каза шефката на парламента пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че късно снощи са били получени разяснителни записки и възможни резерви, които могат да бъдат приложени в определени допускания на Истанбулската конвенция.

"Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзвук на всичко онова, което се насади в общественото пространство и притеснява хората. Парламентът е длъжен да даде възможност на всички, които имат мнение по въпроса, да го изкажат. Затова и разговорите ще бъдат отворени. На тях ще могат да присъстват различни неправителствени организации и хора, които са заинтересовани от темата", подчерта председателят на парламента.

Според Караянчева някои от спорните текстове биха могли да се заменят с други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Aaaa...... и мента и мента тя е в класацията.
5
1
 
45
 
! Отговори
жалки продажници преди 6 години
Бойко и ГЕРБ чакат да им се спусне някакво разпореждане и го изпълняват безприкословно!Защо така бе!Няма ли тука национално отговорна политика!
4
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендърите пак почнаха да три...търкат мненията на хората!
3
1
 
34
 
! Отговори
българин преди 6 години
айде да им покажем какво няма да разклати!
2
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая до шести клас не можеше да говори български, сега председател на Българското НС.Няма такъв цирк и толкова *** народ.
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало да разклати властта!?! Ама ще разклати обществото, той Вождът обеща да вади крайъгълни камъни, само и само да не му ритнат табуретката....