За речта на Борисов в Страсбург: Дълго ще се помни!

Мартина Ганчева, Bulgaria ON AIR: Евродепутатите с позитивни реакции
19 яну 2018 12:15, Елка Василева
96

Успя ли България да спечели доверието на Европа след представянето на премиера Бойко Борисов в Страсбург?

"Българските журналисти в Страсбург се фокусираха върху вътрешната политика. Разбираемо, тъй като в страната ни нещата врат и кипят. По време на речта на Борисов и евродепутатите обърнаха внимание на случващото се в държавата ни. Поинтересуваха се от парк "Пирин" и Истанбулската конвенция", разказа журналистът и специален пратеник на Bulgaria ON AIR във Франция Мартина Ганчева.

Още по темата

Тя сподели, че отзивите след речта на министър-председателя са били на 90% позитивни, като само "Зелените" са реагирали остро. Всички бяха категорични, че това е една страхотна реч, че Борисов много ясно знае как да си поиска и умело стопява дистанцията, обясни тя пред "България сутрин".

"През този ден нямаше критики и дълго време ще се помни и говори за речта. Юнкер отново прегърна Борисов с мечешка прегръдка и здраво ръкостискане. Но не такива бяха отношенията с Таяни. Вероятно той се изнерви, тъй като протоколът се наруши – на подобен форум не се коментира вътрешна политика", подчерта Ганчева.

По време на речта си в Страсбург Бойко Борисов каза, че България ще ратифицира Истанбулската конвенция.

"Истината е, че евродепутатите, които ни посрещнаха в Страсбург, организираха затворена пресконференция. Те споделиха своите притеснения и бяха озадачени, че в България много се спекулира с тази конвенция. Те предложиха да се проведе мащабна медийна кампания в страната ни, за да се обясни, че ние просто сме се загубили в превода. Предстои изцяло нов превод на Истанбулската конвенция на български. Тя няма нищо общо с еднополовите бракове", заключи гостът в студиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най глу.пав.ия премиер който някога сме имали, и най жалкото е че е трети мондат.Иво Христов не си прав за 80% повече са, а иначе ще се запомни с глупостите които каза, гледах го на живо.Видях подигравателните усмивки на другите делегати. Само наш Боко заслепен от глупоста си не може да прогледне, че никой не ни взема на сериозно.Няма такава държава.
41
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, някои медии ще се напакат хубаво около това председателство!
40
2
 
34
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Както по Тошово време имаше "номенклатурчици" така днес същото се наблюдава сред част от журналистите - "журналисти-номенклатурчици". Т.н. "журналистка" Мартина Ганчева набиваща се с лигавото си говорене е трябвало да си завери командировъчното все пак. А тези двамата водещи ги гледах вчера как недопуснаха и една критична дума да бъде казана в студиото им от друга поканена защитаваща обективната страна в изложението или по точно в излагацията на лицето Борисов
39
0
 
34
 
! Отговори
Бостанджи преди 6 години
Сега! Да се разберем! Речта на Туск у нас или речта на Борисов там!? Не може и двете да са блестящи, защото са противоположни по всичко - по съдържание, по изказ, по одухотвореност, по тъповатост, по ганчовизъм, по жест, по фонетика, по семантика! Един звеновод в ТКЗС би бил малко по подреден в мислите и говора си от Тиквар Банкянски! Кажи като хората ,,защитени видове животни и растения! какво го подкара като пастир в хоремаг кога запре овцете за вечеря!
38
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко тома наброяват вече "блестящите" му изявления и речи през годините??! То "бисер след бисер" излизат само докато си отвори устата.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Врътка.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамувам се, че вярвах, че европейските лидери превъзхождат по нещо нашия пещерняк. Колко наивно от моя страна.
35
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамувам се че такъв необразован и примитивен човек ми е премиер.
34
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ли е да си журналистическа мишка и за да отгледаш мишлетата си да ти се налага да целуваш страстно оцапания дирник на този и други пpocтaци и усвоители на фондове?
33
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Предстои изцяло нов превод на Истанбулската конвенция на български. Тя няма нищо общо с еднополовите бракове", заключи гостът в студиото."После като я подпишем, ще цъфне някой брюкселски олиго френ да обяснява как трябва да легализираме еднополовите бракове и как сме били подписали конвенцията.
32
4
 
15
 
! Отговори
Борисов да внимава преди 6 години
генерал Бойко Борисов е много ценен.Имаме обаче проблеми с НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВлАСт след 1989 година.Мръсните *** ограбват зверски БЪлгария като ползват спец оръжия и наркотици за внушаване на управляващи идеи и проекти.Крадат десетки милиарди от народа годишно като перат милиардите през корупционни проектчета по оперативни програми
31
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Акo не сме успели да бъдем колония на СССР, то на ЕС със сигурност успяхме. Спускат някакви директиви на хартия и нашите ги сричат и като комсомолски секретаридават нсоки на другите. И с какво ще му запомнят речта? Оня ден разправя как спирал строежи заради щъркелчета и как пренасяли блатни кокичета, все едно слушаме цвъко как вадили с багери трупове на хора, когато го бяха сложили за главен секретар на МВР.Навремето се смееха на Бай Тошо, ама тия го задминаха.
30
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Любимото му хоби е да ходи на гости и да ги посреща. :) Целувки, прегръдки, обещания, планове, проекти и послушание, за които му плащат добре... А българите живеят в "светло" настояще и ги чака още "по - светло" бъдеще....
29
5
 
42
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ЕСМоля да вземете предвид, че тази "личност" не ме представлява!Благодаря предварително.
28
4
 
42
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
С какво ще го запомнят? С простотиите ли? В България вече му свикнахме. Имитира Тодор Живков, но нищо не е направил за България и сме най-бедните в Европейския съюз.
27
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв журналистически Култ към Личността,нямаше и по Бай Тошево време...За титана на мисълта...Просто не ми се пише!
26
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко царство си е имало придворен шут.
25
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 2025-та няма да има малък и среден бизнес, който да ви пълни чиниите с шопска салата и суджуци. След 2030-та няма да има пари за пенсии, невероятна реч, както винаги се говори едно и задкулисно се прави друго и вече 30 години страната затъва все повече и повече, сега има едни *ебили, които си мислят, че страната се развива, но до 5 години ще разберат, че всичко е било изкуствено надуван балон от еврофондове и заеми, реална основа няма, средна класа няма, след 2025-та въобще няма да има.
24
4
 
34
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 6 години
Наистина, всички които бяха със слушалки го разбраха, че още е доста "зелен" а останалите ги питаха защо се смеят. ЦИРК !
23
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Залата беше почти празна. Работещите в ЕС добре знаят, че Сикаджията си е стар бандит, пребивал длъжници с бухалки, крал коли и продавал амфети. Едва ли има по-корумпиран в ЕС от него. Знае се, че е създател на корупцията у нас, че я развива и контролира. Но е послушен и изпълнителен. Каквото му поръчат, изпълнява. Важното е да стои на власт, защото е охраняван добре и не плаща. Дали му време да разтяга локуми и той ги разтегна. Бедна, постна и не свързана. Колко го слушаха, съвсем малко.