За речта на Борисов в Страсбург: Дълго ще се помни!

Мартина Ганчева, Bulgaria ON AIR: Евродепутатите с позитивни реакции
19 яну 2018 12:15, Елка Василева
96

Успя ли България да спечели доверието на Европа след представянето на премиера Бойко Борисов в Страсбург?

"Българските журналисти в Страсбург се фокусираха върху вътрешната политика. Разбираемо, тъй като в страната ни нещата врат и кипят. По време на речта на Борисов и евродепутатите обърнаха внимание на случващото се в държавата ни. Поинтересуваха се от парк "Пирин" и Истанбулската конвенция", разказа журналистът и специален пратеник на Bulgaria ON AIR във Франция Мартина Ганчева.

Още по темата

Тя сподели, че отзивите след речта на министър-председателя са били на 90% позитивни, като само "Зелените" са реагирали остро. Всички бяха категорични, че това е една страхотна реч, че Борисов много ясно знае как да си поиска и умело стопява дистанцията, обясни тя пред "България сутрин".

"През този ден нямаше критики и дълго време ще се помни и говори за речта. Юнкер отново прегърна Борисов с мечешка прегръдка и здраво ръкостискане. Но не такива бяха отношенията с Таяни. Вероятно той се изнерви, тъй като протоколът се наруши – на подобен форум не се коментира вътрешна политика", подчерта Ганчева.

По време на речта си в Страсбург Бойко Борисов каза, че България ще ратифицира Истанбулската конвенция.

"Истината е, че евродепутатите, които ни посрещнаха в Страсбург, организираха затворена пресконференция. Те споделиха своите притеснения и бяха озадачени, че в България много се спекулира с тази конвенция. Те предложиха да се проведе мащабна медийна кампания в страната ни, за да се обясни, че ние просто сме се загубили в превода. Предстои изцяло нов превод на Истанбулската конвенция на български. Тя няма нищо общо с еднополовите бракове", заключи гостът в студиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз не мога да забравя тази реч.Просто защото не съм я запомнил.
21
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особено този диалог:- Това тука работи ли?- Да включено е.- Сигурна ли си....?
20
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя титан на мисълта дoocpа образа на българина за десетилетия напред! После се чудим защо ни асоцират с крадливи и подли човечета без никакъв морал!
19
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи бил и оратор... :))) Не знаех. Добре е, че ми казахте. :)))
18
1
 
37
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Умните и красивите сега са на работа. Довечера ще броим минусите. Ха , ха...
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най се лъже преди избори и лов.
16
3
 
47
 
! Отговори
ВИДЕО преди 6 години
ГЛЕДАХ РЕАКЦИИТЕ НА ХОРАТА КОИТО ГО СЛУШАХА - СТОЯХА КАТО ГРЪМНАТИ ....- ГОЛЯМ СРАМ
15
3
 
10
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
До Само Зелените? Къде си потънал в земята ,да дойдем да те извадим? Съпартийник в нужда се познава.
14
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите на дъртия и дебел ментарджията няма кой да помни!!Някой от ЕС може да му се върже, но тук в България няма кой. Е, платените шутове ще вият колко е велик Монокнижника, но нормалният българин ще се изсмее. Лъжите са му безкрайни!
13
5
 
45
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Простотиите се помнят дълго.
12
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За русофилите, Истанбулската конвенция да се преведе на езика който е дошъл при тях от македонските земи !...и пак няма да я разберат !
11
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се само за руснак ли да се представям, когато съм в чужбина или за македонец?
10
3
 
45
 
! Отговори
Само Зелените? преди 6 години
А ЕНП - собствената им ЕНП? Ами евродепутати, които си бяха махнали слушалките за превод.Ами евродепутатите, които не ръкопляскаха. Ами майтапа, че ББ се борил тридесет години срещу комунистите. Павлова как не премести този микрофон, двадесет пъти го бута Бойко, като ръкомахаше.Който е имал търпението да гледа е видял.Потънах в земята от срам.
9
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се помни я,то такава простотия лесно не се забравя.
8
4
 
45
 
! Отговори
Каква реч! преди 6 години
Блуждаещата немощна мисъл на Боко подстачаше като заек от тема в тема започвайки я с думата "перстектива" и завършвайки я със същото. Честно казано на български не се разбираше тази реч. Това е истината. За "щъркелчетата", тунелите за костенурки и тем подобни там вече беше пределно ясен защото премина на простата си разговорна реч. Услужливата журналистика нека си го възвисява, но това си беше демонстрация по НикитаХрусчовско красноречие
7
7
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно към едно с епизода от "Бай ***", в който той се изтъпанчва пред стреснатите немци в банята и тупайки косматите си гърди крещи ***, Булгааар...
6
5
 
67
 
! Отговори
ББ НУМБЪР УАН преди 6 години
ББ в Страсбург:"Аз самият съм зелен човек","България е първа по нови гори и единствена разширява горите си""Министри съм карал лично да пренасят блатни кокичета"Всичките тунели са за мечки, вълци, костенурки","Водим огромна битка""Избиран съм 11 пъти като победител""Сега София след Цюрих е най-добре огранизираната с-***""За да вървят автомобилите го осоляваме непрекъснато""Спирал съм проекти, за да се излюпят щъркелчета","Ще се справим, и то ще се справим добре"Евродепутатите се хилят
5
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко чудо за три дни.От утре чакаме друга реч която ще се помни дълго.а след три дни ,нова реч и така,до края на света.
4
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже, ние направо си имаме гений за държавен глава,т. е. за премиер, но тогава защо го плюем. много *** нация сме. Цяла Европа го хвали, а ние...
3
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как няма? Западняците къде са виждали такъв мазен селски хитрец?