Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
2
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Нали сте наясно,че каквото е поискано от *** Европа ,ГЕРБ са го изпълнили ? Така че,наздраве *** !
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....растката конвенция започна да вреди и руши, още преди да е подписана!
112
0
 
21
 
! Отговори
Пазете се! Со рос! преди 6 години
Соро соидите не търпят други мнения! Налагат със сила разрушителните си закони и в същото време реват за "демокрация"...
111
0
 
16
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Ние си се препираме, но НПО-та вече знаят кои закони и как ще се променят, преди още да е ратифицирана конвенцията.Във фейсбук е изтекло факсимиле с подписа на Ц.Цачева, където се говори за нормативни промени, свързани с въвеждането на Истанбулската конвенция в българското законодателство.Това да ви говори нещо? Че реално ГЕРБ са клекнали за пореден път на натиска от вън. Ние нямаме политици, а назначени, но не от нас изпълнители.
110
15
 
0
 
! Отговори
Житанов преди 6 години
Попа не е ли по-добре да проповядва активно словото сред раята, че като гледам какво безбожие се шири по нашите земи, третия пол е най-малки проблем.
109
2
 
17
 
! Отговори
До 108 преди 6 години
Джендърче,а ти що се месиш в църковното мнение,като нищо не разбираш от религия.Всичко лошо,което се случва сега в държавата е израз липсата на вяра в християнските ценности.
108
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Антихристи, човекоубийци, франкенщайновци, българоубийци, продажни мекотели, служители на дявола, изверги, сатанисти.... Ще бъдете наказани жестоко не само от Господ ! Заедно със всички фондации и " медии "прокарващи тази и.з.р.одщина
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 105Ами бягай в Европата какво търсите тука със все европедеродепутати и там си кланяйте един на друг и на парите си
106
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам Борисов и министрите му дали ще ги отлъчат, ама това попче си е за лудницата.
105
2
 
6
 
! Отговори
Абе защо преди 6 години
нормално половите българи ходят да слугуват на третополовите западняци? Ей на тоз въпрос ако може някой да отговори.
104
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА!ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!За вас нищо свято не остана.
103
15
 
9
 
! Отговори
Jj преди 6 години
До Ще станеСъгласен съм - и съм за пълното отстраняване на църквата от намесата в каквито и да е държавни въпроси. Не обсъждам дали Истанбулската конвенция е правилна или не (имам си отделно мнение за това), а просто смятам, че църкавата няма никакво място да изразява мнение по въпроси, за които НИЩО не разбира и за които има някакво архаично мнение. Да се връщат в средните векове с тяхното мислене и да не ни занимават.. чаооо :)
102
5
 
5
 
! Отговори
†баба Гуси† преди 6 години
Ох Малее, тука сме се събрали с едни семинаристчета и обсъждаме Истанбулската контрацепция, опс, пардон конвенция. Доста разгорещени дЕБАти водим. Нали ни я спуснаха за обсъждане...
101
20
 
7
 
! Отговори
Ще стане преди 6 години
До Анатема на лукавите---------------------------------Науката и интелигентните хора ще спасят света.Да се моли човек на икона и измислени неща е загуба на време.Като се разболеете защо хващате пътя към болницата а не отивате при попа и ходжата?В Европа 60% са атеисти и за това са силни и богати.
100
3
 
13
 
! Отговори
монката преди 6 години
До тонкатаКойто е имал партийна книжка,не трябва да бъде допускан в църква.Вий си ги знаете кои са,
99
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам тук 4-5 третополови яростно защитават срамната конвенция,а може и да са от тия,които са я подписали.Когато не разума,а интереса клати феса,тогава губиш уважение от свои и чужди и се превръщаш на жалък изпълнител на чужди интереси.
98
13
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Тоя па намерил за какво да го отлъчи :))))
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем поповете били обратни,хем истамбулската ги засягала.Нещо няма логика.Ако бяха третополови,би трябвало да се радват.Да,ама не.Радват се псевдомъже,в МС иминистерки по правосъдие.
96
15
 
8
 
! Отговори
тонката преди 6 години
Отец Дионисий,а ко ши праим с червените другари?Те да влизат ли в храма или да не влизат?(:(:(:(:Май,май не долюбват много религията,така съм чувал де(:(:(:
95
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя поп от кой *** е?