Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата да си взима литературните герои и да върви на майната си.
133
24
 
5
 
! Отговори
!! преди 6 години
Конвенцията е и против сексуални посегателства върху деца. Мисля, че заради това църквата толкова много не я харесва. Всички ги знаем какви са извратени поповете. Баби Гусита сигурно във всяка църква има.
132
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво отче , един българин да каже на глас нещо което не е удобно за власта. Дано има и други такива трезви гласове.
131
25
 
3
 
! Отговори
Jj преди 6 години
До 115Уау - не знаех, че имам прякор даже :D Джендърче - харесва ми, ще си го ползвам със здраве. Ами меся се, защото не искам да живея в религиозна държава и защото не искам морал да ми бъде диктуван от едни закостенели хора, които живеят още в 1500та година. Ако страхът от ад или рай е това, което теб те кара да бъдеш 'морален', то за мен просто не ставаш за човек...
130
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата след като издига непорочното зачатие в култ би следвало да приветства всякакви неестествени неща като инвитро, изкуствено осеменяване и теми подобни джендърмурафети. БПЦ би трябвало да низвергне всички вас които сте заченати традиционно и порочно.
129
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кой изобщо му пука за глупавата ви църква? И без това сте поредната мафия.
128
24
 
3
 
! Отговори
miko преди 6 години
Попа е дърт комунист!Да не говорим повечето попове колко са корумпирани - за пример отец в Свети Влас с къща гледка море!
127
1
 
1
 
! Отговори
a shto e bivsh? преди 6 години
a shto kato sa bivshi stavat mnogo aktivni?
126
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХАХАХАХАХА и като ги отлчъчи какво бе? :))) Вие имате ли идея коя година сме? :))
125
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен128На Падишаха му казаха и той обеща Конвенцията да се приеме. Както винаги, това е неговото собствено мнение.
124
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малеей, отче Дионисийе, ако знаеш на именния ти ден когато са Дионисиевите празници и вакханалии що *** оргии се вихрят.
123
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи, часове по богословие в училищата не може, но *** идиотщини - може! Бойко, да не сме те видели да се кръстиш! Лицемер!
122
2
 
34
 
! Отговори
Абе ей преди 6 години
Може България да си остане най-пропадналта дупка, най-важното е разни третополови и тям подобни да нямат работа и права тук. Няма какво да се напъвате да ни обяснвате колко добре живеели на запад с третия пол. Може да ровим по кофите ама да сме нормално полова държава. Това е.
121
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падишаха няма ли да се изкаже или пак се крие зад гърба на министрите и депутатите си.
120
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата да се активизира и да тропне по масата за да се стресне малко тоя банкярски пoияр и трансджендърите около него.
119
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това че Цецка е *** е аномалия, нещо много рядко в природата. Съвсем не означава че хората се раждат като нея
118
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дочакахме! Умните и красивите отново са на линия. Пак безкористно и пак в защита на ГЕРБ. Само малко корекция. Не са 200 организации, а почти 200 протестиращи.
117
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То според църквата земята е плоска и жена може да зачене непорочно.Интересно ми е след като нормалното зачатие според църковните фантасти се счита за порочно, всички нормални мъже и жени традиционалисти които зачеваме децата си порочно и традиционно ще ни отлъчат ли от църквата.
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-после реазбрахме кои са джендърите във властта.Досега се криеха,но конвенцията ги разобличи.Да са ви честитити старите-нови *** управляващи.
115
2
 
26
 
! Отговори
Време разделно преди 6 години
Време разделно е! Или ще ни наложат гнусната конвенция или ще трябва да се защитим сами! Крайно време е БПЦ да застане твърдо зад позицията си и да застане срещу гнусната мерзост! И самата църква да се отдели от държавните мошенгии.Време разделно е-или ще си останем нормални или *** Европа ще ни наложи да станем третополови. Европейския съюз може спокойно да се преименува на Европейски сатанизъм! Жалко е,че имахме Левски и Ботев, Волов, Каблешков, Паисий,Батак и Копривщица!