Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…

Българи в Брюксел питали кой кого предствалява в чужбина
28 яну 2018 15:00,
258
Смут кой кого: Среща на г-жа Радева, ще присъства и президентът…
Снимка: архив "Булфото"

Кой кого придружава – президентшата президента или обратното? Това се питат българи в Брюксел, получили покана от посолството ни за среща на Десислава Радева, пише "24 часа".

Разговорът на първата дама със сънародниците ни в Белгия ще се проведе на 1 февруари. Покани за срещата разпраща посланик Мая Добрева. В тях е указан час и място, а също и другите присъстващи – президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Ето текстът на една от поканите, която е уточняваща към вече изпратена:

"Уважаеми дами и господа, в допълнение към поканата ни за среща с г-жа Радева на 01 февруари 2018 г., Ви уведомяваме, че поради промяна в програмата й срещата ще се състои от 16,30 часа. На събитието в залите на посолството ще присъстват още президентът Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България", пише в едното от съобщенията от посолството в Брюксел.

Първият мейл с покана гласи: 

"Уважаеми дами и господа, Посолството на Р България в Брюксел има удоволствието да ви покани на среща на г-жа Десислава Радева, съпруга на президента на Р България, с българската общност в Белгия...".

Сънародникът, препратил поканата до българските медии, се възмущава и защо е натоварено посолството да организира среща на Десислава Радева, при положение че съпругите на българските президенти нямат официален статут на първи дами.

Г-жа Десислава Радева действително ще има среща с българи в Брюксел, но тя е напълно неофициална и няма нищо общо с официалната програма на държавния глава, уточняват от президентството пред "24 часа".Оттам допълват, че държавният глава няма да присъства на разговорите на съпругата си, а ще има среща с българската общност по-късно.

На 1 февруари президентът Румен Радев и съпругата му ще са в Брюксел за тържествения концерт заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. Радев ще има аудиенция при краля на Белгия Филип, но ще отиде без съпругата, тъй като кралица Матилде има други ангажименти.

Докато президентът е при краля, първата дама ще се види с представители на българските училища в Белгия, на родителски настоятелства, както и на неправителствени организации, които работят за популяризиране на българската култура там.

За организирането и на двете срещи е поискано съдействие от посолството ни, защото няма как да познаваме тези хора, обясниха от екипа на Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
22
 
! Отговори
Резил преди 6 години
Тая със съмнителен цвят на кожата, торбички под очите и сив тен, освен че краде мъже, краде и бащи на децата ом
181
8
 
30
 
! Отговори
Хи-хи! ;-) преди 6 години
До Анонимен"Бащата на нацията" на изслушване при краля на Белгия. За какво ли ще си говори един потомствен аристократ с един потомствен комунист?А"Мащехата на нацията" няма да ни излага там, защото кралицата на Белгия спешно си намерила "друг ангажимент", щом научила, че ще се среща с една потомствена ***.
180
17
 
4
 
! Отговори
нн преди 6 години
Спокойно. Карайте. Президент не се става за година, че и две. Ще се научи човека, жена му и тя как стават нещата. Посолството и то, българска му работа.
179
6
 
21
 
! Отговори
duro преди 6 години
Надявам се да са я научили при официално събитие кой прибор за хранене кога се употребява.
178
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селянката с колелото........................
177
28
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румен Радев е достоен БГ-президент за разлика от Р.П.!
176
22
 
26
 
! Отговори
Професор Христо Ивов преди 6 години
Платена статия пълна със злобарско елементарни коментари на платените драскачи от ГЕРБ. Тиквата с квалификация на кофпомпаджия и трудов стаж на мутра от СИК бил спасил България, леле мале! Последният път гледах Тиквата с корем на бременна *** да бие дузпа на мач, не знам по този начин ли спасявал държавата.Да не говорим за неговия заместник - апартаментният физкултурник Цецо, завършил училище за бавноразвиващи се и набрал трудов стаж като шофьор в милицията.80% са в действие.
175
7
 
12
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
Явно тази вечер ще има премии за възхвала на "интелегентния"
174
21
 
13
 
! Отговори
А леко Бай преди 6 години
Гледай вожда Винету.Пръска се от энтелегенция.Светъл пример за обноски.
173
20
 
26
 
! Отговори
невероятно преди 6 години
Да се чудиш , колко *** народ имаме в България !!!Да сравняват Борисов , с този недодялан военен е все едно да сравняваш Мерцедес с Москвич !!! Бойко спаси България от комунистите и я вдигна за 5-6 години на нормално равнище !!! Радев не е свършил за две стотинки работа ...
172
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези двамата само като им погледнеш физиономиите и ти вдъхват недоверие и съмнение. За ителигентност и дума не може да става.
171
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИ ЕДИН ПРЕМИЕР ОТИДА ЗА ЕДНА ПРЕГРЪДКА И ЦЕЛУВКА В ДАВОС,НО НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ.ДАЖЕ И НА ВЕЧЕРЯТА НЕ ГО ПОКАНИХА.МЪКААА....
170
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Радев ще има аудиенция при краля на Белгия Филип, но ще отиде без съпругата, тъй като кралица Матилде има други ангажименти."На дипломатичен език това означава, че белгийската аристократка изискано е отклонила напъните на напористата българска *** да си показва тоалетите в двореца и. Казано по нашенски: всяка жаба да си знае гьола.
169
22
 
9
 
! Отговори
Селски преди 6 години
До АнонименПитай селянина от Банки.Той е от доста години в политиката и върши "добрини4 само за народа
168
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само като видя що *** на Тиквун са се изакали в темата ми става ясно какви пари се харчат от този крадец за да му лъскат .........имиджа
167
7
 
26
 
! Отговори
Защооо преди 6 години
Защо ни наказваш , Господи ? Толкова ли сме грешни, че трябва да търпим тази пародия? От лицата им лъха неителигентност, свитите им устнички говорят за презрение и самодоволство. Това ли заслужихме ?
166
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв ще го държи нашия селянин на ауденция при краля на Белгия Филип? Не може ли малко по-скромно. Какъв положителен резултат може да се очаква от тази среща, за да се харчат оскъдните народни пари за това?
165
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНякой да те кара да я слушаш?Слушай майката на нацията и стани ***,ако вече не си.До края на февруари е срока.
164
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен155 Ще ти отговоря с цитат от един виц, в който кандидат секретарка с дълги бедра и голяма гръдна обиколка, реагира на директорската забележка, че няма никаква квалификация за длъжността, за която кандидатства:-Ами, "оправяй" си главния счетоводител, той има квалификация!........Същото се отнася за Борисов и тази, която вече си е назначил за секретарка.Не е квалифицирана за това, но иначе трябва да си оправя финансовия министър ...
163
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще ми каже тази провинциална секретарка, че да ходя да я слушам?