Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!

Павлова търси съда заради публикации за скъпи тоалети
28 яну 2018 11:14,
282
Западните Балкани в Давос: Добре, че е Борисов!
Снимка: архив "Булфото"

Добре, че е Бойко Борисов! Така държави от Западните Балкани оценили българския премиер Бойко Борисов по време на форума в Давос, обясни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова.

"Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.  Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това  беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък", каза Павлова пред bTV.

Тя припомни, че 13 г. страната ни не е била представена на форума.

"След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата", каза министърът.

Тя разказа, че тротоарите в Давос не били изчистени.

"Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени.  Раздаваха ни "котки" за обувки и казаха това е: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено. Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с "котки", разказа тя.

Павлова коментира протеста на Северозапада, където хората настояват за магистрален път от Видин до София. Тя беше категорична, че пътят не е забравен.

"Той е много скъп като инвестиция, която трябва да се направи поетапно. На този етап Мездра – Ботевград е част от проектите, които ще стартират. Няма да стане бързо, не може с магическа пръчица, когато говорим за проект за над 1 милиард", обясни министърът.

Павлова се зарече да си търси правата си по съдебен ред след публикации, че носи изключително скъпи тоалети. "Виждам масово увеличение на фалшивите новини, които стават все по-грозни и по-арогантни", коментира тя.

"Опитите за внушения и дискредитиране на една личност с долнопробни лъжи, с внушения, че едва ли не политиците разполагат с някакви космически доходи, неизвестно какви, и си купуват скъпи дрехи, са категорично неверни по отношение на мен, но създават нагнетяване, една омраза към политицит", допълни министърът.

"Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър", каза Павлова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Не е лошо, че Борисов е похвален от съседите ни за които съдейства и е така въодушевен. Лошото е, че става въпрос за съседите, не за неговият народ. Досега не бях виждал държавник да мисли повече за другите отколкото за своите(или може би греша, своите-гербаджиите са си добре, но останалият народ кучета го яли)
50
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър на Еврпордеседателството - питам се има ли друга държава, в която да има подобна длъжност за свои калинки любовници.Може ли да е министър на Европредсадателството, човек който не знае чужд език.За един приятел питам де.
49
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е да харесват Боко в Македония и Сърбия, след като той прегърна и македонизма и великосръбската идея, въпроса е КОГА ЩЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ???А относно бедната Лили даже няма да коментирам, без малко да се разплача като разбрах колко е бедна...
48
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е момента да изритаме хунтата от ГЕРБ, докато сме Европредседатели.
47
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбрах защо, за да се срещне със Заев и още някой от Западните Балкани трябваше да потроши толкова народна пара за екскурзия до Давос? И с него цяло ято калинки! Или междинните кацания в данъчните оазис бяха по-важни?
46
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен червен *** 41Бойко и Цецо имат висше образование , а твоят Тодор Живков управляваше 35 години без да има и основно образование. Беше овчар от Правец и затова България прогресира много и безвъзвратно.
45
26
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Същински Левски... - но в по-голям мащаб...
44
6
 
25
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Герб това е БКП на блюдолизците - цялата им парламентарна група е като отбор от лилипути един няма да видиш да изпъква със своя позиция и мислене...Овце!
43
15
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"Не знаех, че Лиляна представлява Западните Балкани, щом се изказва от тяхно име"...------------------------------------------Тя ги цитира бе ***...
42
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен до 40 преди 6 години
Не говори глупости, аз също съм гласувал за ГЕРБ при първия им мандат.Сега съм отвратен от ГЕРБ, и тяхното управление.Това е най анти Българска партия до момента, която е управлявала България.
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Боко и ГРОБ всичко е ЖИК-ТАК.Разбирай селяния и простотия.В Давос освен бг джурналята друг не е разбрал че Бай *** е бил там.
40
5
 
14
 
! Отговори
Големия бяс преди 6 години
Абе 40 ти или си пиян и неандарталец, или нямаш и една мозъчна гънка . Заради такива *** като теб нашата Родина не може да просперира
39
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"обясни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова."Не знаех, че Лиляна представлява Западните Балкани, щом се изказва от тяхно име.
38
4
 
22
 
! Отговори
ББ Нумбър УАН преди 6 години
"Аз самият съм зелен човек","България е първа по нови гори и единствена разширява горите си""Министри съм карал лично да пренасят блатни кокичета"Всичките тунели са за мечки, вълци, костенурки","Водим огромна битка""Избиран съм 11 пъти като победител""Сега София след Цюрих е най-добре огранизираната с-***""За да вървят автомобилите го осоляваме непрекъснато""Спирал съм проекти, за да се излюпят щъркелчета","Ще се справим, и то ще се справим добре"ВеУик, евродепутатите се хилят...
37
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не очаквайте нещо хубаво да се случи в държава, управлявана от пожарникар и физкултурник.Бойко и сам знаеш, че умствения ти капацитет ограничен, и че освен да ни излагаш, нищо друго не правиш.А тази новина е платена, както си плащат на изборите.
36
41
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата злоба и каруцарските псувни, които червените *** изсипват по Борисов говори , че е наистина на прав път. Това е най кадърния Държавник на България от 50 години . Сега всички БСП-пари реват и искат магистрали , даже и протести правят , а преди от Позитано 20 говориха , че асфалт не се яде . Това е само малък пример колко е умен нашия Премиер.
35
3
 
26
 
! Отговори
От дядото преди 6 години
До АнонименАко се беше срещнал с някой от големите, пресата щеше да гърми от репортажи и снимки. Това което ни показаха бяха срещи с хора от нашата черга, като прибалтийските републики, които са следващите след нас по намаляване на населението им.
34
2
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Ха ха ха ха ха
33
5
 
22
 
! Отговори
Свинетка Павлова преди 6 години
Иначе голям сняг в аплийското градче Давос, ви казвам. Целите Алпи отрупани със сняг, голяма мизерия. Така е като си нямат Фандъкова за кмет.
32
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** те за ръчичка ли се държат ?като и видя свръх интелектуалната зрула на стрина лила и ми призлява всеки път - асоциации с лук,чесън,прасета,***,кал и прУстотия.