ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения - излъгани

Маноил Манев: Не може да се преструваме, че не е имало Народен съд
Обновена: 31 яну 2018 21:24 | 31 яну 2018 20:55, Красимир Ангелов
228
ГЕРБ иска факти за комунизма, иначе поколения -  излъгани
Снимка: Bulgaria ON AIR

Реанимирането на комунизма с красиви фрази, но без факти, се случва сега! Трябва да махнем оценките от учебниците по история и да сложим реалните събития, за да може идните поколения да не бъдат излъгани, заяви в "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Гостът на телевизията коментира новата програма по история, в която ще се изучава периодът 1944-1989 г., като часовете, посветени на предмета, ще се увеличат двойно.

Манев подчерта, че няма как цял един период от миналото ни да отсъства. "Не можем да се преструваме, че не е имало Народен съд", настоя той. "Горди сме как през Втората световна война сме спасили българските евреи, а знаем ли, че човекът, отговорен за това, е осъден от Народния съд като фашист", попита риторично политикът.

Пред Bulgaria ON AIR Маноил Манев допълни още, че "довчера този период е бил изписван в учебниците по история така, както той самият го е учил по време на средното си образование".

По повод острите реакции на БСП в пленарната зала на тази тема, депутатът изрази мнението си, че отзвукът им идва заради фамилиите, които децата ни ще прочетат в учебниците. "Имената на управлявалите по онова време имат своите наследници днес и те ще бъдат разпознати. Има родове, които от 1956 г. насам винаги са били във властта, а сега са видни бизнесмени", посочи Манев.

Той коментира и случая с четиримата задържани днес за отвличането на Адриан Златков, сред които е и Ивайло Борисов - Ториното.

Маноил Манев подчерта, че работата на МВР не бива да се "оценява на парче". Тя е дълъг процес, който дава резултати, когато се прави професионално, заяви той.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air
 


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Българин

Минс 2, Минск 22, МЕСМ, БЕСМ, Елбрус.

През 1969, когато Аполо лети (??) до Луната, на БЕСМ руснаците обработват телеметрията по-бързо от американците.

БЕСМ - Большая Електронно Счетная Машина.

Някъде в началото на 70-те, се взима решение за производство на серията ЕС - копие на IBM/360/370.
Малко по-късно - на серията СМ - копие на DEC PDP-11, VAX-11.

Преди ЕС и СМ, у нас се произвеждаха ИЗОТ 0310 (PDP-8) и ИЗОТ 151 - Fcom 230/30 - по лиценз.
206
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Спомня ли си някой как се казва РУСКИЯ КОМПЮТЪР? За нашия знам.
205
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Истината е една другари и другарки пълен *** е било преди девети ! Тея фафли за фабриканти те са пълен фуш все едно гледам Пурко с машината за парцали.
204
0
 
5
 
! Отговори
Миял преди 11 месеца
Какви права имах аз като безпартиен? Право на ТРУД и ЖИЛИЩЕ. Голям праз.
Цял живот работихме и ви носехме на гърбовете си.То не бяха Градски и окръжни комитети,партини и комсомолски секретари, ДС и НМ,Безброй полковници и др.Всички
готованци. Комунизма беше по-страшен от Турско.До южната граница се ходеше с ОТКРИТ ЛИСТ.
В моето село имаше 22000 овце. Каракачаните имаха милиони .УНИЩОЖИХТЕ ГИ. Сега ще ядете ГМО . Навремето всичко се правеше от 100% мляко. С мляко израст.
Сега ЯЖ *** ГМО!
203
2
 
4
 
! Отговори
Миял преди 11 месеца
До ГЕОРГИ НИКОЛОВ-202;
Когато дойдоха руснаците питаха;Какво искате по-хубаво от това? Български дом МГАЗИН.
Причината за руските жертви е некадърноста на началниците и че комунизма не можа да ги изхрани. САЩ спасиха СССР,сега щяха да говорят ненски.3 пъти САЩ спасяват Русия от ГЛАД;1892г, 1922 г. и през ВСВ.90% от българите бяха собственици, което е икономическа свобода.От тях направихте 100% наемни работници-РОБИ,коиото не мислят за нищо. Немисленето води до ОСКОТЯВАНЕ на нацията. Прим.Русия.
202
1
 
4
 
! Отговори
Да добавя преди 11 месеца
До Анонимен 203 Аз и за руско изобретение не съм чул за последните сто години.Всичко което ползваме в ежедневието си е дошло от Запада и най вече САЩ.
201
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви факти иска Герб за комунизма. Нали и те са такива. Нали и те са живели през комунизма. Какъв беше Б. Борисов през този строй. Беше гърба на Т. Живков. То бива бива ама толкова идва в повече на народа български
200
0
 
7
 
! Отговори
Питам преди 11 месеца
До БРЕЙ 186 Ами при 75 лв. заплата ти какви искаш да са цените?
199
3
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 11 месеца
До Анонимен 184 И мислиш ли че тази идилия коята си описал нямаше да се случи ако не бяха избили способните , умните и можещите в България. Кому бяха нужни тези ужасяващи престъпления? А да ,бяха нужни на братска Русия. От там идваха заповедите. А иначе и без тези жертви, щеше да си играеш до късно през ноща.
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
201 - стига с този Китай - няколко големи града с прилична икономика , в провинцията - жестока беднотия , голяма част от китайците работят извън родината си , САЩ са изнесли 40% от производството си там дръпнат ли го - пак бой за ориз и глад, В Китай има комунизъм , защото така партията се намесва в регулирането на пазарите и дотам иначе обикновеният китаец се спасява както може то за това там няма изобретатели, големи научни работници да си чул в последните 100г китайско изобретение?
197
6
 
3
 
! Отговори
ГЕОРГИ НИКОЛОВ преди 11 месеца
ЕТО ВИ ФАКТИ.ТКЗС ДЗС АПК НЕЩА СЪЗДАДЕНИ ОТ КОМУНИЗМА.РАБОТА ПО ВСИЧКИ СЕЛА И ПАЛАНКИ.МИЛИОНИ ГЛАВИ ДОБИТЪК.ЦЪФТЯЩО СЕЛСКО СТОПАНСТВО.ЛЕКА И ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ.БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ ИЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.ОЩЕ МНОГО ИМНОГО НЕЩА ДОБРИ ЗА НАРОДА.ДЕМОКРАТИТЕ РАЗРУШИХА ВСИЧКО ТОВА. ПИТАМ. КОЙ СТРОЙ Е ПРЕСТЪПЕН
196
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно са били екзекутирани , за
всичко си има причини , заблудените
нека плачат с крокодилски сълзи ,
не могат да ни трогнат .
195
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Комунизмът се оптимизира , отстраняват се
неправилните неща и пак напред с него .
Който не разбира проблемът си е негов -
цунамито помита всичко . Точно както
китайската икономика помита американската .
194
3
 
6
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
За нашето поколение важи максимата "ако на 20 не си бил антикомунист значи нямаш сърце и ако на 50 още си антикомунист - значи нямаш акъл".
Та така много скачахме да не сме червени ама забогатяха малцина - Костов, Софянски, Надето Михайлова, Любо Пъпката, Бакърджиев, Левон Хърпърцомян ...
193
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и да пишеш минуси, ние знаем какво е било и какво е сега.Жалък си ти, че никога няма да имаш такова детство каквото сме имали ние;)
192
3
 
1
 
! Отговори
фак-тУ-лог преди 11 месеца
До фак-тУ-лог

... а за сравнение на армията тогава и сега ... направо ме напушва смях ;))
191
4
 
3
 
! Отговори
фак-тУ-лог преди 11 месеца
Точно фактите, за които рИвът от ГРОБ, ще се окажат такъв красив автогол, скойто ще лъсне реалността, какво какво беха направили с развитието на страната тъпите *** ;)
От демографските показатели, индустриалното и икономическо развитие, наука, ниво на образование и грамотност, социална сигурност и защита, трудова заетост, абсолютно безплатно и достъпно за всеки здравеоопазване (!), обществен ред, борба и превенция на престъпността (вкл.етническата, т.е. РОМънската) ...
190
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Гендер" Бойко:))) на снимките не изостава от Ким;)
189
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Приосто и ясно ! Начело на ГРАБ-комунист . На БСП -безпартиина .
188
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 180.......... БКП днес ГЕРБ СЕ ЗОВЕ !