Готови да се преброим: Доброволна служба в армията ни!

МО в готовност да стартира процедурата
3 фев 2018 13:01, Петя Славова
58

Министерството на отбраната има готовност да стартира процедурата по създаване на доброволна служба в българската армия. Предвижда се триетапно развитие на служещите, а също така са отделени пари и за заплащане. След 3-тия етап доброволците ще постъпват в БА.

Така зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков коментира повдигнатата наскоро тема от министър Красимир Каракачанов за създаване на доброволна служба към Българската армия.

Още по темата

"Самата служба ще се провежда в три етапа. Първата представлява общо войсково обучение. Ще се изучава обща строева и тактическа подготовка, изучаване на оръжието и историята на БА. След три месеца ще започва и вторият етап. В него доброволците ще придобиват военноотчетна специалност", уточни зам.-министърът в "Денят ON AIR".

Величков добави, че на третия етап доброволците ще застъпват официално на служба в БА, а двата центъра, където ще се провежда обучението, ще бъдат в Плевен и Сливен.

Зам.-министърът разясни и ситуацията около модернизирането на БА. "Проектът за нови кораби за Българския военноморски флот в момента е прекъснат, но не и прекратен. Просто единствената фирма, която участваше в конкурса, се отказа. Все пак отново ще се проведе конкурс и БВФ ще има нови кораби", обяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на зам.-министъра относно модернизацията на ВВС на България има голяма неяснота, но следва всички неизвестни ще бъдат изчистени.

"Процедурата по конкурса за модернизация на ВВС ще бъде подновена. Най-вероятно участниците ще трябва да представят оферти както за нови самолети, така и за такива втора употреба", обясни Анатолий Величков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
няма кои да служи на нато бг управата са вайсали на сащ нато
6
3
 
17
 
! Отговори
факт преди 6 години
Кой ще служи в армията все повече младежи бягат от страната,тези който са останали са пияници и от третия пол,кой ще служи?
5
8
 
25
 
! Отговори
Доброволна -който ще преди 6 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЛУЖБА за всеки младеж, незавършил средно образование! И не ми хленчете, че ТРИ години били много, а пресметнете колко ни струва издръжката на едно такова момче от раждането му до пълнолетие!Нека поне през тези 3 год. да поработи за България,след като го ограмотят и му дадат професия!Девойчетата от същия контингент почват да раждат още на 12-13 г., нека поне момчетата да свършат нещо полезно, преди да увиснат и те на социал!Пък кой знае, някои от тях може да изградят трудови навици
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изтъркана тема.Който иска доброволно да става пушечно месо и сега не са го спрели.Задължително обаче няма да стане. Минаха времената на крепостничеството у нас. Поне така се надяваме. Ако се върнат отново, просто и малкото млади хора, останали тук, ще си вдигнат парцалите и ще си заминат.
3
1
 
38
 
! Отговори
рррррррррр преди 6 години
А бе шкембе войводо, те хората не искат да служат и срещу заплащане /ако това дето го подхвърляте може да се нарече заплащане/ а ти искаш да ги накараш безплатно пък и доброволно да служат, срещу някакви глупотевини под формата на обещания!
2
4
 
26
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Бъдещата армия ще е от роботи и *** с наточени томхавки.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде да видим. Пак празни приказки. И сега може доброволно да идешв армията, за миналата година има 78 кандидати.