Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория

Трябвало да се мислим как да се стимулира нормалността в семействата
Обновена: 4 фев 2018 14:52 | 4 фев 2018 12:25, Камелия Цветанова
380
Социален пол? Нямало такова нещо, полът е биологична категория
Снимка: БТА, архив

"Полът е биологична категория, а не социална". Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов пред Нова телевизия.

Още по темата
Преди дни той предложи  нова тема на лансираната от БСП идея за референдум. Според него обществото трябва да отговори подкрепя ли еднополови бракове и въвеждане на трети пол.

"За съжаление, една добра идея - да се реши проблемът със семейното насилие и насилието срещу жени, е опорочена с опита да се пробута и така наречената "джендър идеология".

В някои от членовете и разпоредбите на Истанбулската конвенция се налагат понятия като "социален пол”, "нетрадиционни роли на пола", изтъкна Каракачанов.

Министърът на отбраната подчерта, че Европа и България имат сериозен демографски проблем: "Трябва да мислим как да стимулираме нормалността в семействата".

В същото време той беше категоричен, че не е хомофоб.

"Тези, които сега говорят, че сме срещу европейските ценности, всъщност разбиват ЕС. Вземете логиката на създаването на Съюза. Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото", изтъкна вицепремиерът.

Той коментира и думите на коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече идеята му за референдума "глупотевина".

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не мога да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", заяви Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
1
 
22
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Думи-думи-думи .....Дела трябват, дела! Видиш ли пийдеас: Лупай го яката. Ама яката!Като разберат, че НОРМАЛНИТЕ МЪЖЕ им разказват играта, ще си помислят дали пак да развяват пъстри парцали!
226
4
 
6
 
! Отговори
Думата преди 6 години
Думата gender си значеше пол. Просто пол, т.е. мъж или жена. Така беше преди да си я приватизира либерастката ***.
225
2
 
9
 
! Отговори
план.... преди 6 години
точното име е планът КАЛЕРГИ дами и господа!!!!
224
1
 
8
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
2.2. Предвидените в Конвенцията мерки за промяна на социалните модели на поведение на жените и мъжете (чл. 12, ал. 1) и за *** образование с цел изкореняване на техните стереотипни роли (чл. 14, ал. 1) са инструктивни изисквания, които имат изцяло идеологическо съдържание. Като такива, те нямат място в националното законодателство.2.3. Ратифицирането на Истанбулската конвенция в този ѝ вид (и превод) от Българския парламент ще докаже дефицит в националното законодателство.
223
1
 
10
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
2. Понятието *** е квазинаучно и е част от идеологията на *** идентичността, съгласно която полът е изцяло социален конструкт:2.1. Въвеждането в законодателството на идеологически натоварено понятие създава възможности за последващото налагане на културни модели и ценностни нагласи, които рушат основите на личностната идентичност и на семейството като основна структурна единица на обществото.
222
0
 
9
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
1.2. На трето място идва използването му в документи като Истанбулската конвенция, като норма, която всяко национално законодателство трябва да приложи, генерира и развие за целите на споменатата вече идеология. 1.3. Четвъртото му приложение е на нивото на политическата демагогия. За тази цел всеки опонент бива стигматизиран като протагонист на домашното насилие или дори като геополитически лобист.
221
0
 
2
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
1.1. Конвенцията вменява на едно неюридическо понятие (знаково за определени ЛГБТ среди) юридическо значение за всички българи; 1.1.1. За първи път то е изведено през 50-те години на ХХ в. от лингвистиката и е въведено в сексологията1.1.2. Впоследствие особено след 1990 г., когато Джудит Бътлър формулира понятието *** перформативност то се използва като инструмент за целите на една нова идеология, синтезирала културурния марксизъм и тежкия комплекс за вина след края на войната.
220
1
 
9
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
1. Истанбулската конвенция отваря възможности за въвеждането на дефиниции за човека и на ценности, които противоречат на християнската ни идентичност като личности мъже и жени, на християнската ни традиция като народ и на способността ни като общество спасило евреите през Втората световна война да защитим слабите от всяка форма на насилие. В редица текстове на конвенцията (напр. чл. 3, б, чл. 4, ал. 2, чл. 66, ал. 1 и т. н.) се въвежда понятието *** като вид пол.
219
1
 
14
 
! Отговори
Джендър идеологията преди 6 години
Да натрапиш *** идеологията, да натикаш в конвенцията социалния пол с неговите над 200 обезумителни превъплъщения, да тровиш и осакатяваш детската душа, е като да сложиш лъжица с катран в кацата с мед, или да вкараш във Война и мир порносцени.Да, никъде не пише за еднополови бракове и промени в Конституцията и законите. Туй еврощастие ще ни връхлети след ратификацията, ведно с поредния мониторинг, с поредните проверяващи. Те ще душат и слухтят, и ще съчиняват доклади.
218
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей,Шкембелията,това дето го бръщолевиш е миже да те лажем.ГЕРБ и ДПС се канят да приемат това извращение,я вие лапайте мухите и се правете на разсеяни.Ако сте истински патриоти,а не обикновени кебапчийски котараци,вземете пример от Корнелия,която категорично избра българския народ пред либерастката ПЕС.Ако благодарение на слугите на Брюксел и Анкара тази убиваща българщината извратеност бъде приета,ако сте мъже на момента трябва да напуснете парламента и властта.
217
3
 
16
 
! Отговори
Правя си анализ преди 6 години
Всички мнения против ИК са под ножа на *** на сайта. Единствените изключения са, когато ги прави някакъв *** или фен на евразийския съюз. Целта е ясна. Да се моделира профила на противниците. Да останат само тези, рисуващи в лоша светлина самата идея за противопоставяне на содомитската конвенция. Нека ви дам съвет. Не правете така. Преценяват ви и умни хора. А ще дойде момент и да ви дирят сметка родителите на децата, които искате да спазарите за содомизация за няколко сребърника
216
4
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До ЕДНО Е СИГУРНОайдедасилегаш, шизак
215
3
 
20
 
! Отговори
zg преди 6 години
До 239Естествено, че няма точен превод. Но има точно определена идеология зад тази терминология. Прецизирана от злобната лесбийка Джудит Бътлър, смятаща, че отношението мъж-жена е антагонистично. Корените и са още в "културния марксизъм" на Маркузе. В момента едно лоби от сбърканяци се стреми да срути ЕС, опитвайки се да приравни европеец на извратеняк. Е, не се получава. Махалото вече е на път да смени посоката...
214
2
 
3
 
! Отговори
до 238 преди 6 години
Много модерна дума произлиза от латински, модерна е думата компютър примерно.Модерното е единствено че *** е самоопределим, защото вече няма как пред 20 век да се използва за господар-слуга определяне, и съответно и намират друг съдържание на думата, друга насоченост, а не отпада от английския език, и наследниците на латинските езици, примерно френския.
213
11
 
3
 
! Отговори
емиграция преди 6 години
Аман от такива политици , като този Карака....
212
12
 
9
 
! Отговори
sososo преди 6 години
Цитат от министър, с доста голям корем: "преди да се изплющи по медиите". Министър без ден стаж на някаква смислена длъжност. Агент на ДС, дядо му-участник в народния съд. С едно дете и приказки за естествен прираст. Господи, прибери си вересиите!
211
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драги, думичката *** няма точен превод, но определено не значи социален пол.
210
0
 
23
 
! Отговори
До 235 преди 6 години
"***" е просто модерна думичка с празно съдържание, с която политиците се обиждат един друг и откланят вниманието... Има 2 пола и индивиди, които не могат да решат от кой са... Толкова е просто за разбиране...
209
16
 
2
 
! Отговори
sososo преди 6 години
Според ИК: "пол" означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете.Никъде няма дефениции за трети, пети и петдесети пол. Колко от Вас, скъпи "читатели" сте прочели текста на тази конвенция? И още един въпрос - колко от Вас, познават жена, жертва на насилие? Калко от Вас познавате момиче 50кг с мокри дрехи, чиято ръка бе счупена от някакъв *** - ей така - за кеф? Ъм?
208
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че кажете го кой е този някой който разбива ЕС. А да, той го знае но няма да го каже. Много сме силни в приказките.