Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!

Не трябва да допуснем популизмът да вземе връх, отсече той
Обновена: 12 фев 2018 19:02 | 12 фев 2018 18:46, Веселина Йорданова
289
Цветанов с отговор: Няма да наложим Конвенцията със сила!
Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията няма да наложи силово приемането на Истанбулската конвенция.

“След като Истанбулската конвенция е приета на заседание на Министерски съвет, логично е мнозинството да я подкрепи. Но ние отложихме ратифицирането й, след като има притеснения у хората, подклаждани от БСП с двойното лице, едното от които през декември е подкрепило документа на ПЕС в Лисабон, а другото сега се заиграва със страховете на българите".

Още по темата

Това заяви Цветан Цветанов пред "24 часа" по повод думите на шефа на народните представители на "Обединени патриоти" Волен Сидеров, че именно той, а не премиерът Бойко Борисов, настоява най-много за приемането на Истанбулската конвенция.

В неделя Сидеров и вицепремиерът Красимир Каракачанов дори заплашиха с падане на правителството, ако бъде ратифицирана конвенцията на Съвета на Европа срещу насилието над жени.

Лидерът на “Атака” оповести съмнения, че ГЕРБ подготвят депутати от НФСБ да не влязат в пленарната зала при гласуването, за да стане ратификацията по-лесно. И заплаши, че ще поиска изгонването на депутатите на Валери Симеонов от групата. 

Според Сидеров, ако някой събори правителството, това ще е Цветан Цветанов, заради този подход и начин, "по който се опитва да прокарва неща, които не се приемат от народа". “Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма”, каза още лидерът на "Атака".

"Не трябва да се заиграваме със страховете на хората, не трябва да допуснем популизмът да взема връх", коментира в отговор Цветанов.

"Решихме да има обществен дебат и ако обществото е склонно да се борим по-ефективно и с по-добра координация на всички институции с проблема домашно насилие над жени и деца, конвенцията да се подкрепи. ГЕРБ няма да наложи силово приемането й. Трябва да продължим диалога с гражданското общество, защото политическите решения трябва да се вземат в диалог с хората. А относно притесненията за трети пол и еднополови бракове, с нашата Конституция това няма как да стане", каза Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
16
 
! Отговори
обеллачао преди 6 години
Кога си отиваме??Време е!!!
199
50
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се огъвай, Дон Цеци, МАЧКАЙ !Затова сме ви избрали - да мачкате.Щото сте силни духом и физически, и МВР, и БА сме с вас !
198
0
 
57
 
! Отговори
Евро транс Атлантиче преди 6 години
По време на визитата у америка, братята му джендари добре са го подковали и набили по канчето, а за десерт сигурно само разширили и газовия хъб.
197
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тази държава е демократична малко трудно ще я наложите със сила , освен ако не е с корупция подкупи далаверки , където точно там ви е силата вероятно Цвъко това е имал впредвид
196
0
 
45
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
Представете си - тази персона е част от "каймака" на "партийното общество"......Една добре ошлайфана личност с говоренето на глупости, въздух под налягане. Тази особа е един много добър нагаждач, лакей и за всичко онова, което се сетити.Беше в САЩ - какво прави там - на инструктаж или . С какви пари са ходи до там. Сладки са тези партийни субсидии. Мисля, че най-правилното определение за него е СЕЛСКИ ГЛАШАТАЙ....
195
0
 
36
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
А на този , дори и да не знаеш какви му са делата , достатъчно е да се загледаш във физиологията му , пълен извратеняк . Сега дявола ги крепи за да довършат пъкления му план . Но ще дойде време когато ще ги замени със други,а тях ще ги остави и ще паднат , и тогава за тях ще дойде време на съд на Божия съд , там няма да има Цацаров-ци , но ще се отвори книгата на живота. После в огненото езеро ,а там ще бъде плач и скърцане със зъби. Там където червеите по плъта не огасват.
194
0
 
42
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
ТОЗИ трябва публично да бъде почесан в контекстта на стамбулската конвенция и после шут отзад. НАГЛЕЦ!!!!
193
0
 
28
 
! Отговори
Даниел преди 6 години
Матей 7 : 15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с *** дрехи, а отвътре са вълци грабители.16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?
192
0
 
38
 
! Отговори
чито и просто преди 6 години
Цецев е единственния политик който може да спаси Отечеството от Борисов. След като Борисов бъде изритан от управлението - тогава на Цецко ще му напомнят как е изнудвал тъща си за да му прехвърли нейните апаратменти за нула левове
191
1
 
38
 
! Отговори
Разград преди 6 години
Като много се интересувате от българския народ защо отрязахте парите на българските животновъди нали казвате трябва да имате диалог с народа оставихте народа да гладуват по гладнисме даже и от най бедните държави.Това првителство като има хора(долни мошенници лъжци и крадци) като ПОРОЖАНОВ няма да сте следващите шефове в България.стига с тези лъжи вече и в България трябва да стане както в Румъния да влизат в затвора всички сегашни депотати до един и България може да оправи.
190
0
 
45
 
! Отговори
ЕЛИАНА преди 6 години
Бог да пази България от антихристите в ГЕРБ и ДПС. Само те подкрепят сатанинската конвенция. По делата ще ги познаете. Ето живеем в последните времена и тези се проявиха като слуги на антихриста. Братя и сестри, православни християни! Непрестанно се молете! Силата на Господ в немощ се явява! Бог с нами срещу антихристите в управлението на България! Амин!
189
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато един народ се страхува от правителството, тогава имаш тирания. Когато правителството се страхува от народа, тогава имаш свобода.
188
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените популисти са точно ГЕРБ и грантаджийските нпо, които точат зъби за финансирането. Много мразя да ми налагат политкоректни идеи по болшевишки.
187
0
 
30
 
! Отговори
пак аз преди 6 години
До Анонимен 206 Нито заблуждавам , нито плаша някога , говоря нещата както са написани в конвенцията, а точно там се споменава за обучаване на децата в духа на джендърството Прочети я , потърси също в нета за понятието "*** " , ***- идеологията Как еврочиновниците не ни натискат ни за корупцията ни за други неща , даже допеди 3 месеца нямаше и насилие над жени в БГ , ама откакто се чу, ч е сме против ИК , станахме като арабо-африканска държава по права на жените
186
0
 
21
 
! Отговори
Американ преди 6 години
До Анонимен(196):Много си наивен. Това което става в Холивуд използва жените за постигане за користни цели, които нямат нищо общо нито с жените, нито с насилието..
185
1
 
35
 
! Отговори
Киру преди 6 години
Що бе ,Ц .До сега от ГРОБ налагали ли сте ни нещо със сила ,че този път няма да ни налагате ,защото този път не искате .Защото доста нашумя ли този път .Хора само чуйте как се изразяват . Мислят се за Богове но са страхливци ,но ние от народа не знаем как използваме този страх да работи за нас .
184
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До минаващ 193Спрете да заблуждавате и плашите хората с тези нищо не значещи словосъчетания *** - идеология и *** -обучение. Това са абсолютни глупости. Вие вярвате ли си на това което говорите? Ако искате да помогнете с нещо на българина, има много по-наболели и и важни порблеми.
183
2
 
18
 
! Отговори
мдааа преди 6 години
До Анонимен 197 точно какво стана като я подписа - ми нищо доколкото знам , който си бие жената си я бие пак , който не ще - не си я бие - все тая
182
1
 
25
 
! Отговори
89898888 преди 6 години
До анонимен 200 че ние не сме като турция , дреме им на турците , че са ратифицирали някаква конвенция , кога ще видиш гейпарад в истанбула тук и паради си имат и НПО-та си имат , какво повече искат ?????
181
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този конвенцията му е изписана на челото