Сидеров: Мнението ни за Истанбулската конвенция беше важно

В ЕП има лобита, които натискат да приемем еднополови бракове
Обновена: 11 фев 2018 13:31 | 11 фев 2018 13:22, Анисия Иванова
103
Сидеров: Мнението ни за Истанбулската конвенция беше важно
Архив: Булфото

В управляващата коалиция мнението на патриотите относно Истанбулската конвенция е било много важно. Това разкри лидерът на "Атака" Волен Сидеров и допълни, че е доволен от решението на ГЕРБ да отложат гласуването й.

Според националиста в Европарламента и в Европа има течения, които оказват натиск да бъдат приети еднополови бракове.

Още по темата

Радвам се, че ГЕРБ дадоха заден ход и отложиха вкарването на конвенцията. Видяхме силния обществен отзвук, църквата реагира за първи път така масово и силно. Благодарих публично на ГЕРБ, че направиха този жест да отложат конвенцията, да се направи един обществен разговор, допълни Сидеров пред БНТ.

Той опроверга информацията да е имало тайна среща между шефа на парламентарната група на ГЕРБ и Валери Симеонов, на която да са правени договорки да се изтеглят депутати на НФСБ, за да се ратифицира конвенцията с гласовете на ДПС и ГЕРБ.

"Не мога да допусна, че тайни договорки ще накарат Симеонов да изтегли своите хора. Ако това се случи, първо аз не мога да бъде председател на такава група, второ - ще предложа за изключване тези, които са се обявили срещу вече решение на групата да отхвърлим конвенцията. Това ще е скандал и катаклизъм, който не бих искал да става", категоричен е лидерът на "Атака".

По негови думи всичко е динамика. "Споровете и разгорещената дискусия продължават, и това е хубаво и добре. Някой път сравнявам ЕС със Съветския съюз, само че разликата е, че преди не можеше да се дискутира директивите от Москва, сега поне може да си дискутира, да има обществено мнение "за" и "против", смята Сидеров.

"Могат да се убедят и в някакъв момент да кажат: наистина аргументите на тези противници - вашите, на патриотите и на другите, са верни и сега не му е времето на тази конвенция. Имаме си закони, самото насилие е достатъчно визирано в българските наказателни закони и нямаме нужда от допълнителни конвенции, които да фокусират върху точно определен вид насилие. Насилието е насилие върху жени, деца, мъже, домашното насилие също се обхваща от българския Наказателен кодекс", изброи националистът.

 


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 1 година
Докато не отхвърлите ИК, де факто Джендър идеологията с референдум по въпроса - ДА или НЕ на джендърството - тия отвънка и техните слуги вътре няма да мирясат.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
„Лили рибката“ – джендър-кино за шарани
анализ от Анастас Добрев в Гласове
78
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ НИНОВА ДА СЕ ПРОТИВОРОСТАВИ, ИНАЧЕ ,,МЪЖКАРЯ ,,ОТ БАНКЯ И,,АНТИКОМУНИСТИТЕ ,,,ГЕРБ,, ДОСЕГА ДА СА ВИ НАТАТРУЗИЛИ КОНВЕНЦИЯТА И ОБУЧЕНИЕТО В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ДА Е ЗАПОЧНАЛО . БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ ! КОНВЕНЦИЯТА Е ОТЛОЖЕНА ЗА СЕГА ,НО,......... ГЕРБ МИСЛИ ЗА ВАС .
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Сидеров нахлули най-здравите наколенки и не ги сваля.

Да-а! Лъскането на паметници възпитава, човек става по-мъдър!
76
1
 
11
 
! Отговори
есперкт преди 1 година
След ратифицирането на конвенцията двам завършени гербераста ще могат да декларират, че са с различни социални полове, и ще могат да се бракосъчетаят без да нарушават Конституцията. Има подозрения, че първите, които ще консумират ратификацията, ще са един жител на Симитли и един от Банкя.
75
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРедател и бояджия.
Мямаш думата продажник и нагаждач.
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
през цялото време хвалеше Б.Б.
73
3
 
13
 
! Отговори
СИДЕРОООВ, преди 1 година
Как да ти повярвам,като аз съм един от онези които лъга години наред. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ТИ СЕ ДОВЕРЯ.НА ЛЪЖЕЦА КРАКАТА СА КЪСИ..
72
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че Нинова се облещи, сега всички се правите на не знам какви.
Никога няма да забравя извънредната пресконференция , лицата и думите на цачева и онова нещо, което е министър на външните работи
71
1
 
31
 
! Отговори
Георги Ламбуров преди 1 година
ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА НАКАРА БАНКЯНСКИЯ ГЕЙБЕР

ДА НЕ РАТИФИЦИРА КОНВЕНЦИЯТА Е т.н. ПАТРИОТИ

ДА МУ ЗАЯВЯТ ПУБЛИЧНО ЧЕ В ТАКЪВ СЛУЧАЙ НАПУСКАТ КОАЛИЦИЯТА

НО ЗАСЕГА ТАКАВА ПРИКАЗКА НЯМА
70
1
 
35
 
! Отговори
ДАЛИ ЗНАЕТЕ преди 1 година
ДЪРЖАВИ КАТО САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЪРЦИЯ

ОТДАВНА ОТХВЪРЛИХА ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ
69
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазен продажник. Колко хора измами през годините.
68
1
 
38
 
! Отговори
АНТИ ГЕЙ-рб преди 1 година
НАЙ-СТРАШЕН Е ЧЛЕН 14 НА КОНВЕНЦИЯТА ЗА КОЙТО НЕ СЕ ГОВОРИ

ТОЗИ ЧЛЕН НИ ЗАДЪЛЖАВА ВЪВ ВСИЧКИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ СТЕПЕНИ
( тоест от детската градина до 12-ти клас )

ДЕЦАТА ДА ИЗУЧАВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ( тоест насила) ТЕМАТА :

" НЕ-СТЕРЕОТИПНИ РОЛИ НА ПОЛА " ( тоест педерастия и лесбийство )

нещо неясно ?
67
3
 
17
 
! Отговори
22 преди 1 година
гнусен нагаждач е този старец
66
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сидеров е изключително смел човек! Ако конвенцията мине в парламента с помощта на предатели от ПФ, той ще ги изгони от групата и ще си подаде оставката... като водач на ПГ! Забележителен протест, забележителна смелост!
И още - гневът му няма граници, когато клейми.... главния лобист на конвенцията - Цветанов...Цветанов, който тормози патриотите с директна агитация и с есемеси.
65
4
 
13
 
! Отговори
стих за група РозПле преди 1 година
Росен Плевнев е политникът който заслучено може да поведе мъжете аналутки-рогаттки към стамбула града и през оназ ограда за диарбекира града дека че да ги султн оноде, оноде иьо досъешитне, съешитне и къд сабалем доиье.бе да се деца девойчина върнат и си суджук атаман у банка да прегърнат и закачлива кръпка на путур да му покажат от дека са улазиле южните съседе
64
4
 
33
 
! Отговори
Да питам преди 1 година
Някой знае ли, че създателките на ИК всъщност са 2 лесбийки от Турция? Не е ли срамно и тъпо лесбийки да почнат да създават закони? Отделно-Турция не е член на ЕС, защо тогава ЕС се съгласява да приема конвенции, създадени в ислямски държави и то от лесбийки? И както става ясно и явно-неморалните ненормални извратени типове искат по подъл начин да внедрят техните гнусни идеологии. А на всичкото отгоре-реват за толерантност и за права! Трябва ли да сме толерантни към лъжците, неморалните?
63
8
 
18
 
! Отговори
анти златен пръст преди 1 година
Ама това човече без образование за какъв ЕС говори? Конвенцията няма нищо общо с ЕС, тя е акт на Съвета на Европа!!! Тази разлика е непонятна за Златния пръст, друго си е да ходиш на скъпи екскурзии и да пушиш пури на цената на една минимална заплата!
62
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляващие, защо четете конвенцията само в частта й за домашното насилие??? За този проблем имаме нормативна уредба, а защо не я прилагате и наистина да защитите жертвите, да създадете повече и работещи кризисни центрове???Останалото е страшно, касаещо джендър идеологията...
61
9
 
14
 
! Отговори
naco преди 1 година
КАЗА ,единият от ТРИТЕ ЗЛАТНИ ПРЪСТА!?