Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?

Вътрешният министър хвърля нова светлина върху случая
Обновена: 14 фев 2018 14:31 | 14 фев 2018 14:30,
169
Линейка или МВР? Кой всъщност преследва Десислава Радева?
Снимка: архив "Булфото"

Нова светлина върху екшъна със съпругата на президента хвърли вътрешният министър Валентин Радев. Той обясни, че шофьорът на НСО, който возел Десислава Радева, се объркал, че зад него се движи линейка, а не бус на жандармерията. Затова и не спрял, а дори напротив – дал газ заради изискването на НСО да се спазва определена дистанция от другите коли на пътя.

Миналата седмица името на съпругата на президента бе забъркано в екшън с НСО и жандармерията. Според първоначално появилата се информация автомобил, шофиран от Радева, не е спрял на полицейска проверка и на служителите на МВР се наложило да преследват колата, докато разберат, че президентшата е вътре.

Още по темата

Няколко часа по-късно информацията бе отречена, а по-късно бе уточнено, че автомобилът бил преследван от полицейски патрулки, защото не разпознали мерцедеса на Националната служба на охрана.

На светофар те го обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. След проверка СДВР съобщи, че полицаите не са нарушили закона за МВР като са спрели колата, защото тя не е била обозначена.

Шофьорът на НСО е бил заблуден, че го следва линейка, цели 3 светофара по бул. "България", обясни министърът. Служителят нарочно дал газ, когато полицейският бус го доближил, тъй като в НСО имали изискване да поддържат определена дистанция от останалите коли. Когато все пак мерцедесът бил застигнат от полицаите, бързо се разбрали, обясни МВР шефът, цитиран от "Сега".

"Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим - когато няма нужда, не го обозначаваме. След него се движи белият бус с жандармерията, той не ги вижда и мисли, че е линейка. Спират го, установяват кой е и го освобождават", разказа министърът.

Колата на НСО вероятно се е движела с превишена скорост, стана ясно от думите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Първа дама в България не съществува, никога не е съществувала и най - вероятно никога няма да съществува , коет ме води до следващата точка.2. Щом няма първа дама в България по - кой точно закон тази обикновена жена се разхожда с НСО ? Кой плаща тая сметка? Аз и ти или от марс идват тея пари? Плюехте по Плевненлиев ама май сега виждате колко се ***.хте с тоя *** и ви е трудно да си го признаете ...същите сте ***.а.нари като англичаните и техния брекзит, сега викат айде обратно ама дърво
105
4
 
5
 
! Отговори
ДО 107 преди 6 години
Ти ли си първата дама ?
104
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако колата се караше от Джеймс Бонд, полицаите нямаше да успеят да ги сгащят на светофара. НСО - кьор-фишек служба. Не успял да избяга на бус. Хихихихихи...
103
5
 
20
 
! Отговори
проф.Осман преди 6 години
Защо ни занимавате с глупости? Карали с превишена скорост, не спрели на полицейския патрул и т.н. Задачата на НСО е да охранява определени държавни лица и те ТРЯБВА да си я изпълняват. Служителите от МВР също имат задачи по контрола на трафика на ППС. Двете институции ще се разберат и уточнят каквото има да си уточняват. ЗАЩО не питате НАШИТЕ избранници докога ще ни БАЛАМОСВАТ и няма да повишат заплатите в България? Ами дават грешни пари за НЯКАКВО си приСЕДатество?
102
6
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
президента на АВСТРИЯ може да ходи пеша на работа ,а в БГ коли с охрана возят някаква си ...ва а и се оправдават НЛО я гонило смрадлата
101
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми линейка на психодиспансера гий гонела.....щоту Деса сий лудаааааа......
100
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белите бусове на джендърмерията.... са даже и без сини лампи, ами да си гонят михаля тогава като нема включена синя лампа и аз , че си карам, ат де ги знам, че са жардарми мое и да са мутри.
99
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса Радева само когато не се показва,само тогава не се излага.Радвам се не не гласувах на президентските избори.
98
5
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 98 Питаш коя е тя ? Ами втората дама на България.
97
4
 
24
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
Този шофьор на НСО сигурно е бил далтонист. Айде деее.!
96
1
 
33
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
" Не е имало спиране с палки, не е имало такива гонки, каквито бяха описани. Автомобилът се е движел, той е на специален режим, не е бил обозначен, защото така правим...Алоу, милиционер бавноразвиващ се - щом е на специален режим трябва да е обозначен с лампи и сирена - иначе как се разбира, че е на специален режим? С хвърляне на боб?
95
5
 
39
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ПРОПУСНАЛИ сте да ни обясните подробно с каква рокля и с какви обувки е била Деси по време на гонката. Ама не може така бе, другарки и другари! Загубихте женската аудитория! :)
94
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В района по същото време е забелязана и летяща чиния.Има вероятност първата дама да е преследвана и от извънземни.
93
30
 
23
 
! Отговори
ГЕРБ=ЧАЛГА преди 6 години
Гербаджията е интересно същество:- Харесва чичо Цецка, но казва за Деси, че е кон, грозна и т.н. - Харесва мутрата от СИК - Боко, но намира кусури на доказания професионалист Радев- Не му пука, че Родината му е затънала в корупция и анархия, но го вълнува къде е ходила Деси Радева и защо гавазите и не са пуснали бурканите???Гербери, спрете чалгата. Спрете пиенето за 2 дни и се огледайте. Не може да сте толкова тъ... наивни.
92
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ожениха Радев един месец преди да го изберат,но сега вече с тия държавни дела дали има време и сили за ,,онова нещо" и тя може би си го доставя тайно.Ама я изловиха и сега ,,мажат и бришат" с безумни доводи и всекидневна промяна на ,,фактите"..............като във вица,,а фактурите висяха4
91
1
 
31
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Тия съвсем за глyпaци ни взеха. когато един автомобил дори и да е с буркани, се движи без да ги е включил, той се превръща в обикновена кола.
90
6
 
36
 
! Отговори
Смешен Смешко преди 6 години
По-смешно оправдание не бях виждал. Хем не разпознаваш линейка, хем даваш още газ за да спазваш дистанция. За пръв път чувам да се спазва дистанция отзад, вместо отпред. Хахахахахаха
89
3
 
7
 
! Отговори
До85-Герб джендър преди 6 години
Твойто внимание към конвенцията ли е ориентирано? Четеш ли я със затаен дъх.Нормалните хора са наясно със себе си и вниманието може да бъде отклонено само на такива като теб.От както съществува човека,на всеки е ясно произход,пол ,занятие,деформации и насилие,добро и лошо.Никакви конвенции не могат да променят мирогледа на нормалния човек.А ако човек е Т.Ъ.П. няма как да му го обясниш.
88
0
 
1
 
! Отговори
Цвете преди 6 години
До АнонименПодкрепям те.
87
4
 
15
 
! Отговори
:)))) преди 6 години
В Славчовото шоу в понеделник въпросната госпожа беше "гост" чрез един от актьорите му.Явно доста добре я познават от кухнята на предаването когато е работила там, защото много точно показват манталитета и който тя сега натрапчиво демонстрира като съпруга на Радев.