Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДжендърКонтра...какво?!Ти български знаеш ли..или знаеш само да те бодът...
26
2
 
26
 
! Отговори
Георг преди 6 години
Георг - 27 годишен зам. министър :) С тези си изявления този юнак дава повече гласност на марша, който по принцип е интересен за 1000 души. Сега ще се съберат повече, а Георг ще си остане натегач.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма почит,няма благодарност.Само опити за заличаване на историята.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един Меркелмарш, Тръмпмарш и Путинмарш. Всеки да си избере и да отива. Това е демокрацията.
23
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи някои безсрамници всяка година си правят паради в центъра, но иначе българските патриоти трябвало да ги е срам. Който не харесва България ей го де е Истанбул.
22
0
 
4
 
! Отговори
Stef преди 6 години
До Анонимен 36Прочети, разбери и тогава пиши.Иначе само цапаш...
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди окупацията на България от червената армия, нашия народ, войската, офицерите и т.н. са имали национален идеал - обединението на България. Защо искате да ме убедите, че един патриот ще проповядва чужда идеология, вместо да се бори за националния идеал???Защо се пишат лъжи, че генерал Луков е искал да прати да се бият срещу червеноармейците?Защо? Защо? Защо?Ясно е, къде са били войските на Царство България - били са в изконните български земи на Бяло море, Охрид, Битоля и т.н.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не се излагате, те европейците си ви знаят що за роби сте.
19
1
 
26
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Болярчето-жендърче "координатор за борба срещу антисемитизма". И това, на правителствено ниво. Шъ каеш, че се намираме в Тел Авив, а не в България. Или че Велико Търново е столица на Семитизма и все велики борци срещу антисемитизма е раждала. Интересното е, че тази "длъжност" със сигурно е въведена под натиска на Израел и еврейските организации в България. И щом е на правителствено ниво е ясно, че България е окупирана от евреите. Време е за Освобождение
18
2
 
40
 
! Отговори
жега преди 6 години
Българиа над всичко...ясно ли е еничери, вегани, джендери, гербаджии, чантаджии, гейове, травестити, антиваксъри, ***, еколози и всякаква подобна ***. България над всичко и всички и ще я има докато има поне един българин като Луков. И замълчете комунисти, вие които избихте елита на нацията, а сега я унищожавате със синовете на партийните и комсомолските секретари. Но ще дойде денят на възмездието, вярвам го и го чакам.
17
2
 
36
 
! Отговори
бг преди 6 години
Това е почит към един патриот дал живота си за България . Нито е фашист ,нито антисемит. Против марша са враговете на България ,потомци на същите ,които убиха Димитър Пешев ,цар Борис Трети и депутати спасили българските евреи ,очаквайки им етикета на фашисти и антисемити. Позор за враговете на българския народ.
16
3
 
9
 
! Отговори
до БСП полудяха преди 6 години
Ама този зам. министър не е от БСП бе, ваш си е! Вашето правителство схвана, че се излага пред ЕС!
15
16
 
7
 
! Отговори
111111 преди 6 години
До Анонимен 11Щом самият цар Борис III се е тревожел за откровено фашистките му идеи, какво да говорим. Вдъхновител на ратници и легионери, дето пребивали гимназисти евреи или по-бедни ученици за кеф... Ама то сега биографиите удобно се пренаписват и украсяват...
14
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП полудяха, забраняват филми, анимации, конвенции, манифестации ...Какво има става на тези людоеди
13
3
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
А бе вие давате ли си сметка ако паднат две атомни бомби над германия над берлин и мюнхен кво щем стане а?
12
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП и президента са голями петна на репутацията ни
11
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От десетилетия в България процъфтяват расизмът и ксенофобията, само истанбулската конвенция ще ги пребори.
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луковмарш е мирен протест срещу политическите убийства
9
9
 
9
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Съвременните български политици следват заветите на ген. Луков и са готови да повторят подвизите му - закупуване на морално остаряло въоръжение на завишени цени с усвояване на голяма сума държавни пари и усвояване на средства, предназначени за подпомагане на вдовици, инвалиди и сираци. В шествието няма да участват такива истински негови последователи.
8
2
 
29
 
! Отговори
axa преди 6 години
Ама туй го казва зам. министърът. А министърът и премиер-министъррът кво казват? Или ще се крият отново като мишки по всеки важен въпрос, а като се реже лента на 200 метра мантинела, ще са първи пред камерите и микрофоните?