Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!

Георг Георгиев: Не бихме се поддали на подобна провокация!
Обновена: 14 фев 2018 17:56 | 14 фев 2018 16:15, Веселина Йорданова
380
Правителствен призив: Без "Луковмарш", петно върху репутацията ни е!
Снимка: архив Булфото

"Луковмарш" може да хвърли срамно петно върху репутацията на България в историческия момент, в който председателства Съвета на ЕС. Това заяви Георг Георгиев, национален координатор за борба с антисемитизма и зам.-външен министър, който призова "маршът на омразата“ да не се проведе.

Още по темата

Тази година факелното шествие в памет на ген. Христо Луков е предвидено за събота. То се провежда ежегодно от 2003 г. насам през февруари и е спорно събитие - според привържениците му е знак на почит към заслужил български военен, убит от комунисти, а според противниците му е неонацистка проява.

Георгиев апелира още партиите да не спекулират с темата и да не опитват да използват повода "за съмнителна временна изгода".

По думите му българският народ в годините е показал, че по никакъв начин не би толерирал изместване на етническия модел, граден с векове.

"През 1943 г. България устоява на нацисткия натиск и не предава в концентрационните лагери на смъртта своите братя и сестри евреи. 50 гoдини българският народ успешно устоява и на репресиите, натиска и терора на комунистите", заяви Георгиев.

"Не вярвам, че и днес българският народ би се поддал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съпричастни с един от най-мракобесните режими в човешката история", посочи зам.-министърът.

Той заяви, че в този момент поставя знак на равенство между всички диктатури, които са подлагали на репресия и гонения свободния човешки дух.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
14
 
7
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 6 години
То пък една репутация това правителство ! Но за чесновия марш на нацистките *** сам съгласен напълно. Даже бих отворил веднага едно две лагерчета за тази из.м.е. да им припомня за къде са родени
46
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България за жалост е много силно руското влияние. Това важи и за медиите.В политическият живот няма нито една партия, която да е антируска, от парламентарните партии.Медиите разбира се ще са срещу ген. Луков, същото важи и за политиците.На убийцата на ген. Луков има улица в София.С името на ген. Луков няма нищо, макар да е национален герой, няма кръстени нито училища, нито нищо.Това е тъжната реалност в съвременна България.И после защо хората бягали. Ми живейте си вие в тази "България".
45
12
 
4
 
! Отговори
съществен принос преди 6 години
Всички от антифашистките организации трябва да се преклоният пред подвига на Люкоф, защото неговата смърт е съществен приност за идаването на свободата. умирайки преждевременно той макар и починал от смърт не е изпратил на разстерел хиляди антифашисти, така да се каже починал от смърт чрез умиране генерал Люков е самозабранил кличното си участие в избиването на антифащистите.
44
1
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"...своите братя и сестри евреи". Ами Георгиев, аз такива "братя и сестри" нямам. Ако ти имаш, ам сори фор ю;)))
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До TURKАz съм против нацизма и фашизма,както и много други българи,но точно пък ти да обиждаш българите и да говориш против фашизма,ми е смешно.Българите може много да говорят,обиждат и викат,но по принцип са кротък народ и не убиват.Нещо трябва да се направи фашизма и преследванията да престанат,а не да се обижда.Фашизма е вреден за всички.
42
1
 
17
 
! Отговори
Krom преди 6 години
А, и Господин Георгиев? Не зная от коя точно дупка изпълзяхте, но освен да няма Луковмарш искам да няма и Геймарш по известен като прайд. Искам си правото да съм хетеросексуален, без хомо мекотели да ми пълзят из центъра оцветени като папагали. Или това не е европейско?
41
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве , никой не може да ми забрани да МАРШирувам , като не им оттърва , да си заравят главите в пясъка , докат минем .
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64Съжалявам но България е вече частна компания, в която българите сме станали нежеланиелементи ...
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петно върху коя репутация ,моля ?Върху вашата престъпна и продажна ли ?Анти-Българи и лицемери,ако се върне времето назад ,точно вие ще сте първите,които ще супортвате това дело....Срам за вас,за семействата ви иза всичко във вас...
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 59Имало е, но подобни неща се секваха от рано. освен това, при комунизма, нямаше, как да сме "господарска раса", при положение, че бяхме малките братчета на Русия (до имаше такива, които и викаха "Майка" Русия, защото "родила отнов българската държава" ... общо взето, векви луди) ...
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво стана със свободата и правото ин изразяване ?
36
27
 
9
 
! Отговори
TURK преди 6 години
Намерихте си един Луков някакъв и давай-юруш вече.....Хептен откачихте ей българи.Омразата към вся и всьо ви заслепява.Сега един СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН НАЦИСТ като този Морков или Луков, УБИЛ НЕЗНАЙНО КОЛКО НЕЩАСТНИ ЕВРЕИ И БЪЛГАРИ искате да го възвеличавате.....Станахте ха-хо като украинците,дето им се смее целият свят,че се изтребват сами заради някакви западни лицемери и лъжци.....
35
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, добре дошъл в демокрацията. Щом всякакви могат да си правят шествия и митинги, такива ще правят и всички останали. То не може само гей паради, *** протести, протести на млади и умни, митинги на полицаи, КТ Подкрепа и какво ли още не. От време на време си трябва и Луков марш, после ония другите да си направят парад на Червената армия и Народния съд. Та така, баце.... ДЕМОКРАЦИЯ !!!
34
3
 
20
 
! Отговори
българина преди 6 години
Защо в Кюстендил няма Луков марш? генерала ги е спасил от сръбскои и сега нямаше майчето джендъра да е Национален Омбудсман, обществен защитник, Луков е бил първо български защитник, каквито сега няма, има само юдомасонски и османски такива! герб са предатели и децата им ще продължат да измират
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те колко закърмениии глупации има да честват 9 септември. ..вие за тоя вдигате шум. Онея предадоха България в чужди ръце 50 години ....
32
2
 
6
 
! Отговори
до Паци преди 6 години
Последния път ..друго ми мъркаше маци:-)
31
2
 
16
 
! Отговори
Рано е! преди 6 години
Може да дойде време, когато Луков марш да получи общонационално честване, но засега е рано. Имайте търпение, защото времето работи за Европейска България!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството е петно върху държавата. Айде да не призовават и не налагат забрана на свободите,че и без това ги нямаме никакви
29
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соломон Леви (Сюлейман Паша) е изклал над 15 000 души, само българи и е опожарил цяла Стара Загора. Над 10 000 момичета, момчета и жена са отведени в робство. Евреите са стреляли от къщите си по бягащите българи. Евреинът от Англия Дизраели - прочетете малко и за него.
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-корумпираните партии БСП, ДПС, ГЕРБ се страхуват от Луковмарш. Разбирате ли, щял да петноса неопетненото ни председателство. Една мирно шествие срещу насилието, ще ни петноса. Обаче корупцията която се шири навсякъде не може да ни петноса - това е в реда на нещата. Беднотията и нищетата не може да ни петноса - това е в реда на нещата.