Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!

Управляващите настояха, че поведението му е неприемливо за поста, който заема
Обновена: 15 фев 2018 12:07 | 15 фев 2018 09:43,
285
Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

От ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и настояха, че поведението му е неприемливо и несъвместимо с поста, който заема.

Повод за гнева на управляващите стана официална позиция на левицата, в която присъстваше и констатация, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

По-късно социалистите се разграничиха от това твърдение и обясниха, че това е лично мнение на автора, чието име обаче не посочиха.

От ГЕРБ днес посочиха, че от думите на депутати от БСП е станало ясно, че автор е Валери Жаблянов.

"От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

ПГ на ГЕРБ  призовава Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия и да подаде оставка като зам.-председател на НС", настоя Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той допълни, че ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, утре сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат да събират подписка за официалното й искане.

Биков настоя, че Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху обществото, и припомни, че само преди 2 седмици се е опитал да осуети отдаването на почит на жертвите на тоталитарния режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд е бил противоконституционен, а организирането и провеждането му - абсолютна правна пародия.Посредством тази престъпна конструкция е унищожен, затворен, прогонен интелектуалния, управленски и военен елит на страната и на негово място са се настанили неграмотници - трагедия, национална катастрофа, чиито последствия търпим и до днес.
207
6
 
5
 
! Отговори
требе начи мое! преди 6 години
щом нещо е необходимо-начи си требещом си требе-начи си моещом си мое-начи е необходимо....Слава на фашистите и нихните колаборанти които загинали от смърт чрез умиране същественно са допринесли за победата на 9.9.44. ако те небяха загинали свободата щеше да закъснее и Хародния Съд щеше да изпущи сумати фашизутки и фашизерасти.
206
11
 
12
 
! Отговори
до 224 преди 6 години
Нюрнбергския процес осъжда на смърт 17 човека. Народният съд осъжда на смърт 2730, на доживотен затвор 304, а други над 12 000 са осъдени на затвор между 10 и 20 г. или изселени. Сред тях е и Димитър Пешев, спасил българските евреи, но осъден за антисемитизъм...Не знам какво е плюл дядо ти, но ако е мислил като теб правилно за го застреляли! Колкото до Жаблянов - извинение, последвано от оставка и напускане на всички заемани постове! ***!
205
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Богдан Филов е бил професор доктор и ректор на СУ и декан на историческия факултет но като премиер внася закона за защита на нацията и е екзекутиран.
204
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гърбавите кои защитават ФАШИСТИТЕ ли? Кои са съдени от народният съд праведните ли? Народният съд е осъдил тези които са унищожавали народа. А кои са унищожавали народа някой знае ли? Ами унищожавали са го такива като Никола Гешев. Кой е той ли? Той е българин служещ в монархо фашстката полиция. Дядо ми е убит от същият този Гешев защото е плюел по монархо фашиста само провъзгласил се за цар от немски произход Борис. Убил го е насред булевард Мария Луиза пред дома му. Фашисти ли защитават тези?
203
4
 
9
 
! Отговори
докога? преди 6 години
Този към гражданска война ли призовава?Той не знае ли какви са санкциите за такова деяние?Докога съда ще толерира такива деяния?
202
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ни вкара във война със САЩ и Великобритания? Истинска война с бомбардировки и жертви. Напомнете им на редовните фурнаджийски лопати, които съвсем се объркаха какви са.
201
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой ще "яхне" народния съд ? Народът ? Какво е то народ ? Ще има едни добре поставени лица, който ще премахнат конкуренцията и 40 години по-късно, ще продължават, да премахват неблагоприятни за собствената им абсолютна власт елементи ...
200
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунягии с болни и промити мозъци, моля самоубийтеесе
199
1
 
11
 
! Отговори
Обновеността на НСъд преди 6 години
ако не е отменен, нека Народният съд се заеме с *** която така се е разпущила, че от Необходимост и Неизбежност да не стане Обновеност.фашистите и колаборантите им и сто години след войната ще ги стигне възмездието.
198
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фашистите ни вкараха във война със САЩ и Великобритания - примерите за демокрация, които уж сегашните "демократи" дават. Колко глупав псевдодемократ трябва да си, за да обявиш война на демократичните държави САЩ и Великобритания, а сега да ревеш със псевдодемократичен рев на прикрит фашист.
197
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееее няма късмет българия и това си е 2 световни войни загубихме, 2 от най-простите народи на земното кълбо ни владяха- турците и руснаците . Абе думи нямам
196
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ми величаете Русия ,да не мислите че са ни освободили от самарянска доброта .Има ли са си интереси на балканите и за късмет ние сме били част от плана .Освободиха ни за да ни поробят 60 години по-късно и да ни унищожат държавата
195
6
 
8
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Родих се от 5 мил. българи и небългари сънародници ! Когато бях учител бяхме достигнали 9 мил.- българи и небългари ,но сънародници !!! Евреите купиха Елцин /чрез жена му и дъщеря му / и в Бг /заслужено за парто-диктаторите/ се върнаха "кобургистите"!!! Лижейки какво ли не стигнахме до съмнителните 6 мил. ...а нататък -обратно броене.. .за секиш на еврейската американска с.га.н /световни господари !!!
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд е преди сключването на мирния договор със САЩ, Великобритания и СССР през 1947 година. Фашистите не могат да имат претенции. Нека се оплачат на САЩ и Великобритания.
193
1
 
4
 
! Отговори
гузна съвест преди 6 години
Приеха антикорупционния закон и на този не му издържат нервите.Добре е ДАНС да се заинтересува от какво се страхува.
192
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че е бил неизбежен. Искали са го и са го наложили съюзниците във всички европейски държави след края на войната, какво се правите на ударени с мокър ***?!
191
4
 
8
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Народния съд ни е наложен от Великите сили победителки . България като победена страна е била длъжна да изпълнява волята на победителите, САЩ, ОБ. КРАЛСТВО, СССР, ФРАНЦИЯ и тнт. Знаете ли колко са ликвидираните само във Франция. ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА !!!!!
190
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е точно с този т. нар. Народен съд унищожиха държавата. Едни шумкари, мързеливи ,крадливи ,с първо отделение, разбойници абеее с една дума утайката на обществото изби цвета на нацията. Всеки предприемчив, образован, интелигентен , способен беше убит или вкаран в лагер . СМърт за Русия и всички комунисти по земята
189
3
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
КРАДЦИТЕ ДОБРЕ ЗНАЯТ КАКВО ГИ ЧАКА , И Е ЛОГИЧНО ДА ПИЩЯТ "ОСТАВКААА"...ТОВА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ