Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!

В разследването да се включат КЕВР и КФН, настоява Борисов
Обновена: 24 фев 2018 19:38 | 24 фев 2018 19:29, Анисия Иванова
661
Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!
Архив: Булфото

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на Държавната агенция “Национална сигурност” и Националната агенция по приходите да направят пълна проверка на сделката по продажбата на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, както и на дружеството купувач - "Инерком България". Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Премиерът също така поиска в разследването на всички обстоятелства да се включат Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за финансов надзор.

Борисов разговаря с ръководствата на НАП и КФН, които го увериха, че наблюдават сделката от четвъртък и ще извършат незабавна проверка.

"Правителството няма отношение по сделката между двете частни компании, но ще използва ресурса си да провери всички обстоятелства и да гарантира енергийната сигурност", допълват от пресслужбата на Министерски съвет.

Припомняме, че сделката за ЧЕЗ разклати правителството. Вчера енергийният министър Теменужка Петкова хвърли оставката си. Причината - близки отношения със собствениците на пазарджишката семейна фирма "Инерком груп".

Почти веднага от Брюксел се намеси премиерът и обяви, че приема оставката на Петкова. От думите му стана ясно, че лично той я е посъветвал на този ход, за да няма спекулации и съмнения за конфликт на интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


661
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
0
 
9
 
! Отговори
вечният зов преди 6 години
До Ха,ха,хаааааааа....Андрей Луканов те зове...................................
415
0
 
25
 
! Отговори
Лъжа преди 6 години
Някой вярва ли в обективността на тази проверка? Мисля, че тя е прах в очите, демонстриа пренебрежителното отношение на ГЕРБ към всички нас.
414
8
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа.... преди 6 години
"НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ"......КАТО СЕ ВЪРНЕ ТАТО,БЕ.....ХА,ХА,ХАААААААААААААМА УТРЕ.....
413
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Како Гинке, знаем ти за нас горишда работиш, да се грижиш даже и да не спишда пращаш токовете всеки денза да е Бате Бойко тъй благословенОт токовете милиони ще натрупаш ще криеш ги ти в сметките незнайни с процентите ти Батко Бойко ще затрупаши ще почиваш ти на острови омайни. Браво Гинке, браво ти сърничке неизвестна защо се криеш ти от хора благодарнидаде ли ти Батко Буби думата си честна че Цацата и с пръст не ще те барне? Твой Чики
412
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по- алчно от капиталист - демократ.
411
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами фащай гората ,бе 451.....ха,ха,хаааааааааааЧакай там да се роди нов Сталин и да ти организира пак "народен съд"!!!Ега , дочекаш.....
410
0
 
14
 
! Отговори
НАционализация преди 6 години
Да се НАЦИОНАЛИЗИРА ЕНЕРГОТО.НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ след нагло престъпна приватизация ограбват милиарди от народа с недопустимо високи цени на тока..Да се докладва колко милиарда живи левове са ограбени от БЪлгария след приватизацията
409
0
 
31
 
! Отговори
ррр преди 6 години
3 милиона българи ще плащат тока си на герберска фирма. Наглостта на ГЕРБ е отвратителна.
408
0
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До дедо поп: В евангелието, дедо попе е казано: "По делата им ще ги познаете".
407
14
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
"НАРОДЕН СЪД"....ама нема веке др.Сталин да ни пази .дедо Попе..!А РЕШЕТНИКОВ Е СЛАБА РАКИЯ И НЕ ПРЕДЕ ПРЕД ЕС И САЩ!Пий си прокисналото вино ...и си трай щото може да те отвее Истамбулската конвенция!
406
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е ясно какво още чакат всички, ами не излезем да ги смачкаме тези *** нагли. Страшно много народ е за разстрел и затвор. Тиквата продължава да се подиграва с хората и лека-полека си "изкупи" цялата държава. Честито на печелившите, както се казва.
405
0
 
9
 
! Отговори
До Кака Гинка преди 6 години
Како Гинке, молим ти се от сърДце, вземи ме в ЧЕЗ, можем да работим сичко. Млад съм и здрав, и малко образован, но ако ми дадеш тлъста службичка ще работя от сутрин до вечер. Ще тичам по ремонти и ще ремонтирам, ще внасям по сметки кинтите, ще надписвам сметките както кажеш, само срещу 10%. Може и да стана член на ГЕРБ,стига да трябва. Може да ми имаш доверие, да нося лично парите на Батко Буби от Б,няма да щипвам от тях, знам че не обича. Може да ми имаш пълно доверите за изпълнителен директор.
404
0
 
18
 
! Отговори
дедо поп преди 6 години
''Премиерът разпореди: ДАНС и НАП да проверят сделката за ЧЕЗ!" Така ще я проверят и ще е както дявола чете Евангелието, както му отърва!
403
0
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Анонимен 453: Интересно как въпросът КОЙ периодично излиза в т.н. обществен дебат и цялата ни ж'урналистика (да не говорим за политиците и правителството) не може да отговори.
402
0
 
14
 
! Отговори
Ужаааас...ццццц...НЕ преди 6 години
ВСИЧКО ВЕЧЕ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ!НЕМА ВЕЧЕ НИЩО ДЪРЖАВНО , ЗА ДА КРАДЕМЕЕЕЕ.......ШЕ МРЕМЕЕЕЕ...!!!!
401
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе, банка яфинансира Гинка, ама според мен има влог за гарант на кредита. Иначе ако Гинка спре да си обслужва кредита, какво прави банката - прибира си инфраструктурата на ЧЕЗ и разпродава на парче ли?!? Невъзможно. За една такава сделка със всички изисквания ще мине година докато продадат и на каква цена като междувременно кой ще ръководи ЧЕЗ и целия бизнес. Някой е вкарал едно 300млн да гарантира заема, защото не може да излезе с името и с парите си. Въпросът е КОЙ?
400
0
 
19
 
! Отговори
Владо преди 6 години
Навремето имаше СИК,ВИС и т.н.Сега си имаме ГЕРБ...Не че ДПС,БСП,НДСВ и другите са по-различни,когато са на власт.Пак си имат босове,но разликата е,че тези са недосегаеми и си играят със стотици милиони и милиарди,а онези (избити от тези) се занимаваха с кокошкарски далаверки.Имат си и кръстник Б Б...Това е не държавата си има мафия,а мафията си има държава
399
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо по- алчно от новите капиталисти- демократи.
398
0
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Бойко се среща предния месец с премиера на Чехия, имаме там посланик, имаме министерство на енергетиката и какво още не. Интересно как сега Бойко разбра за сделката и чак сега ще я разследваме. Тук не става дума за търговия със зеле и картофи, а за елетртоснабдаване на милиони български граждани. Ако след месец примерно тока в София спре и Гинка каже: ама нямаме кадри (или пари), какво правим тогава?
397
0
 
21
 
! Отговори
Кое не е ясно преди 6 години
Никаква разлика няма между Тия КоитоВи ограбиха парите през 1989 г разграбиха имуществото приватизираха и затриха всичко останаха им само имотите ограбиха Ви и последните спестявания на 2 пъти през банкитепродават Ви менте храни,горива,лекарства Вода и Ток също и сега доокопавайки се като за последно си прехвърлят и Чез Еми то освен БДЖ и Летище София общо взето почти нищо не остана.....